[Vlogging-ul autohton] Andrei Selaru: Sunt un videoblogger cu 100.000 de abonati si peste 6.600.000 vizualizari. Am 14 ani si, pe langa asta, sunt un adolescent complet normal

[Vlogging-ul autohton] Andrei Selaru: Sunt un videoblogger cu 100.000 de abonati si peste 6.600.000 vizualizari. Am 14 ani si, pe langa asta, sunt un adolescent complet normal

Cand s-a apucat de videoblogging, Andrei Selaru avea 11 ani si era in clasa a cincea la scoala Mircea Eliade din Craiova. Au trecut aproape 3 ani de atunci si el s-a metamorfozat intr-una din personalitatile romanesti din taramul YouTube-ului, aka Selly. A ajuns foarte recent la 100.000 de subscriberi si se indreapta usor-usor spre 7 milioane de vizualizari. Face content cu care intretine o comunitate de adolescenti de varsta lui si un picut mai mici; dar toti, copii cu cap, spune.

Daca nu stiati, YouTube-ul e platforma in care vlogging-ul bate filmul, serialul si orice alta forma de fictiune. Vorbim de o intreaga plaja de baieti si fete care si-au format comunitati active in jurul lor, cu care intretin relatii de lunga durata, nu doar flirteaza ocazional. Ce-ar putea insemna asta pentru branduri? Un subiect intrigant, dragii nostri, pe care il vom dezvolta in cadrul Brands & Communities 2o15, pe 21 si 22 mai la UniCredit Tower.

Intre timp, pe Selly il puteti gasi pe doua canale de YouTube - cel principal si cel de gaming. Bineinteles, e prezent si pe Facebook. Poate il veti recunoaste si din clipul de aici. Iar daca sunteti la primul contact cu el, haideti mai jos sa faceti cunostinta.


Despre Selly si traiectoria lui pe YouTube

Sunt Andrei Selaru. Sau Selly. Sunt un videoblogger cu 100.000 de abonati si peste 6.600.000 vizualizari. Am 14 ani si, pe langa ce am zis, sunt un adolescent complet normal :)) Am inceput sa postez cand eram micut de tot, la 11 ani. Nu ma gandeam ca o sa ajung departe, dar visam sa fiu un superstar pe YouTube si milionar in euro :))

Primul meu clip e absolut penibil. Dar eram mic. Si n-o sa-l dau pe privat pentru ca am impresia ca eram, totusi, simpatic :) Mereu mi-a placut sa creez chestii, si in ziua aia, pe 21 decembrie 2012, am decis sa incerc chestia asta cu vlogul. Sa editez stiam deja. Camera si trepied aveam.


Atunci ma uitam la Tequila - imi placeau (si inca imi plac oarecum) filmuletele ei de pe vremea aia. Urmaream si YouTuberi din afara, dar nu vloggeri. 

Content

M-am maturizat o data cu vlogul. In primul an, prin 2013, mi-am dat seama ca pot sa atrag prin efectele speciale pe care stiam sa le fac si montajul reusit.


Erau foarte multe impuscaturi prin clipuri si incercam sa ma prezint ca un copilas nervos si frustrat. Treptat am schimbat aceasta tema si, crescand, am ajuns sa fac genul de vloguri/filmulete/sketch-uri pe care il vedeti azi.

Momentan, nu ma ajuta cam nimeni cu content-ul. In vara am colaborat mult cu The Wampers, m-au ajutat mult cu filmatul si ideile. In general, cam tot ce fac e produs exclusiv de mine.

Care ai observat ca sunt cele mai apreciate clipuri, in general?

Cele la care muncesc cel mai mult. In general, sketch-urile precum cele din seria "DACA GOOGLE AR FI OM". Un astfel de clip necesita multa munca pentru un singur om. Luminile, filmatul, sunetul, montajul, efectele - toate iau timp - dar consider ca se merita: genul acesta de clipuri trec lejer de 100.000 vizualizari si 6.000 like-uri.

Un top 3 din repertoriul personal

3. Un clip mai vechi, o colaborare cu Tudi Popa. Nu am filmat cu cel mai bun echipament sau echipa, dar este un clip la care am muncit mult si care consider ca-mi caracterizeaza ascensiunea pe YT: FACEBOOK IN VIATA REALA.



2. Ultimul clip din cea mai de succes serie de pe canal, si, zic eu, cel mai bun si de calitate: DACA GOOGLE AR FI OM 4. Recomand sa vedeti toata seria, e faina :)



1. Indiscutabil, rap battle-ul cu The Wampers. Am muncit mult la el, dar este cel mai vizionat si apreciat videoclip de pe canal. Pe scurt, este o "batalie in rime" intre mine si ei. Urmeaza si partea a 2-a. 


Investitii in aparatura

Cea mai mare investitie a fost DSLR-ul, un Canon 600D, care, la vremea aia, costa vreo 2.300 lei. Am mai cumparat o lavariera, cateva lampi, un green-screen si o lentila de 50mm cu diafragma de 1.8. Calitatea influenteaza foarte mult publicul; fara sunet, imagine buna sau montaj decent, lumea se va plictisi repede.

Audienta

In medie, fac cam 80.000 - 90.000 de vizualizari la episoade. Audienta mea este in general formata din copii de varsta mea sau putin mai micuti ca mine. Cred ca sunt copii cu cap, de treaba, si sper sa ramana la fel.

Promovare

Promovarea vine de la sine. Canalul este optimizat ok, am o pagina de Facebook pe care postez regulat. Canalul meu de gaming, secundar, este promovat pe canalul principal destul de des.

Putem vorbi de venituri din vlogging?

Sunt bani de buzunar. Nu pot spune ca traiesc din asta pentru ca banii nu ar ajunge de chirie si taxe si mancare. Dar de mult timp nu le mai cer parintilor bani cand vine vorba de iesiri in oras si chestii de genul asta.

Cred si sper ca in viitor se va investi mai mult in YouTube-ul romanesc, deoarece momentan castigurile sunt foarte mici raportat la numarul de vizualizari - in alte tari, pentru aceleasi view-uri, am face MULT mai multi bani.

Colaborari cu branduri

Nu am avut pana acum vreo colaborare notabila cu un brand sau vreo campanie/proiect platit.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related