Cezar Paul-Badescu: "Eu sunt sef doar in cazul cartilor pe care le scriu"

Cezar Paul-Badescu: "Eu sunt sef doar in cazul cartilor pe care le scriu"

Scriitor, jurnalist, realizatorul emisiunii "Cartea cea de toate zilele", difuzate de TVR, cunoscut pentru textele sale despre media din Dilema Veche si pentru cartile sale, "Luminita, mon amour" sau "Tineretile lui Daniel Abagiu".

Cezar Paul-Badescu trece acum si la film, la insistentele Monicai Barladeanu. Scriitorul povesteste pentru IQads cum va ajunge pe ecran cartea sa, in regia lui Calin Peter Netzer, de ce i-a schimbat titlul si, deci, numele personajului principal, dar si despre peisajul media din Romania.

Am scris romanul vreme de aproape un an, in care nu am mai facut nimic altceva, deci am putut sa ma dedic cu totul lui. S-a putut asta, pentru ca eram in timpul unei burse de creatie care mi-a fost oferita de ministerul bavarez al Culturii. Titlul trimite, desigur, la "Hiroshima, mon amour", filmul lui Alain Resnais, dupa un text de Marguerite Duras. "Mon amour" ar putea lasa impresia ca e vorba de un roman de dragoste. Numai ca trimiterea la filmul lui Resnais atrage atentia ca lucrurile nu sunt asa de simple, ca mai e si o Hiroshima pe-acolo. Daca e sa ma joc, as spune ca e ca la Facebook - "It’s complicated". Daca e sa fiu serios, as spune ca nu e nici urma de roman de dragoste in "Luminita, mon amour".

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related