[Vox Pop] Pe ce cheltuiau banii parintii nostri, inainte sa fie parintii nostri

[Vox Pop] Pe ce cheltuiau banii parintii nostri, inainte sa fie parintii nostri

Pentru ce cer tinerii din ziua de azi bani parintilor, v-ati intrebat vreodata? Am sustras cateva informatii direct de la sursa – adica i-am intrebat direct si pe parinti, si pe copiii lor: iata ce discutii au iesit. Contextual, va spunem ca venitul mediu lunar al unui adolescent roman (14-18 ani) ajunge la aproape 350 RON, in timp ce un tanar adult (19-24 ani) castiga aproape 850 RON pe luna. Pe ce se duc acesti bani? Tinerii isi impart bugetele de regula pe mancare, imbracaminte, utilitati, entertainment digital si entertainment outdoor, cum reiese din raportul de cercetare Financial Behaviour: Bugetul de venituri si cheltuieli al nativilor digitali din Romania, catre care va trimitem pentru a studia subiectul mai in profunzime. Cercetarea cantitativa si calitativa a fost realizata de 1424 si Cult Market Research si este sustinuta de IQads.

Dar parintii tinerilor ce-au avut de spus? I-am abordat intr-una din deplasarile noastre pe strazile bucurestene si pe ei. Am vrut sa stim ce faceau ei cu banii pe la 20 si ceva de primaveri si-am descoperit ca intre "vremurile de altadata" si astazi nu sunt foarte multe diferente, cel putin la capitolul interese. Parintii nostri, oameni ca noi de altfel, consumau tot carti, filme, haine – indeosebi blugi, produse cosmetice si excursii - atat cat se putea atunci. Componentele noi sunt de ordin tehnologic, dar preferintele nu s-au alterat, doar s-au diversificat un pic (de pilda, la entertainment intra acum in proportie mare si jocurile video).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related