Fantezie de birou in twist-uri pastelate

Fantezie de birou in twist-uri pastelate

Petrecand niste timp zilele trecute prin arhivele IQads, m-am intalnit cu versiunile din 2011 ale Danei Nae Popa si Ioanei Mucenic, managerii pastel. Povesteau pe atunci cum s-au hotarat sa faca o agentie, in loc sa se multumeasca cu mirajul de "am putea", care mai aparea in pauzele dintre cursurile de la facultate. Exact pe langa documentarea inceputului, m-am intalnit si cu un tur al agentiei, avand aceeasi frumoasa varsta de 4 ani. Biroul de atunci era la fel de pastelat cu oameni si povesti, dar griul-bleumarin isi cam pusese amprenta pe teritoriu. In schimb, acum, nuante pastelate plutesc mai peste tot in atmosfera.

Amatorilor de nostalgie, cu placere. Iar voi, cei cu 'carpe diem'-ul pronuntat in sange, pasiti cu incredere mai jos pentru marturii proaspete de la pastel.

 

Stii ca ai ajuns la noi si nu mai trebuie sa cauti cand vezi...

O casa mare, alba, cu o poarta colorata, doua balcoane si cateva geamuri rotunde, de zici ca cineva a vrut sa deseneze bulinele din logo-ul pastel.


La intrare, primul
 lucru care te intampina este chiar curtea, spatiul unde ne luam pauzele, la care tinem foarte mult. Ne place sa socializam, iar ziua de lucru e de obicei destul de intensa si vrem sa ne mentinem senini.

Daca nu ploua, vei vedea o masa de fussball in dreapta si vei vrea sa te opresti sa te joci, dar o sa-ti aduci aminte ca ai venit aici pentru lucruri serioase si-o sa suni la usa. Te va intampina Ramona, alaturi de logo-ul pastel.

La intrare, daca ignori materialele proaspat aduse de la evenimente sau pe care accountii le-au pus deoparte ca sa nu le uite seara sau a doua zi, o vezi pe Ana, si in spatele ei pereti colorati si citate inspirationale.

Ne place sa ne aducem aminte de ce venim la birou in fiecare zi. 

 

In ordinea aparitiei:

Inca de la intrare descoperi faptul ca la noi nu exista departamente, nu avem o receptie propriu-zisa, ci un mix de receptie + financiar + legal, unde Ana, Ramona si Andreea fac treaba buna si intampina zambind pe toata lumea, oricat de prinse ar fi cu contracte care trebuie modificate sau cu plati.

La nivelul urmator, vei gasi biroul unde stau Ioana si Dana. E un birou foarte "circulat" in timpul zilei de toata lumea.

Pe acelasi etaj mai sunt doua birouri unde gasesti un mix de account si creatie, si pe cei la care apeleaza toata lumea (nu ca s-ar plange): Ema, care se ocupa de PR pentru pastel, Paul, creative director, Florin, fara de care n-am avea la ce video-uri sa ne uitam dupa evenimente si care uneori mai editeaza video-uri speciale pentru noi.

Tot acolo gasesti si interni, doi la numar: unul scrie, unul sustine activitatea de PR.

Apropo de etajul doi: urci si dai de a doua mare incapere cu mixul de creatie si accounts, tot cot la cot, unul si unul.

In fiecare camera lucreaza cate o echipa, iar numele echipelor sunt inspirate de culori. Avem la parter echipa Burgundy, la etajul 1 echipa Yellow, Turquoise, Corai si Ambre, iar la 2 lucreaza cu acelasi drag si spor, echipa Red.

Apoi mai e meeting room-ul, camera colorata unde au loc toate intalnirile interne, brainstormingurile si unde ne primim invitatii.


Tot acolo se intampla si lucruri foarte triste... cum ar fi ultimul episod din Game of Thrones.

Oricum, in meeting e cazul sa mergi cel putin o data in viata. Macar pentru scaunul de masaj, cadou de acum cativa ani pentru fete, cu ocazia zilei de 8 Martie.  Si ne bucuram sa avem o sala de unde se vede asa departe.


Sedintele si intalnirile cu clientii se intampla 
uneori intr-un birou de la 1, alteori in alt birou de la 2, dar cel mai des in meeting room. Invitatii nostri sunt inspirati de energia camerei. Tot aici ne tinem si intalnirile interne sau training-urile si tot aici invatam jucandu-ne.

Camera de meeting este si martora tuturor activitatilor noastre fun. Aici au loc vizionari de filme, traininguri, ateliere de flori de 8 Martie, speech-uri motivationale din partea invitatilor nostri speciali, etc


Locul in care fumam si venim cu maxime despre viata
e in curtea in care se iese prin bucatarie. Vorbim vrute si nevrute, de ti-e si greu sa-ti aduci aminte...

Ultima oara am vorbit despre unicorni si gauri negre, dar si despre obiceiuri dubioase din Coreea. Cert e ca radem foarte mult, nu ai cum sa pleci de la pastel fara o portie de ras! Tot in pauze aflam cum merge lucrul la proiectele colegilor nostri.

 

Cand nu ne luam mancare de-acasa, ne mobilizam impreuna, pentru ca pauzele de pranz le luam intotdeauna impreuna. La ora 10.37, toata lumea are program de analizat meniuri de la restaurante de prin zona.

