[Viata de actor] Cristina Mihailescu: Simteam ca am o datorie imensa, desi aveam numai o scena micuta care se incheia cu mine scuipandu-l pe domnul Gheorghe Visu

[Viata de actor] Cristina Mihailescu: Simteam ca am o datorie imensa, desi aveam numai o scena micuta care se incheia cu mine scuipandu-l pe domnul Gheorghe Visu

Multe dintre experientele Cristinei Mihailescu din timpul filmarilor sunt amuzante. Actrita povesteste, de exemplu, cum a obosit mancand supa, in prima sa reclama, sau cum poti sa faci exces de zel dand din plete. Intr-un interviu pentru IQads, ea vorbeste de experienta din TV, cum a decurs primul rol si in ce conditii ar face reclama la laxative.

Viata de actor in Romania

Cel mai bun aspect din viata de actor este sentimentul ca in permanenta o iei de la capat si cel mai rau este cand uneori te apuca panica din cauza asta. Pentru mine e bine, meseria asta imi tine entuziasmul la cote inalte.

Seriale, teatru, film, reclame

Eu prefer sa adopt o atitudine deschisa indiferent de proiect pentru ca altfel sunt sigura ca s-ar reflecta in calitatea muncii mele. In teatru sau film poti zabovi, poti cauta, ai repetitii, e un proces indelungat, stai nas in nas cu oamenii cu care lucrezi si interactionezi la nivel foarte fin. Din reclame eu invat in continuare ca este vorba despre eficienta, sunt proiecte pe termen scurt si e important sa intelegi ce ti se cere.

Munca in TV: dificultati

N –am gasit nicio dificultate in a filma intr-un serial,ba chiar e dragut pentru ca ai un program stabil. Cand filmam "Tanti Florica" la Pro TV, glumeam spunand ca ma duc la "serviciu" – tocmai pentru ca e placut ca, macar din cand in cand, sa ai in fata un program de filmari si sa gusti din avantajele unei vieti ordonate :)

Cea mai placuta colaborare TV

M-am simtit bine la Pro TV, totul a mers struna si fiecare si-a facut treaba foarte bine, incepand de la tehnic pana la actori. In afara de distributia initiala, aproape in fiecare episod aparea cate un actor invitat, ceea ce a facut experienta cu atat mai placuta.

Primul rol

Primul meu rol a fost in anul intai de facultate in spectacolul "Hamelin" al lui Claudiu Goga de la Teatrul Mic. Eram de-a dreptul coplesita, cred ca aveam o mina tare serioasa in perioada aia pentru ca ma simteam patrunsa de sentimentul ca am o datorie imensa pe scena, desi aveam numai o scena micuta care se incheia cu mine scuipandu-l pe domnul Gheorghe Visu :) Mi-a fost greu la inceput sa fac asta, dar dumnealui m-a incurajat si apoi am fost din ce in ce mai buna cu fiecare reprezentatie :)

Pregatirea inaintea unui rol

Pe scurt, incerc sa ma mentin intr-o stare ludica. Imi place sa improvizez si sa tatonez astfel terenul, nu prea fac planuri si notite, imi place pe facutelea si nu-mi pun niciodata problema ca n-as putea sa fac ceva anume pe scena. Profesorul nostru, domnul Ion Cojar ne vorbea despre "disponibilitate", apropo de spiritul ludic. Asa ca pastrez asta ca piatra de temelie si-n rest se poate asterne si experienta in timp.

Pregatirea pentru un rol intr-o reclama

Pentru reclame am grija sa fiu draguta, fresh si isteata. Intotdeauna inainte de casting cer detalii si fac un plan de bataie: invat bine textul daca exista unul, ma gandesc cum ma imbrac, machiez, etc. De exemplu, am grija sa nu ma duc la casting pentru Vodafone si sa port o rochie de culoarea magenta. Dar nici nu-mi pun tricou rosu cu pick me, pick me scris pe el :)

Prima reclama

Prima oara am facut un fel de figuratie speciala intr-o reclama Knorr pentru Egipt parca. Trebuia sa stau la masa cu familia si sa mananc supa. Nu mi s-a parut nimic greu, dar seara am venit rupta de oboseala, n-am inteles paradoxul!

La scurt timp am filmat pentru un sampon turcesc, Hayat. Reclama s-a filmat in Bodrum, am stat o saptamana acolo, a fost un proiect cu o productie fabuloasa. Guest star era o cantareata celebra de la ei, eu trebuia sa dansez cu pletele in vant pe langa ea, intr-unul dintre cadre. Au dat stop pentru ca eu, facand exces de zel, am pleznit-o peste ochi cu parul! S-a amuzat toata lumea, unii chiar se bucurau :))

Mi-am si serbat majoratul acolo, a fost o saptamana de-a dreptul dementa! Asa ca am pasit cu dreptul in lumea publicitatii!

Reclame refuzate

Da, am refuzat. Din considerente strict personale, care tin de gust. Alteori am refuzat din cauza remuneratiei prea mici.

Produse cu care nu te-ai asocia

In principiu, nu. Desigur, n-as muri de drag sa fac reclama la un laxativ! Poate doar daca as filma cu Michel Gondry sau Johnathan Glazer :)))

Filmul si publicitatea

Da, se impaca foarte bine. Am lucrat cu Cristian Mungiu la o reclama, ulterior am filmat o secventa in ultimul sau film. Sunt multi regizori de film foarte buni care fac publicitate, asa ca de ce n-ar fi si actori care sa faca asta?

O poveste in 30 de secunde

Vorbeam mai devreme despre eficienta. Chiar trebuie sa fii pe faza cand ai 30 de secunde sa spui o poveste. Eu cred ca daca pici in plasa problematizarii excesive, ai pierdut partida.

Cateva din povestile Cristinei, de 30 de secunde:

Best Jobs

BRD

REDD’s

Bergenbier

Enel

Hochland

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related