Madalina Andronic sufla praf de zane peste hartie

Madalina Andronic sufla praf de zane peste hartie

Lumea Madalinei Andronic e un taram de basm, din care odata intrati, nu o sa mai vreti sa iesiti. O sa va farmece culorile aprinse, motivele populare romanesti desenate cu minutiozitate si personaje de poveste pe care nu le-ati mai intalnit pana acum sau pe care nu le-ati mai vazut niciodata asa. "Zana Zorilor", "Fat Frumos din Lacrima"sau "Praslea cel Voinic si Merele de Aur" sunt doar cateva dintre cartile pe care Madalina le-a ilustrat. 

Acum cateva saptamani, a lansat "Praf de Zane", prima carte pe care a publicat-o singura, fara autori si edituri, pe care a ilustrat-o si a caror texte le-a scris, prima carte care a iesit fix asa cum a vrut ea.

O lasam acum pe Madalina sa va farmece, cu povesti despre ea: cum isi organizeaza timpul, ce ii place sa faca, cum s-a apucat de desenat, cum se promoveaza, la ce proiecte lucreaza acum si ce planuri are pentru perioada urmatoare.


Rozalba si Rujalina asteapta oameni iubareti la Atelierul de Print

Madalina in timpul liber

In ultima vreme am simtit sa fac mai multe lucruri care depasesc granitele laptopului si ale celor 2 metri de birou - asa ca atunci cand nu desenez, dansez. Cand nu dansez,  ma plimb pe strazi cu luminite, visez, iubesc, imi fac noi prieteni, invat copii sa faca lucruri cu mainile, spun "da" la orice,  incerc lucruri noi, ma surprind si traiesc altfel decat am facut-o pana acum. adicatelea ies din zona de confort caldut cu ceaiuri, cafele, mailuri, Pinterest si online stalking.          

Toate ramurile desenului

Nu cred ca m-am apucat eu de desenat, cred ca m-a apucat desenatul pe mine. Desenez since forever - mai rau, mai bine, dupa chef si putere.

Pictatul, desenatul, ilustratul, toate-mi plac, nu le pot desparti, pentru  mine nu se opreste una si incepe alta, nu am granite bine stabilite pentru toate micile ramurele ale domeniului. Imi place sa fac de toate si atata timp cat eu cred ca le fac onorabil, le voi face - pentru ca ma fac fericita, ele toate adunate.      


La targul Made in RO

Organizarea timpului

Daca ma intrebati acum 2 ani, as fi spus ca e o treaba cu un orar, un tabel, o agenda, niste ore de pauza si nopti nedormite. Acum incerc si partea cealalta, fac dupa cum simt si incerc sa fac cat mai putin din ce nu imi place. Bineinteles ca trebuie sa existe si putina ordine si responsabilitate, e destul de tentant sa faci multe drumuri pana la frigider sau sa mangai pisica de mult prea multe ori intr-o zi cu deadline-uri, dar in acelasi timp e un sentiment foarte placut sa te trezesti si sa te duci 'la birou' in sufragerie.

Inspiratia

O gasesc peste tot. In dragoste, in povesti, in vise, in dorinte, in descantece, in oamenii din jurul meu, in viata de zi cu zi. Le iau pe toate astea si le creez o lume asa cum vreau eu.


Dulciuri de Poveste, de Olivia Steer, ilustrata de Madalina Andronic

Cum lucreaza

Depinde pentru cine lucrez. Daca lucrez pentru mine, the sky is the limit. Daca lucrez pentru clienti, aici s-ar imparti in doua categorii: cei care stiu ce vor si ma lasa pe mine sa ilustrez liber asa cum simt - si cei care nu stiu ce vor, dar aflam pe parcurs ca de fapt stiu, dar nu stiu sa spuna :)

Praf de Zane

"Praf de Zane" este cea mai recenta carte a mea de care sunt mandra de 3 ori: am scris textele, am ilustrat-o si am publicat-o eu, singurica, fara autori si edituri si telenovele. O treaba ca asta te face sa simti ca poti sa faci orice de-acum incolo, ca distractia de-abia a inceput, un fel de 'pazea, ca m-am trezit si vin!'

Drumul a fost lung - am lucrat un an de zile la carte, cu pauza, cu perioade mai fortoase - am lasat-o sa curga, sa vina asa cum a vrut ea, spre deosebire de alte dati cand aveam deadline-uri la sange. A fost o experienta diferita, am si simtit-o altfel si incerc sa am o atitudine relaxata vizavi de rezultat. A fost asa cum mi-am dorit - am fost cu zanele de cand s-au nascut in capul meu, pana cand le-a mosit Fabrik pe hartie, carora le multumesc pentru o treaba frumoasa.

Lucrari preferate

O sa dau tot cu zanele inainte :) Simt ca este un obiect complet si complex, care povesteste de fapt despre mine, despre transformarile din ultimul an, despre 9 parti ale mele transpuse prin text si imagine intr-un tot.


