[Parinti de publicitari pe Facebook] Mihnea Gheorghiu: De la o varsta incolo, mi se pare deja cool sa-ti posteze ai tai pe Facebook

[Parinti de publicitari pe Facebook] Mihnea Gheorghiu: De la o varsta incolo, mi se pare deja cool sa-ti posteze ai tai pe Facebook

Ai mei nu au Facebook, dar au prieteni/colegi/rude care au, deci oricum nu le scapa nimic din ce postez. Ca sa vad cum stau lucrurile si prin alte familii, am intrebat cativa publicitari daca s-au imprietenit cu parintii lor pe Facebook, daca i-au ajutat sa isi faca cont sau nu, daca s-au stabilit si respectat niste reguli, daca dau lectii de How-to-Facebook in miezul zilei sau daca parintii au primit mai multe like-uri decat ei.

Tatal lui Mihnea Gheorghiu (Group Creative Director, Publicis Bucharest) si-a facut singur cont, ca sa tina legatura cu odorul. E mai undercover pe Facebook, nu are poza de profil si nici nu prea da like-uri. In schimb ii urmareste indeaproape activitatea si o cheama si pe mama din cand in cand, sa se bucure impreuna de ce vad.

To befriend parents or not

Doar cu tata. Mama a ramas mai classy: telefon, SMS, Kanal D.

Don't share this with parent

Postez multe lucruri, chiar bucuros ca vad si ei. La noi in familie se vorbeste deja de tot. De cand eram mai mic, m-am gandit ca o sa se ajunga la un moment dat aici, asa ca am avut grija sa nu-i mai surprinda nimic.  Cred ca-i mai degraba invers: m-as gandi de doua ori inainte sa postez ceva dupa ce am vorbit cu ai mei.

Attend event fara sa stie parintii

Da, la „Hai nu mergem la meditatie la mate si bem banii”, dar nu exista Facebook pe- atunci, deci e chill.

Post to wall de la parinti

Niciodata. Tata e mega-stealth. Nici n-are poza de profil. El doar intra, o cheama si pe mama sa-i arate, vad poze, se bucura, etc. Nici nu da like, doar imi zice, pe gura - „mi-a placut mult aia”- mai stiti? - asa cum se facea odat’.  Ba chiar l-am prins ca si le-a salvat wallpaper pe telefon. (awww, i know, right?)

Moment stanjenitor

N-a fost si nici n-o sa fie. Cred ca e considerat stanjenitor cand ai intre 14-19 ani. De la o varsta incolo, mi se pare deja cool sa-ti posteze ai tai pe Facebook.

Parintii prietenilor

Mama celui mai vechi prieten mi-a scris pe zid. A inceput cu politicosul „mersi de accept” (nu mai face lumea de-astea acum, pacat; se dau add-uri si accept-uri care isi continua viata in privat)

Foaaaaarte simpatic. Chiar m-am bucurat.

Apoi, tot pe zid, mi-a cerut o poza cu nevasta, hahaha, ca am pe Facebook ca sunt casatorit cu Gianina Gheorghiu Burton, care e placa mea de snowboard. Stiu, e doar o stinghie de lemn pictata frumos, dar eu va zic ca e dragoste.

How-to-Facebook

Tata le are cu tehnologia si s-a descurcat singur. Si-a facut singur cont, sa tinem legatura. Eu doar i-am zis, ba, hai pe facebook, e mai usor asa. Si esti la curent cu majoritatea evenimentelor din viata mea, vezi poze, citesti commenturi live, mai vezi ce e cool, d-astea. Apoi, cand ne vedem, imi da lista de: muzica, filme, seriale, aplicatii etc.

Reguli pe Facebook (ex. "fara poze cu mine de cand eram mic si dezbracat") 

Nope. Dar ar fi misto sa puna. Poate sa se consulte cu mine la un filtru, un caption, ceva, inainte. Scopul oricarei postari sunt like-urile, evident. Oricum, n-am permission to tag, si nu m-am de-tag-uit niciodata din nimic (mai putin din posturile alea urate cu zodii si calendare si globuri si iepurasi si concursuri) Ce se vede, aia e. Ar putea sa faca prapad. Dar nu prea ii sta lui in fire. Mi le trimite pe mail si ma lasa pe mine sa decid daca sa le pun sau nu. Si daca le pun eu, isi cam pierd farmecul.

Lupta pentru like-uri. Parinti vs. copii

Inca nu a adunat tata mai multe like-uri. Atunci sa vezi competitie.

Secrete aflate de pe Facebook

Da, odata am ramas blocat in toaleta la Regina Maria cand am fost sa-mi fac ecografie. Si, inainte sa incerc sa ies de acolo, am dat un check in. Atunci mi-a scris tata pentru prima si singura oara pe chat pe Facebook. M-a intrebat daca sunt insarcinat.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related