[Neconventionalul zilei] Nu, nu e mort! Se odihneste

[Neconventionalul zilei] Nu, nu e mort! Se odihneste

Aici o sa gasiti in fiecare zi o campanie neconventionala despre care merita sa zici "ai vazut ce-au facut astia?". Zi de zi apar noi motive sa vezi publicitatea altfel, o sa le urmarim intai aici, apoi live, la ADfel, intre 18 si 24 august, la Fabrica.

Daca tin bine minte, am facut cunostinta cu universul Monty Python in vremea liceului. Si primele must see-uri de care am auzit atunci au fost Life of Brian, skit-ul Ministry of Silly Walks si cel cu papagalul mort. De cel din urma o sa ne reamintim in continuare.

John Cleese si Michael Palin joaca impreuna in aceasta demonstratie maiastra de umor britanic, transmisa prima oara la TV acum 45 de ani, va vine sa credeti sau nu. Pe scurt, un client returneaza un produs defect, nimic neobisnuit pana acum. Doar ca produsul e un papagal, iar defectul lui este ca e mort. Iar vanzatorul se dovedeste a fi superb de problematic. O pauza de 5 minute nu strica nimanui:

Intr-un sondaj facut de canalul de comedie UKTV Gold, la care au participat 2.000 de britanici, skit-ul cu papagalul a fost votat de 45% dintre telespectatori drept cea mai memorabila sceneta din intreg repertoriul Monty Python. Asta, si ultimul spectacol ever al trupei - programat duminica asta si transmis in direct de UKTV Gold - i-a determinat sa dedice skit-ului un monument in parcul Potter's Fields din Londra.

Si n-au fost deloc subtili. Au trantit in mijlocul parcului un papagal mort si urias. Are peste 15 metri, e din fibra de sticla, si la el au muncit 3 sculptori timp de peste 2 luni. Desigur, apartine speciei Norwegian Blue, are un penaj superb si ochii injectati pentru ca, da, e mort de-a binelea.

\

Mi-au placut reactiile trecatorilor din reportajul de mai jos: "I love seeing the big dead parrot on the way to work. It's made my day!" spune o domnisoara. Altcineva explica: "It is a Norwegian Blue, but it's an ex-parrot. It has expired." Cred ca si mie mi-ar face ziua mai buna sa trec in fiecare zi pe langa papagal, cu atat mai mult cu cat e foarte obosit spre mort. 

Parte din campania de promovare a spectacolelor e si clipul de mai jos, in care Mick Jagger (despre care tin sa mentionez ca are 70 de ani) vorbeste cu mare admiratie despre Monty Python. Sau nu?

Revenim la papagal. Dupa cateva zile petrecute in parc, statuia a fost mutata ieri in fata Arenei O2, unde au loc spectacolele Monty Python. Noi va lasam si cu vederea de mai jos. Sa regretam impreuna ca nu ne aflam in Londra zilele astea pentru a-i vedea live pe Terry Gilliam, Eric Idle, John Cleese, Terry Jones si Michael Palin.

Terry Gilliam si papagalul in fata Arenei O2

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune



Branded


Related