Miluta Flueras, inginer si fotograf extraordinaire

Miluta Flueras, inginer si fotograf extraordinaire

Lume, lume! ADfel se apropie incet, dar sigur, si pentru ca in anii trecuti alergam nebuneste sa captam video si fotografic toate ispravile brandurilor adunate in Terasa Fabrica, acum ne-am decis ca avem nevoie de intariri. Vi-i prezentam pe rand pe cei care ne vor ajuta sa ne facem amintiri de la ADfel #9, care are loc intre 18 si 24 august, si unde va asteptam.

Miluta M. Flueras: inginer, fotograf autodidact, in prezent student la CESI - Teoria si practica imaginii. Atins de mic de microbul fotografiei, Miluta i-a rezistat - cat s-a putut - un numar de ani, pana in 2006. Ajuns la capatul puterilor, in cele din urma s-a lasat in voia lui si dus a fost pe acest drum. Nu ti-e cumva simpatic dinainte sa-l cunosti? Hai la ADfel sa verifici. Cel mai bine. Pana atunci il privim si il citim:

Background
Meseria mea de baza e cea de inginer si o profesez in paralel cu fotografia, asa ca am un background tehnic bun. Destul de des chiar se intersecteaza cu fotografia, in special pe latura de procesare a imaginii. In ceea ce priveste fotografia, am fost in mare parte autodidact, dar anul trecut am hotarat sa urmez un master de specializare in teoria si practica imaginii.

Primii pasi
Am fost atras de mic de fotografie pentru ca tatal meu avea acasa propriul laborator foto clasic. Asa ca primele declansari pe film le-am facut de mic. M-am apucat serios de fotografie prin 2006, cand mi-am cumparat prima camera digitala. Apoi microbul a fost de neoprit ajungand in ultimii patru ani sa am cateva zeci de mii de cadre trase pe an.

De profesie, fotograf
Trecerea de la hobby la ceva mai serios s-a produs cand au aparut primele solicitari pentru diverse job-uri si, odata cu asta, a urmat si o specializare pe cateva ramuri ale fotografiei impreuna cu cautarea definirii unui stil propriu.

Genul preferat de fotografie
Am ales deja cateva directii dintre care cea mai abordata este fotografia de concert, cu un portofoliu de cateva sute de concerte cu artisti precum Bon Jovi, AC/DC, Metallica, Guns 'n'Roses, Roger Waters s.a. De aici a evoluat si specializarea pe fotografie de eveniment.

Personalitate vs. tehnica
Sunt situatii in care tehnica poate diferenta, dar exista si cazuri in care un fotograf bun cu tehnica precara poate face fotografii geniale. Conteaza mult si genul de fotografie abordat.

"Am smartphone, deci sunt fotograf"
Chiar si detinerea unei camere high-end nu te face fotograf, daramite un smartphone.

Proiecte
Aici s-ar inscrie proiectul meu fotografic intitulat NOISES WITHIN, care a fost un mini-documentar al scenei artistice underground din Bucuresti prezentata dintr-o alta perspectiva, dar si proiectul la care lucrez acum – o serie de portrete intitulata Muzaholic (dupa site-ul cu acelasi nume).

Resurse pentru incepatori si amatori intr-ale fotografiei
Ar fi cateva carti esentiale precum Arta si Perceptie Vizuala de Arnheim sau Despre Fotografie de Susan Sontag, care acopera acele elemente utile oricarui fotograf care nu tin de tehnica in sine.

Recomandari de film: estetica si imagine
Baraka si Samsara – ambele de Ron Fricke, seria Trois Couleurs, Ashes and Snow, Dreams al lui Kurosawa, The Fall, Barry Lyndon si lista poate continua.

ADfel este un eveniment IQads, care are loc intre 18 si 24 august, pe terasa Fabrica (Str. 11 Iunie, nr. 50, Bucuresti). Programul incepe in fiecare seara la ora 18.00, iar intrarea este libera. Pe ADfel.ro si pe IQads.ro sunt prezentate detalii despre programul fiecarei seri din cadrul evenimentului.

FIVE'S asigura regia si spectacolul la ADfel 2014. FIVE'S - Creator de Spectacol are toate ingredientele artelor spectacolului, vazute si nevazute:
Sunet, Lumini, Scenotehnica, Video, Pirotehnie, Efecte speciale, manuite de tehnicieni inimosi si isteti.

Entuziasmul participantilor va fi surprins in mod profesionist de fotografii si videografii oficiali ADfel: Miluta Flueras de la ArtKlub, Uncle Jeb StudioXMedia Studio438 studio, freelancerul Dorin Moldoveanu si Diana Gandila de la IQads.

ADfel este gazduit de Fabrica si sustinut de MVcom. Partenerii media ai evenimentului sunt 220.ro, VICE, Revista de Povestiri, Revista Zeppelin, Times New Roman, Mixtopia, Realitatea.net, BestJobs si Kiss FM.

Despre ADfel
ADfel e un proiect IQads. E singurul eveniment de branded entertainment din Romania, playground al brandurilor si agentiilor creative si prilej pentru public pentru o iesire in oras cu final neasteptat. In cadrul celor opt editii ADfel de pana acum au fost implementate mai mult de 400 de idei neconventionale de la 100 de branduri si organizatii implicate. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related