Dragii nostri, va rugam sa semnati aceasta petitie

Dragii nostri, va rugam sa semnati aceasta petitie

Am inceput sa cred ca mailurile foarte prietenoase, care incep cu formula de adresare "draga mea/dragul meu/dragilor" sunt un tic al oamenilor din industria publicitara. Pare a fi o incercare de apropiere cu o persoana pe care nu o vad decat o data pe an la vreun eveniment de lansare, dar cu care trebuie sa se converseze mai des de atat. Sau o incercare de a indulci vestile proaste pe care urmeaza sa i le dai unui coleg cu care s-ar putea sa te intalnesti in lift la plecarea din agentie. 

Insa Dragos Mihaila e primul care a facut ceva in acest sens. A creat o petitie online intitulata "Abolirea apelativului Dragilor din mailurile accountilor", pe care a inceput sa o dea mai departe, ca sa afle toata lumea ce se intampla. I-am pus cateva intrebari fulger lui Dragos, ca sa aflam de unde provine nemultumirea si cum vrea sa promoveze petitia.

Despre Dragos

Sunt din Piatra Neamt, dar locuiesc si muncesc in Bucuresti. De vreo doi ani, cred, sunt copywriter in departamentul de vanzari al unei televiziuni. Anterior, am prestat un an de zile intr-o agentie de publicitate. Recunosc, acolo a inceput totul. Primul mail care incepea cu "Dragilor" l-am primit, si citit, in agentie. Artul avea deja sechele pe aceasta tema. Ghici pe cine se descarca?

Ideea petitiei nu e una speciala, e chiar la prima mana, dar nu asta e important. E o petitie ce trebuia facuta, pentru ca lumea trebuie sa stie ce se intampla. 

Suferinte provocate

Inca sufar. De obicei, cand accountii-pristii-oricine alticineva incepe cu "Dragilor" lucrurile sunt destul de clare. Ori trebuie sa prestezi un job, ori n-ai facut ceva bine, ori e ziua de nastere a vreunui coleg si la tine e prima zi de job, ori trebuie sa faci overtime. Pana acum, n-am citit mail cu "Dragilor, am rezolvat, de luni primiti 20% marire de salariu. Din contra."

Simtaminte dupa ce citeste un mail

Simt cum ma cuprinde o caldura interioara care-mi taie cel putin 50% din elanul creativ, dar sper ca la aceasta intrebare sa raspunda fiecare cititor in parte. Sa fim seriosi, cati accounti din lumea asta isi indragesc cu adevarat copywriterii sau colaboratorii?

Colaborarea cu accountii dincolo de "dragul meu"

Ignor apelativul si raspund frumos, dar numai eu stiu prin ce trec. E cumplit.

Reactia altor publicitari

Publicitarii trebuie sa se simta. La fel si doamnele de la Client Service, Traffic, PR, Strategie, s.a.m.d Se aude, dragelor?

Popularizarea petitiei

La doar o zi de la "lansare", petitia are deja 100 de "recommend-uri" pe Facebook. Nu am planuit o campanie dedicata pentru ea. Inca. Poate cand ma voi reintoarce intr-o agentie de publicitate. Poate.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related