Scrisoare catre Victor Ponta de Vio Mihaela Gradinaru – un post mai bun decat orice viral tactic de campanie cu mesaj "Huuu Ponta"

Scrisoare catre Victor Ponta de Vio Mihaela Gradinaru – un post mai bun decat orice viral tactic de campanie cu mesaj "Huuu Ponta"

Pe 4 septembrie, tot internetul vuia despre o scrisoare deschisa adresata lui Victor Ponta. Nu, nu era vorba de vreun antagonist politic, ci de o simpla cetateana contribuabila, pe numele ei Vio Mihaela Gradinaru. Iar "scrisoarea deschisa" a venit, foarte potrivit pentru era digitala, in forma unei postari pe Facebook care s-a viralizat in dimineata dupa ce-a fost publicata pe pagina personala a cetatenei in cauza, la ora 12:04 AM.

Scrisoarea, care debuteaza cu Victor Ponta in ipostaza unui Mos Craciun responsabil cu pomenile in prag de alegeri, a acumulat pana la acest moment 6.407 share-uri. Initiativa a pavat drumul altor scrisori deschise care au inceput sa fie adresate candidatilor la presedintie: lui Ponta i s-a mai scris. Mai nou, a fost vizat si Iohannis.

Preluarile initiale din presa care au amplificat vizibilitatea scrisorii s-au facut in urmatoarea ordine, conform monitorizarilor ZeListRomania Libera ; Reporter Virtual - Pagina de Politica ; Nasul TV ; Adevarul ; B1TV etc

Impactul preluarilor

Sursele aparitiilor

Impactul pe tipul sursei:

Impactul si viewership-ul pot fi mai mari decat am facut noi monitorizarea pe "Mihaela+Gradinaru+scrisoare+Ponta" - unele surse nu au preluat numele sursei originale, acest lucru ducand la omiterea din analiza. De asemenea, nu sunt monitorizate conturile personale de Facebook ale caror mesaje nu au fost publice.

Insa amplificarea vizibilitatii subiectului in presa, datorata catorva publicatii, a fost mare: peste 86%, iar viewershipul aproape de 3.000.000.

Aparitii pe zile

Viralizare
Asadar, care au fost elementele care au facut un fenomen media dintr-o postare pe o pagina personala de Facebook? Vorbim, de fapt, de un manifest in spatele caruia te poti pozitiona cu usurinta in calitate de cetatean al Romaniei. "Victor Ponta" este doar un nume la indemana, destinatar poate fi oricare alt politician sau clasa politica in intregimea ei. Autenticitatea se simte din exprimare, totul e relatat lejer de o persoana a carei viata cotidiana e afectata de tumultul politic romanesc. Un mesaj fabricat pentru o campanie impotriva unui candidat nu ar putea sa aiba asemenea efecte. Ramane de vazut ce fel de raspunsuri isi pregatesc politicienii, s-a dat startul scrisorilor deschise.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related