Rutina micului dejun iti mananca viata

Rutina micului dejun iti mananca viata

Daca mananc cel mult trei zile la rand acelasi lucru la micul dejun, intr-a patra creierul meu va inlocui orice gust cu unul de rumegus. Nu zic ca-i bine sau rau sa fii ca mine dar, aparent, cei de la Taco Bell vorbesc pentru noi astia mai mofturosi, care s-au saturat sa manance acelasi lucru in fiecare dimineata. Intra in scena o lume distopico-despotica, cu trimiteri clare la mamutul McDonald's.

Spotul, realizat de Deutsch, se numeste Routine Republic si ne arata chiar asta: intr-o lume gri, controlata de clovni care, la cel mai mic semn, sunt gata sa inabuse orice forma de revolta, oamenii sunt sufocati de rutina hranirii cu acelasi tip de mancare, zi de zi: un sandwich, acelasi tip de sandwich. 

Orice tiran isi gaseste insa nasii: in lumea imaginata de Taco Bell, sunt doi tineri zvelti care se desprind de rutina covarsitoare si fug spre plaiuri mai bune. Un zid, un sant cu bilute colorate si o fuga spre eliberarea micului dejun mai incolo, ei isi gasesc fericirea intr-un satuc insorit, printre semeni de-ai lor.

Dincolo de imaginile apasatoare, tinutele uniformizatoare, trimiterile deloc subtile catre block bustere hollywoodiene si intepaturi la fel de transparente ca un elefant intr-un McDonald's, se ridica intrebarea: de ce sa inlocuim un sandwich cu un altul?

Campania include si print-uri (asemanatoare afiselor de propaganda), care si-au luat deja locul prin Los Angeles si New York: 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related