Camera video? O cutie mare care capteaza o altfel de realitate

Camera video? O cutie mare care capteaza o altfel de realitate

Lume, lume! ADfel se apropie incet, dar sigur, si pentru ca in anii trecuti alergam nebuneste sa captam video si fotografic toate ispravile brandurilor adunate in Terasa Fabrica, acum ne-am decis ca avem nevoie de intariri. Vi-i prezentam pe rand pe cei care ne vor ajuta sa ne facem amintiri de la ADfel #9, care are loc intre 18 si 24 august, si unde va asteptam.

438 studio se alatura micului convoi de foto-video pe care l-am strans pentru ADfel-ul lui 2014, care-i cat pe ce sa debuteze. 438 studio si-a schimbat destul de recent sediul; a primit si o noua titulatura datorita varietatii specializarilor oamenilor reuniti sub acelasi acoperis: 438 PLAYHOUSE. Unul dintre ei, Florin Pruteanu, ne-a vorbit un pic despre cum a pus prima data mana pe o camera de filmat, dar si despre evolutia studioului.

Despre Florin
Initial am fost indragostit de lemn, fiind fiu de tamplar. Am studiat electronica in liceu si  m-am intalnit cu programarea in facultate. M-am hotarat in 2007 sa studiez Foto-Video la facultatea de Arte Plastice din Bucuresti pentru ca am vrut sa-mi dedic timpul pasiunii pentru imagine.

Prima intalnire cu camera de filmat
Nu pot spune ca a fost dragoste la prima vedere, am fost mai degraba fascinat de tehnologia de atunci. Lucram la structura de lemn a unui acoperis. Proprietarul, 'nea Gigi, se ocupa de filmari. Ceea ce el numea camera video, eu am vazut-o drept o cutie mare, capabila sa capteze o altfel de realitate. N-a fost nevoie sa-mi explice cum se foloseste. Obisnuit cu TV-ul si cu filmele de pe casetele VHS, camera de filmat a fost instrumentul care imi permitea sa selectez ce e de pastrat din realitatea in care traim. Am dat de ea din curiozitate, aceeasi curiozitate pe care o am si azi de fiecare data cand apas butonul de rec

Despre 438 PLAYHOUSE
Totul a plecat acum 6 ani de la pasiunea pentru film si de la dorinta de a exprima in imagine viziunea noastra asupra lumii, cu numele de 438 care vine de la HDV - High Definition Video (N.R. Vedeti pe tastele de la telefon). Pe parcurs, echipa s-a extins cu oameni din diferite domenii si, astfel, 438 studio a devenit 438 Playhouse. De ce Playhouse? Ne place ideea de a combina diverse medii de comunicare pentru a ne exprima. 

Membrii echipei au experienta de la film si grafica pana la electronica si programare; astfel, ne putem extinde activitatea pe mai multe arii de desfasurare. Lucrand cu pasiune, am reusit in 6 ani de zile sa aducem 438 Playhouse la o companie completa de productie multimedia.

Echipa
438 functioneaza pe principiu de cluster. Suntem 5 oameni activ inplicati in evolutia studioului inconjurati de alti oameni care adera la misiunea noastra. 438 playhouse este o casa de productie multimedia orientata spre obtinerea rezultatelor competitive. Suntem o echipa de profesionisti in urmatoarele domenii: film, fotografie, design, marketing online, PR, organizare de evenimente, tehnologii interactive.

Proiecte reprezentative
EFdeN Solar Decathlon Team Bucharest: Solar Decathlon e o competitie internationala in domeniul arhitecturii pentru universitati. Echipa EFdeN Bucharest a conceput pentru acest concurs o casa eficienta pe plan energetic destinata punctelor-cheie ale orasului Bucuresti. Fiind o initiativa originala, un video aferent a facut posibila inpartasirea viziuni si explicarea exacta a complexului arhitectural si a beneficiilor oferite de o casa care produce mai multa enegie decat consuma. Am surprins pasiunea si dedicarea membrilor proiectului EFdeN, iar cu ajutorul elementelor 3D, am obtinut o imagine completa asupra proiectului. Filmul a fost recent lansat online si asteptam cu nerabdare sa vedem rezultatele.

B.U.G. Mafia: Pornind de la necesitatea de a pastra legatura membrilor B.U.G. Mafia cu fanii lor in online, am transformat un video documentar despre realizarea unui tatuaj pe spatele lui Uzzi intr-un viral, cu un important aport de awareness online pentru trupa. Cele trei episoade ale seriei au acumulat pe YouTube peste 500.000 de vizualizari.

Promovare
Prin social media si parteneriate.

Resurse pentru incepatori si amatori intr-ale foto/videografiei
Carte - Camera obscura- Guillaume Prevost

Recomandari de film: estetica si imagine

ART & COPY - Doug Pray
Solaris - Andrei Tarkovski
Man with a Movie Camera - Dziga Vertov
Baraka - Ron Fricke

438 PLAYHOUSE in viitor
Ne dorim sa realizam filme de lung si mediu-metraj in urmatori 3-5 ani si sa facem proiecte pe pietele din Europa si America.

ADfel este un eveniment IQads, care are loc intre 18 si 24 august, pe terasa Fabrica (Str. 11 Iunie, nr. 50, Bucuresti). Programul incepe in fiecare seara la ora 18.00, iar intrarea este libera. Pe ADfel.ro si pe IQads.ro sunt prezentate detalii despre programul fiecarei seri din cadrul evenimentului.

FIVE'S asigura regia si spectacolul la ADfel 2014. FIVE'S - Creator de Spectacol are toate ingredientele artelor spectacolului, vazute si nevazute:
Sunet, Lumini, Scenotehnica, Video, Pirotehnie, Efecte speciale, manuite de tehnicieni inimosi si isteti.

Entuziasmul participantilor va fi surprins in mod profesionist de fotografii si videografii oficiali ADfel: Miluta Flueras de la ArtKlub, Uncle Jeb StudioXMedia Studio438 studio, freelancerul Dorin Moldoveanu si Diana Gandila de la IQads.

ADfel este gazduit de Fabrica si sustinut de MVcom. Partenerii media ai evenimentului sunt 220.ro, VICE, Revista de Povestiri, Revista Zeppelin, Times New Roman, Mixtopia, Realitatea.net, BestJobs si Kiss FM.

Despre ADfel
ADfel e un proiect IQads. E singurul eveniment de branded entertainment din Romania, playground al brandurilor si agentiilor creative si prilej pentru public pentru o iesire in oras cu final neasteptat. In cadrul celor opt editii ADfel de pana acum au fost implementate mai mult de 400 de idei neconventionale de la 100 de branduri si organizatii implicate. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related