Ultimele 3 zile de Shark Week de pe Discovery Channel - Rechini, rechini, rechini

Ultimele 3 zile de Shark Week de pe Discovery Channel - Rechini, rechini, rechini

Ultimele trei zile de Shark Week vor continua sa te surprinda cu informatii despre cele mai raspandite sau, din contra, cele mai putin cunoscute specii de rechin. Iata o scurta descriere a emisiunilor ce vor fi difuzate in acest weekend: 

  • Rechini zombie - vineri, 29 august, de la 22:00

Emisiunea studiaza o stare bizara de imobilitate, care le poate fi indusa rechinilor. Acestia devin catatonici si se comporta ca niste zombie, iar fenomenul este studiat de oamenii de stiinta de mai multi ani. De curand insa, atacurile tot mai numeroase date de balenele orca asupra marilor rechini albi sugereaza ca si ele ar fi descoperit o metoda prin care sa-i imobilizeze si sa-i vaneze. Eli Martinez, scufundator profesionist, incearca sa demonstreze aceasta teorie, devenind prima persoana capabila sa induca marelui rechin alb o asemenea stare de imobilitate tonica.

  • Urmasii marelui rechin alb - vineri, 29 august, de la 23:00

Dr. Michael Domeier exploreaza de ani de zile Oceanul Pacific, din dorinta de a rezolva unul dintre marile mistere ale stiintei rechinilor: unde se inmulteste marele rechin alb. In 2013, cercetatorul a initiat acest proiect montand cu succes un dispozitiv de monitorizare pe corpul unei femele gestante, pe care a numit-o Gil Rakers. Acum, Michael se intoarce in adancuri cu programul Urmasii marelui rechin alb pentru a urmari traseul parcurs de aceasta si cu speranta ca va fi primul om care va filma nasterea unui pui de mare rechin alb.

  • Am scapat de rechin 2 - sambata, 30 august, de la 22:00

Acesta este un program special despre rechini, care relateaza povesti ale unor atacuri, din perspectiva supravietuitorilor. Apeland la interviuri si imagini reale cu rechini care ataca, incercam sa aflam de ce s-au produs aceste atacuri si cum au reusit victimele sa scape ca prin urechile acului.  

  • Hawaii: Paradisul invadat - sambata, 30 august, de la 23:00

Hawaii este considerata o destinatie idilica de vacanta, insa in ultima vreme atacurile tot mai numeroase date de rechini transforma aceste tarmuri superbe intr-o locatie periculoasa. Kala Alexander, un surfer legendar, nascut chiar acolo, cunoaste zona mai bine decat oricine si spera sa afle cauzele acestei invazii bruste a rechinilor.

  • Rechinii ucigasi: Decembrie insangerat - duminica, 31 august, de la 22:00

Decembrie 1957: varful sezonului turistic in Africa de Sud. O statiune idilica devine decorul unde au loc 14 atacuri socante, date de rechini. Oare exista un singur vinovat?

  • Megalodon: Noi dovezi despre rechinul-monstru - duminica, 31 august, de la ora 23:00

In aprilie 2013, o ambarcatiune de pescuit care naviga in zona Africii de Sud a fost tinta unui atac in urma caruia au murit toti cei aflati la bord. O echipa de filmare TV l-a ajutat pe biologul marin Collin Drake in eforturile sale de a identifica pradatorul care atacase, iar docu-drama Megalodon: Noi dovezi despre rechinul-monstru le ofera telespectatorilor Shark Week noi dovezi socante si interviuri inedite pe aceasta tema.

Si pentru ca rechinii sunt un subiect care a inspirat intreaga omenire, de la producatori celebri de film, pana la echipe de fotbal si scriitori, iata cateva "momente" foarte cunoscute despre aceste creaturi de mult intrate in cultura populara:

  • “Rechinii ucigasi”, film artistic. Niste rechini superinteligenti bantuie in voie printr-un laborator marin, devorand oamenii de stiinta care lucreaza acolo si asigurandu-i lui Samuel L. Jackson una dintre cele mai demente scene ale unei morti din toate timpurile.
  • “Teroare in larg”, film artistic. Inspirat de o poveste adevarata si folosind rechini vii, autentici, acest film independent horror din 2003 isi pedepseste publicul prezentand ce se intampla cu doi scufundatori lasati in urma de echipajul ambarcatiunii cu care iesisera in larg.
  • San Jose Sharks, echipa americana de hochei pe gheata. Aceasta echipa din Liga Nationala a SUA are un logo distinctiv, in care un rechin negru musca dintr-o crosa de hochei.
  •  “Mack the Knife”, melodie inregistrata de Bobby Darin si Frank Sinatra, printre altii. Contine si celebrul vers “When the shark bites, with his teeth, dear, scarlet billows start to spread” (Cand musca rechinul cu dintii lui, draga, valuri stacojii incep sa se imprastie in jur).
  • YouTube - “Hammerhead Attacks a Tarpon” (Un rechin cap-de-ciocan ataca un tarpon). Peste 8 milioane de vizionari a adunat acest clip de pe YouTube cu niste pescari care urmaresc un rechin cap-de-ciocan care, in final, devoreaza un peste urias.
  • “Jumping the Shark” (Saritura peste rechin), un episod din serialul TV “Happy Days”. Dupa ce Fonzie sare peste un rechin in timp ce facea schi nautic, ia nastere aceasta expresie memorabila – moment in care orice serial devine mai putin atragator.
  • “Falci”, cartea si filmele. Cartea lui Peter Benchley si filmele horror-thriller au ingrozit publicul cu povestea unui mare rechin alb care ataca turistii de pe plaja.
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related