Cand nu ne comandam mancare, fie mergem la un magazin de langa noi, fie ne bazam pe vreo mama gospodina a vreunuia dintre noi. In orice caz, dupa ce te-ai asezat la masa fiecare iti ofera din portia sa, incat pana ajungi la mancarea ta esti deja satul. Si ne asiguram ca niciunul dintre noi nu ramane nemancat.

 

Cand managerii-s in vacanta, ne place sa jucam ping-pong si fussball. De fapt, asta facem si cand sunt "acasa" Nu prea ne dam seama cand Ioana si Dana sunt in vacanta, le dam oricum mailuri si telefoane (si raspund constiincioase ).

Si le asteptam cu nerabdare inapoi, pentru ca ne sunt dragi si... pentru ca ne aduc bunatati. Lunea trecuta, de exemplu, ne-am indulcit cu Nutella din Nurnberg.

Sau, daca e 1 aprilie, le umplem cu baloane sau le impachetam biroul.

 

La cel mai recent party am dansat pe ritmuri exotice, am mancat nuca de cocos si ne-am jucat cu degetele de la picioare in nisip. Ne-am energizat pentru toata luna!

In fiecare luna organizam o petrecere la birou, care ne umple de energie. Inainte de "Aloha Party", ne-am distrat la Noaptea Agentiilor, iar acum ne pregatim sa fim copii pentru cateva ore la urmatoarea petrecere.

 

Sufletul biroului e pastel! Toti suntem un suflet mare si tanar, ca la 9 ani 

Fiecare are rolul lui in a mentine atmosfera: unii te imbratiseaza si iti dau niste zen, altii trimit melodii, altii te cheama in pauzele de tigara, iar unii (se stiu ei!) te molipsesc cu rasul lor specific.

 

Cel mai galagios element uman al biroului: fiecare account cand i se apropie un eveniment.


Cel mai cuminte element uman al biroului: 
Anda (sau Panda cum o alintam noi), micul nostru designer pe cat de tacuta, pe atat de simpatica.

Cand te simti nasol, ai o sansa sa-ti revii daca vorbesti cu majoritatea colegilor, poti sa gasesti un sprijin in orice coleg. Trebuie doar sa iesi putin pana afara.

Cel mai liniste se face cand vine in birou Ioana, unul dintre manageri. Stii ca urmeaza sa te roage ceva sau sa-ti ureze un "Buna dimineata" foarte entuziast. In orice caz, dupa ce a intrat, stii ca urmatoarele 30 de secunde nu vor fi banale :D

Cei mai noi colegi ai nostrii sunt Daniela si Raluca, doua foste interne care nu vor (si nici noi nu vrem) sa mai plece de la noi!

 

O glumita interna

Pentru chematul la tigara: "Ce faci, ce-ai la gura?"
Raspuns: "nimic, deocamdata". Si te duci la tigara sa rezolvi situatia.


Mai spunem si ca "punem camera pe stalp" – un fel de metafora pentru a ne lasa sa fim cat mai creativi cu putinta fara sa ne punem bariere.

 

O ciudatenie interna

Dupa 16.00, toata lumea cauta inghetata sau cafea, dupa caz. Intotdeauna, cel mai bun e ce e impartit: ciocolata, cafeaua, tigarile, pauzele...

Cand e ziua cuiva, el pregateste dulciuri, insa il scoatem afara si il punem sa intre in bucatarie si strigam "surprizaaa!". Dupa care ii cantam "La multi ani" (avem antrenament de la karaoke) si trebuie sa ne pupe pe rand pe toti 30 :D

Cand raspundem la telefon (si suna cineva din intern), ne transformam in agentie cu personalitate multipla si suntem fie receptia unui hotel de 5 stele, fie "Mani-Pedi", unde Irina te intreaba daca nu doresti sa afli pretul pentru masaj la degetele de la picioare, sau Gara de Nord, unde Lexi vrea sa vada care ti-e urmatoarea destinatie.

 

In perioada asta suntem toti obsedati de planuri de vacanta, catei, cat trebuie sa lasi hrisca la inmuiat si alte probleme asemanatoare de viata. Si de bicicleta, vrem sa facem sport pana la birou.

Dana si-a cumparat recent bicicleta si i-am facut cadou de ziua ei un echipament complet.


A, si de noi moduri de a petrece timp in natura, noi parcuri deschise, mers la pescuit, Aventura Parc etc.


Cand iesim seara la o bere
, mergem la Casa Myt, ca ni s-a inchis Club Regina, dar am aflat ca putem la fel de bine sa ne distram la noi la sediu, cu niste bere si niste muzica. Dupa 18.00, desigur.

 

Daca am vrea sa schimbam ceva la biroul nostru, ar fi sa aducem niste boxe mai puternice, sa se auda mai bine muzica pe care o pun colegii. Iar pentru vara asta, avem deja in plan reamenajarea spatiilor de fumat si o mica terasa in curte.

 

O vorba de duh care se aude prin birou

"Excellence, then, is not an act, but a habit" – nu se aude, dar se citeste, mare, pe pereti.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pastel

pastel este o agentie de comunicare romaneasca cu o abordare strategica si creativa, cu o activitate de 18 ani pe piata din Romania, peste 5.000 de campanii si proiecte dezvoltate, si un portofoliu de clienti... vezi detalii »

Companii

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related