Noptile in club primesc un upgrade de la Mindscape Studio

Noptile in club primesc un upgrade de la Mindscape Studio

Inca un motiv sa mergi la mare vara asta. Ha! De parca aveai nevoie. Totusi, iata-l. E vorba de o instalatie de video mapping la Fratelli in Constanta, prima instalatie permanenta facuta de baietii de la Mindscape Studio. Pe noi ne-a convins s-o vizitam. Cand vom reusi, cu greu, sa ne desprindem de birou si sa pornim spre mare, trebuie sa dam o raita si pe acolo.

Peretii din lemn cu ferestre oarbe, decorul static care era inainte la Fratelli, au prins viata si se "misca" in ritmul muzicii. Pe alocuri, ai senzatia ca esti plecat cu intreg clubul intr-o calatorie intergalactica. Proiectiile pot fi schimbate in functie de context printr-o aplicatie, vedeti mai jos exact in ce fel.

Alta viata, nu? Iata cum se upgradeaza experienta unei nopti de club. Am aflat mai multe despre cum a pornit proiectul de la Dorel Naste (Media Designer, Mindscape Studio). El a decis sa-si porneasca propriul studio multimedia in 2006 care, in timp, a coagulat o echipa de 3 oameni. Impreuna fac motion graphics, video mapping, instalatii interactive si alte proiecte de design vizual pentru evenimente. Au lucrat pentru clienti precum Sobranie, Finlandia, Camel, Adidas, Milennium Bank si Desperados - vazut la ADfel in 2012. Ce ne-a povestit de data asta:

IQads: Sunteti la prima colaborare cu Fratelli sau ati lucrat impreuna si la alte proiecte?
Dorel Naste: Suntem la prima colaborare directa, desi am avut contact cu ei prin alte proiecte desfasurate in locatiile lor.

IQads: Cum a sunat brieful primit de la Fratelli?
Dorel Naste: Nu a existat un brief concret. Am avut mai multe discutii telefonice, prin mail si la locatie, prin care am stabilit atat directia creativa, cat si detaliile tehnice de implementare. Au urmat propunerile grafice si adaptarea lor in functie de cerintele clientului si cele impuse de structura si conditiile de iluminare ale clubului. Pot spune ca a fost un proiect in care am avut o libertate mare in ceea ce priveste creatia video.

IQads: Ce emotii ati vrut sa transmiteti prin motion graphic-urile propuse?
Dorel Naste: Am incercat sa realizam o paleta cat mai variata de content video, care sa sustina o noapte de club. Sunt si motion graphic-uri de stare, dar si unele dinamice, chiar stroboscopice. Totodata, aplicatia este facuta in asa fel incat VJ-ul local sa poata interveni cu materiale video personale, iar pentru evenimentele speciale sa poata introduce materiale de brand sau filme ale sponsorului/sponsorilor.

IQads: Ce arata peretele inainte de ce vedem acum?
Dorel Naste: Peretii clubului sunt realizati din lemn si decorati cu ferestre oarbe. In interiorul acestor ferestre am aplicat panza de culoare gri pentru un contrast mai bun, stiind faptul ca textura si culoarea maronie a peretelui vor absorbi foarte multa lumina. La realizarea aplicatiei de mapare video am tinut cont ca animatiile sa poata rula atat pe toata suprafata peretiilor, cat si individual in aceste ferestre.

IQads: Cat de solicitant a fost proiectul fata de altele pe care le realizati la Mindscape in mod curent?
Dorel Naste: Este primul nostru proiect in care realizam o instalatie video permanenta intr-o locatie. Asta a impus teste preliminare atat software, cat si hardware pentru a stabili o configuratie optima. Totodata, aplicatia folosita trebuia sa aiba o interfata de control intuitiva si usor de folosit de catre client. Per total nu as putea spune ca am intampinat dificultati de implementare, ci pur si simplu am adaptat si imbunatatit varianta testata initial in studio.

IQads: Cat de mult v-ati bazat pe solutii tehnice deja existente?
Dorel Naste: Solutiile tehnice sunt solutii pe care le-am folosit si in alte proiecte. Evident, cu fiecare proiect ne dam seama de alte posibilitati, imbunatatim, experimentam. Noutatea este adusa de felul in care am integrat elemente de motion graphics in arhitectura existenta si aportul adus de projection mapping atmosferei generale din club.

IQads: Cat de mult exploateaza proiectul Fratelli posibilitatile de motion graphics in cluburi, mai era loc de multe alte elemente?
Dorel Naste: Din punct de vedere al motion graphic-ului, abordarea noastra este clara, diversa si consistenta. Sper sa facem un "update" al contentului video cat de curand. Schimbari substantiale se pot face in sistemul de projection mapping si aici ma refer la auto-calibrarea proiectiei video in functie de micile modificari de pozitie pe care le pot suporta proiectoarele, la integrarea unui sistem de control al luminilor si video-ului simultan, la grafica video audio-reactive etc.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related