Scuze actoricesti pentru #tricouldeadouazi

Scuze actoricesti pentru #tricouldeadouazi

Inscrierile pentru competitia Tricoul de a doua zi se incheie luni noapte. Asa ca zic sa profitati de weekend si de inspiratia primita de la Valentin si sa va puneti pe treaba. Avem inca o runda cu mesaje care sa va inspire, de la actori. Plus un tricou special de la Ioana Tanase Manufactory, foarte potrivit in zilele astea iubarete.


Rares Florin Stoica 

Reprezentatul generatiei tinere de actori, pe Rares il puteti vedea jucand in "Imparatul Neimparat" la Teatrul Nottara. Si pentru ca fiecare reprezentatie de succes merita sarbatorita pana tarziu in noapte, si Rares a gasit cateva scuze potrivite pentru competitia noastra:

Stiu, am ajuns cu intarziere, sunt ravasit si avem ca intotdeauna, atat de multa treaba de facut. Insa aseara am participat la un cerc de creatie literara absolut formidabil. Fiecare isi prezenta cu atata entuziasm realizarea, incat s-a produs o adevarata emulatie ce a sporit productivitatea si a prelungit interesul tuturor pana spre dimineata.

Fantastic cat tineret a participat, nu ma asteptam sa aflu in randurile noastre un interes asa de mare pentru literatura. O stare de spirit buna, optimista si vesela domina intreaga adunare. Mare parte din participanti isi expuneau creatiile simultan, in cercuri de ascultatori fideli care uneori explodau in aplauze si strigate de admiratie.

Nu puteai sa nu observi un mic grup galagios de tineri samanatoristi care predicau intoarcerea la traditie si puritatea naturii mama care isi hraneste toti fiii, contestand, fireste, Rosia Montana si gazele de sist si privind cu admiratie catre un cerc de tinere ecologiste, imbracate sumar, care prezentau proze mini si inegalabile perle haiku de la inaltimea unei tribune alcatuite din tocuri de 20 de cm.

Periferic, un nucleu de baieti emo cu pletele in vant, ca romanticii europeni, elucubrau sumbru pe tema spleen-ului,iar la fereastra, cu trabucele in gura, cativa domni generosi sintetizau esenta romanului balzacian. Toata lumea bea, inchinand pahare in cinstea regretatilor Marin Preda si Nichita Stanescu, evocand ospetele lui Pantagruel si visand la chefurile junimistilor prin hrubele doldora de vinuri vechi ale capitalei Moldovei.

Spre dimineata abia, dupa indelungi degustari, am vazut pe un perete alb, scris cu litere mari urmatorul citat din Rabelais: " Sucul viei limpezeste spiritul si intelegerea, domoleste mania, alunga tristetea si aduce bucurie si veselie ".

Ganditi-va sefu', noi mai putin prosti, dumneavoastra mai putin nervos si toti impreuna mai fericiti. Cu asta rupem concurenta!

Cat despre tricou, spune Rares, L-ar vedea cam asa:

 Un tricou alb cu textul urmator scris cu litere de tipar negre pe fata: DIN CAUZA (taiat cu o bara diagonala ) DATORITA LUI B52.

Ionut Niculae

Poate l-ati vazut jucand in "Hotii de frumusete" de Pascal Bruckner in regia lui Chris Simion, "Clasa noastra" la Teatrul Foarte Mic sau "Cabaretul Cuvintelor" la Teatrul Mignon. Ionut are pentru noi cateva tips&tricks despre cum sa-ti ceri scuze eficient dupa o noapte nebuna in club:

De multe ori, cand vrem sa ne cerem scuze cuiva ne gandim la ce am mai putea adauga pentru ca aceasta sa para cat mai credibila. In ce moment sa vina, cat de repede, cat de incet, ce sos sa-i punem... Ne pierdem in detalii. Important e cum ne cerem scuze.

In primul rand, cu cat e mai simpla cu atat este mai buna. Nu te pierde in detalii. Fii prompt ! In al doilea rand, intuitia joaca un rol foarte important. Nimeni nu simte mai bine decat ea cand anume trebuie sa actionezi. Lasa orgoliul la o parte si ascult-o.

Chiar daca nu stii nici macar cum arata, acorda-i incredere. S-ar putea sa regreti mai tarziu. Dar pana la urma, ce te aduce cu adevarat in avantaj este cantitatea de energie pe care o investesti atunci cand iti spui discursul. Un om puternic este un om calm. Nu te agita in momentul decisiv. Nu te pierde cu firea si incearca sa fii cat mai concis.

Chiar daca dupa indrumarile enumerate mai sus v-ati putea creea impresia ca scoala pe care am terminat-o te invata cum sa minti, dati-mi voie sa va spun ca va inselati. Imi place sa cred ca m-am pregatit pentru o meserie nobila. Dar pana la urma, dupa o noapte de pomina petrecuta in B52, s-ar putea ca a doua zi coerenta voastra sa aiba de suferit. Asa ca... Bafta !

Tricoul lui Ionut are un text mai dur. Dar, spune el, poate trezi compasiune.

Sunt pe moarte – Cu siguranta va atrage atentia, iar pentru unele persoane mai naive poate trezi chiar si compasiune.

Bogdan Dumitrache

Sau Barbu din "Pozitia Copilului", ori Tudor din "In Deriva", sau Alex din "Captivi de Craciun". Si astea sunt doar rolurile care-mi vin acum in cap. Sigur va mai amintiti voi si altele. Bogdan are pentru noi doua povesti mai personale, care implica scuze dupa niste nopti "grele", cum spune chiar el:

Cand a nascut Oana, sotia mea, am avut o noapte... grea. A doua zi dimineata trebuia sa ajung la spital cu supa, pregatita de cu seara. Confuz fiind, am spart recipientele pe drum si am ajuns la spital cu un fund de borcan in care mai zacea putina supa. Am gasit potrivit sa spun: am muncit la supa asta pana i-au sarit capacele.

Desenul trimis, nu l-am inventat acum ci in urma cu cativa ani cand detineam barul FRAME, tot dupa o noapte de pomina. A fost expediat pe mail ca raspuns la intrebarea: "Unde ai fost azi noapte? Esti nesimtit."

Apoi l-am folosit si ca flyer pentru bar.

Cred ca cercurile olimpice s-ar intelege mai bine daca ar fi colorate, cum sunt ele de fapt, sau in loc de performers sa zicem Olimpics.

Ioana Tanase

Imi place stilul diferit al creatiilor de la Ioana Tanase Manufactory si modul in care reuseste sa combine diverse obiecte la care nu te-ai fi asteptat. A creat si pentru noi un model de tricou, cu recuzita din club:

Iubito, scuze ca n-am mai ajuns aseara: am cautat toata noaptea un inel potrivit pentru tine, in B52.

Cam atat am avut pentru voi. E momentul sa cititi regulamentul si brieful concursului si sa va puneti pe treaba. Umpleti o cana mare cu cafea, dati drumul la muzica si ignorati vremea buna de afara. Mult spor!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related