Xmedia Studio: Ne dorim sa lucram in domeniul foto-video in absolut orice zi libera din program

Xmedia Studio: Ne dorim sa lucram in domeniul foto-video in absolut orice zi libera din program

Lume, lume! ADfel se apropie incet, dar sigur, si pentru ca in anii trecuti alergam nebuneste sa captam video si fotografic toate ispravile brandurilor adunate in Terasa Fabrica, acum ne-am decis ca avem nevoie de intariri. Vi-i prezentam pe rand pe cei care ne vor ajuta sa ne facem amintiri de la ADfel #9, care are loc intre 18 si 24 august, si unde va asteptam.

Despre Xmedia Studio ne-a povestit Valentin Ciuca. Prin 2003, el a inceput cu niste proiecte de fotografie part-time, mai apoi hotarandu-se sa-si deschida propriul studio media. De atunci si pana acum lucrurile n-au mers rau, astfel c-o sa ne intalnim cu el si colegii lui de la Xmedia la ADfel. Ii dam cuvantul lui Valentin.

Inceputul Xmedia Studio
Bazele activitatilor foto & video XmediaStudio au fost puse aproximativ in anul 2003 si timp de vreo 3-4 ani s-a derulat doar ca activitate part-time, eu fiind angajat la o alta firma, in acelasi domeniu. Dupa aceasta perioada de testat piata, capatat experienta, lucrat in diferite colaborari, am schimbat treptat jobul full-time cu cel part-time, si in cele din urma am ramas pe cont propriu, facand tot posibilul sa o dezvolt aceasta firma. In prezent, suntem 6 fotografi si 5 videografi.

Proiecte reprezentative
Marea majoritate a lucrarilor noastre constau in materialele de evenimente (nunta si botez) plus, zilnic, sedintele foto de studio. Pe langa acestea, avem si sedinte foto pentru emisiuni televizate (exemplu farsa Stefan Stan, sedinte foto pentru emisiunea "Iubeste-te asa cum esti" si pentru emisiunea "Burlacul").

Provocari
Lucrurile merg bine in special datorita recomandarilor clientilor, insa an de an ne confruntam cu perioadele moarte pentru activitatea foto+video. Sunt cateva luni, 3 intr-un an, in care domeniul acesta este aproape mort.

"Am smartphone, deci sunt fotograf"
Nu e vorba doar de smartphone-uri, ci si de orice aparat compact, bridge sau DSLR entry level. Oricine isi poate cumpara acum un aparat DSRL, asa ca piata foto-video e din pacate suprasaturata de "fotografi" care nu au nici macar 1 sau 2 ani experienta, mai ales pe evenimente live, dar totusi se incumeta sa ia banii clientilor si sa spere ca materiale livrate vor fi ceea ce isi doresc clientii. Solutia ar fi ca toti cei care vor sa lucreze in domeniu sa aiba un numar de 10, poate si mai multe evenimente la care sa mearga pe post de asistenti si abia apoi sa lucreze pe cont propriu.

Promovare
Pentru noi functioneaza cel mai bine recomandarile clientilor multumiti de materiale primite. 

Recomandari pentru incepatori si amatori de foto/videografie
Cat mai multe workshop-uri si apoi cursuri - ori individuale (XmediaStudio ofera cursuri individuale de fotografie + editare foto si de videografie + editare video) ori cursuri de grup. Se gasesc destul de multe pe pagina dedicata F64.

Participam la ADfel pentru ca...
Ne dorim sa lucram in domeniul foto-video in absolut orice zi pe care o avem libera in program.

Xmedia Studio in viitor
Planuim sa inlocuim unul dintre cele 3 studio-uri cu un altul de suprafata mult mai mare in care sa putem aborda lucrari de studio ce necesita sute de metri patrati.

ADfel este un eveniment IQads, care are loc intre 18 si 24 august, pe terasa Fabrica (Str. 11 Iunie, nr. 50, Bucuresti). Programul incepe in fiecare seara la ora 18.00, iar intrarea este libera. Pe ADfel.ro si pe IQads.ro sunt prezentate detalii despre programul fiecarei seri din cadrul evenimentului.

FIVE'S asigura regia si spectacolul la ADfel 2014. FIVE'S - Creator de Spectacol are toate ingredientele artelor spectacolului, vazute si nevazute:
Sunet, Lumini, Scenotehnica, Video, Pirotehnie, Efecte speciale, manuite de tehnicieni inimosi si isteti.

Entuziasmul participantilor va fi surprins in mod profesionist de fotografii si videografii oficiali ADfel: Miluta Flueras de la ArtKlub, Uncle Jeb StudioXMedia Studio438 studio, freelancerul Dorin Moldoveanu si Diana Gandila de la IQads.

ADfel este gazduit de Fabrica si sustinut de MVcom. Partenerii media ai evenimentului sunt 220.ro, VICE, Revista de Povestiri, Revista Zeppelin, Times New Roman, Mixtopia, Realitatea.net, BestJobs si Kiss FM.

Despre ADfel
ADfel e un proiect IQads. E singurul eveniment de branded entertainment din Romania, playground al brandurilor si agentiilor creative si prilej pentru public pentru o iesire in oras cu final neasteptat. In cadrul celor opt editii ADfel de pana acum au fost implementate mai mult de 400 de idei neconventionale de la 100 de branduri si organizatii implicate. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related