[Limba de lemn in reclame] Daniela Petrescu: Limba romana. N-ai cu cine, dom'le. Niste tarani

[Limba de lemn in reclame] Daniela Petrescu: Limba romana. N-ai cu cine, dom'le. Niste tarani

Daniela Petrescu are o relatie speciala cu limba romana. Tine la ea si o apara, pe oriunde s-ar afla. Pe Twitter, pe blog, pe Facebook, in statusurile oamenilor. Din cauza si datorita ei, multi isi numara de doua ori virgulele inainte de a posta ceva. Pentru ca taxeaza greselile si contorsiunile limbii, oriunde s-ar afla ele.

Dar cel mai bine raspunde singura la propria intrebare: "cine esti tu, Danielo, de vii tu, ghizdava, sa ne inveti pe noi la gat cravatei cum se leaga nodul? La urma urmei, nu sunt nici Serban Alexandrescu, nici Naumovici, nici Corina Bacanu, sa ma opreasca lumea pe strada sa-mi ceara autografe. Sunt doar una dintre persoanele care se straduiesc sa scrie corect. Deschid asa-zisa "Gramatica a Academiei" sau DOOM-ul de cate ori am dubii. Decat sa gresesc, mai bine intreb pe unul mai destept ca mine. Daca ridica din umeri, reformulez. Nu le stiu pe toate, dar macar invat in fiecare zi".

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related