ADfel 2014: Cum ne-a echipat FIVE'S cu tot ce-a trebuit

ADfel 2014: Cum ne-a echipat FIVE'S cu tot ce-a trebuit
Foto: Miluta Flueras

Stii cum e atunci cand mananci ceva ce-ai mai mancat, dar parca e mai bun decat de obicei si nu poti sa zici exact ce-l face mai bun? Intr-o oarecare masura asta am simtit despre ADfel-ul de anul acesta, doar ca noi stim exact ingredientul (nu foarte) secret care l-a facut mai bun: contributia celor de la FIVE'S. Despre FIVE'S am mai scris aici, iar in randurile de mai jos o sa va povestesc cum ne-a ajutat sa facem ADfel 2014 memorabil. 

FIVE'S a acoperit intreg necesarul de echipamente pentru activarile desfasurate, s-a ocupat de scenotehnica, video, lumini si partea de sunet cum nu se putea mai bine. In cifre, ajutorul primit de la FIVE'S se rezuma cam asa : o scena + un portal de schela, un ecran mare de proiectie, 8 plasme, un video-proiector HD si o regie video, 8 monitoare auto-amplificate si 2 sub-uri pe partea de audio, luminile au venit din 4 proiectoare wash LED SGM Q7 pentru atmosfera generala, 4 proiectoare conventionale ETC pentru accente de lumina, 1 consola de lumini. La toate astea se adauga cateva sute de metri de cabluri. Cand ma gandesc la cum arata terasa Fabrica, ma intreb unde au incaput toate astea, dar va asigur: de atat echipament a avut nevoie ADfel 2014 ca sa iasa bine. De asta si de 11 oameni dedicati de la FIVE'S care au instalat totul, dintre care 8 au ramas sa se asigure ca evenimentul debuteaza cu dreptul si 3 au fost zi si noapte la fata locului.

 
Doar ei stiu ce faceau aici, dar cert e ca au facut-o bine. Foto:  Ionut Marius - Uncle Jeb Studio, unclejebstudio.ro

Atmosfera ADfel-ului de anul acesta. Foto: Cristina Petrescu, Uncle Jeb Studio, unclejebstudio.ro

Una dintre activarile care nu ar fi fost nici pe departe la fel de reusite fara ajutorul FIVE'S a fost activarea Tomi. Weekend-ul trecut, fiecare pizza comandata la Fabrica venea insotita de ketchup TOMI X-Tra iute si de un buton de alarma care ii chema pe pompierii prezenti, care te luau pe sus si te duceau la "coltul de stins oameni incinsi". Cum a functionat: la apasarea butonului, pompierii Tomi primeau wireless un semnal si, instantaneu, se declansa un spectacol de lumini si sunet pe terasa Fabrica. Un sunet de alarma de pompieri se auzea in toate boxele, sunet sincronizat cu lumini stroboscopice rosii si cu display-ul cartonului Tomi pe toate ecranele. De sincronizarea tuturor elementelor s-au ocupat baietii de la FIVE'S, de stins focul inimilor incinse s-au ocupat pompierii Tomi.

Foto: Miluta Flueras

Foto: Miluta Flueras

Cand cineva apasa butonul de panica, terasa era invadata de lumini rosii, de un sunet de alarma si de o melodie care amintea de anii '90 si in care solistul striga cat il tineau plamanii: "FIREEEEE!". Asta da moment. Pentru a trai putin din magia creata de FIVE'S in activarea Tomi de la ADfel 2014, aruncati un ochi peste MakingOf-ul urmator: 

Daca tot am adus vorba despre echipamente, sa va spun mai multe despre proiectorul pentru lumina ambientala. Raspunzator pentru atmosfera relaxata de pe terasa a contribuit un proiector wash, pe numele lui SGM Q7. E un fel de cel mai bun de la el din clasa.

Produs de SGM, proiectorul are  tehnologie LED RGBW de ultima generatie, iar cei de la FIVE'S spun ca e ideal pentru iluminari de atmosfera, iluminari arhitecturale, efecte de spectacol, efecte blind si stroboscopice datorita puterii foarte mari de luminare (28.000 de lumeni). Cateva detalii tehnice despre acest proiector: lumina omogena si intensa, consumul redus de energie si emisia redusa de caldura il fac potrivit pentru aplicatii scenografice la interior, in teatre sau studiouri TV. In acelasi timp, rezistenta ridicata la praf, ploaie, intemperii il fac potrivit si pentru aplicatii la exterior. Daca nu prea vorbiti limba tehnologiei, uitati un poster mai prietenos prin care sa faceti cunostinta cu acest proiector. Astfel de postere au fost peste tot prin Fabrica si, daca va intrebati ce-i cu ele, aflati ca ele promoveaza echipamentele FIVE'S.

Super proiectorul SGM in actiune, aici luminand norisorul Art Psypedia. Acelasi proiector i-a luminat in rosu cu efecte stroboscopice pe pompierii ADfel si in alb pe copiii care au spart pinata de la Creative Arts. Foto: Miluta Flueras

Pana la urmatorul eveniment pe care FIVE'S o sa-si lase amprenta, va las cu cateva poze cu ei de la ADfel 2014: 

 

 

Echipa FIVE'S care ne-a ajutat sa organizam ADfel 2014 e formata din: Angel Argatu, Marius Boncu, Cristian Botez, Adrian Comaneanu, Florin Costache, Catalin Davidescu, Bogdan Ducu, Petre Ghergut, Cristian Stilpeanu, Tiberiu Varzaru (Productie), Raluca Buzianu (Client Service), Titus Percea (Marketing).

ADfel a fost organizat de echipa IQads: Marin Preda, Adriana Jescu (business developers), Iulia Bacanu, Cristi Avram, Mihaela Craciunescu (project management), Sonia Ardelean, Ionut Maxim, Diana Bercu, Miruna Spataru (editorial).

Fotografii si videografii oficiali ADfel au fost: Miluta Flueras de la ArtKlub, Uncle Jeb Studio, XMedia Studio, 438 studio, freelancerul Dorin Moldoveanu si Diana Gandila de la IQads. Scenotehnica a fost asigurata de FIVE's - Creator de Spectacol.

ADfel este un eveniment IQads, care a avut loc intre 18 si 24 august, pe terasa Fabrica (Str. 11 Iunie, nr. 50, Bucuresti). Programul a inceput in fiecare seara la ora 18.00, iar intrarea a fost libera. Pe ADfel.ro si pe IQads.ro sunt prezentate detalii despre programul fiecarei seri din cadrul evenimentului.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related