Zana Animalelor in "Praf de Zane"

Cel mai complex proiect

Cred ca tot zanele se califica la categoria asta. La carte am lucrat cam un an de zile, a fost o carte vie, mult de munca, a fost nevoie de o directie noua, m-am schimbat o data cu ea, am crescut, m-am maturizat, m-am repozitionat, am intrat pe o alta directie grafica, pe care sper sa o dezvolt in continuare cu urmatoarele proiecte. In general planific mult, ma gandesc, intorc schitele pe toate partile si am o ordine in ceea ce priveste etapele de lucru, dar nu sunt straina de sclipiri si razgandeli si 'ce-ar fi daca?'-uri.

The Work Out Grup

The Work-Out' este un grup de studenti la arta, format de mine, la initiativa mea, in timpul meu liber, munca noastra este off-school.

L-am inceput ca un fel de bootcamp, noi glumim si ii zicem after-school pentru studentii care isi doresc sa faca ceva pe bune, in directia pe care si-au ales-o. Este mai mult o relatie mentor - ucenic, ne pregatim pentru ce vine dupa facultate, lucram la proiecte din care rezulta produse finite, palpabile, incerc sa le arat ce inseamna sa fii un artist freelancer, imediat dupa ce ai terminat scoala sau, de ce nu, chiar din timpul acesteia.Exact asa cum am facut si eu dupa ce am terminat facultatea.

Numai ca acum imi doresc sa scurtez cat mai mult perioada aceea de panica si incertitudine de dupa licenta/master, in care nu au portofolii, in care nu stiu in ce directie sa o ia, in care le e teama si in acelasi timp isi doresc foarte multe si realizeaza ca socoteala din scoala nu se prea potriveste cu cea din targ.


Printesa si bobul de Mazare, de Elena Alexandroaia. Din seria The Work-Out : Fairytales

Vreau sa fac ceea ce mi-as fi dorit sa faca cineva pentru mine cand eram studenta - un reality-check din partea unui absolvent tanar, energic, cu pofta de viata si lucru, care sa faca putina lumina si sa imi ofere sprijin si incurajare. Le ofer cat si ce stiu eu, ce am invatat de-a lungul timpului, facandu-i sa iubeasca munca, sa aiba incredere in ei, sa inteleaga ca se poate trai din ceea ce-ti place cu putina organizare si tenacitate.

Lucrez cu ei intensiv si constant de 6 luni de zile, este un proiect a la long, avem o multime de teme in lucru si in plan; imi place la nebunie si este ultra-bucurie cand vad rezultatele fizice, de pipait, ale muncii lor.

Deocamdata este un grup restrans, inchis, apropiat, nu ne grabim, dar intentionam sa crestem putin cate putin, sa convingem si alti artisti sa impartaseasca din experienta, sfaturile si sprijinul lor si, totodata, sa indemnam lumea sa sustina tinerii talentati inca de pe bancile scolii - nu este niciodata prea devreme sa ne preocupam de cei care vor face lumea mai frumoasa cand vor creste.

Ce-mi doresc eu de fapt este sa pun pe picioare o scoala de-adevaratelea pentru cine vrea si cine poate.


Mica Sirena, versiunea Madalinei Andronic. Disponibila la Atelierul de Print.

Colaborari cu branduri

E minunat sa te dai jos de pe scaunul de birou, de unde ai lucrat pana acum PENTRU branduri si sa li te alaturi ca si speaker (KiteRunners by ING) sau ca artist din aceeasi echipa cu ei (AVON Inspiration Challenge). Sper sa fi ramas si ei cu acelasi sentiment si sa repetam miscarea curand.


Lucrarea Madalinei de la AVON Inspiration Challenge

Bineinteles ca as mai colabora si cu alte branduri, daca se iveste ocazia si ma cer frumos :) conditiile sunt pretty basic - bun simt, respect si armonie.

Promovare

Online si offline, blog, website, retele de socializare, targuri, expozitii, mail-outs, intotdeauna prin fotografii 'intr-un anume madi fel' si ilustratii sau obiecte venite din suflet.


Cu vara in suflet

Planuri de viitor

Am invatat in ultima vreme ca uneori e mai bine sa incetinesti, sa respiri, sa te bucuri de ce ti se intampla ACUM, sa fii prezent ACUM, sa nu te gandesti la ce va veni si daca va fi bun sau rau, si daca, si daca, si daca. Deocamdata ma ocup de Praf de Zane, dau din coada si din antene, o impart cu cine isi doreste, o iubesc, o promovez.

Lucrez la proiecte frumoase, care inseamna mult, atat pentru mine, cat si pentru clienti, but I take my time. Vreau sa ma bucur si sa fiu recunoscatoare pentru tot ce am si tot ce primesc, vreau sa iubesc, vreau sa pornesc scoala, vreau un atelier mai mare, un shop, colaborari cu oameni frumosi si o maturizare fireasca, armonioasa, cu momente-cheie de care sa pot sa imi aduc aminte pentru ca (hopefully) n-o sa am creierii varza la 40 de ani din cauza stresului si a presiunii cu care ne biciuim singuri zi de zi.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related