La mormantul unui Jon Snow: Pomana is coming

La mormantul unui Jon Snow: Pomana is coming

[UPDATE] Evenimentul a disparut intre timp de pe Facebook, lucru descoperit cand incercam sa contorizam zecile de mii de oameni care (cu siguranta ca) alaturasera intre timp. Ramane, insa, in picioare pagina de Facebook Pomana lui Jon Snow si organizatorii ne spun ca la fel de verticala se mentine si intalnirea din 24 iulie. 

 

Oare mai traieste cineva pe planeta care sa nu stie ca Jon Snow a murit? Au aflat asta pana si cei care nu auzisera niciodata de Game of Thrones. Daca, totusi, mai salasluia un astfel de suflet pe Pamant si din intamplare a ajuns aici, ne pare rau de spoiler. Jon Snow a murit.

Si 26.000 de romani (pana la aceasta ora) au anuntat ca vor participa la pomana lui de 40 de zile. Care va avea loc in Piata Universitatii din Bucuresti, pe 24 iulie.

"Te-ai stins putin cate putin, sub privirile noastre neputincioase, plecand prea devreme dintre noi. Te-am iubit mult si te-am pierdut. Azi nu mai esti unde erai, dar vei fi intotdeauna in sufletele noastre Jon Snow! Un om deosebit, saritor in ajutorul celor nevoiasi, un om cu inima de aur. Universul e un loc mai sarac fara tine acum. Sa-ti fie tarana usoara! Nu te vom uita niciodata, Jon!", posteaza pe pagina evenimentului Kartal Horasanli, unul din autorii lui.


Ar fi interesant ca, spre deosebire de protestele anuntate pe Facebook, evenimentul asta chiar sa isi transporte magnitudinea si in offline. 

Matei Dima, aka Bromania (YouTuber, regizor & comediant roman din Los Angeles) a sustinut event-ul pe pagina lui de Facebook, Iulian Comanescu si Traian Panghe au dat attend.

Pana pe 24 iulie cand vom vedea, de fapt, adevarata putere a online-ului si a felului in care se joaca serialele fantasy cu mintea noastra, pomana lui Jon Snow a inceput deja, virtual, si e loc de glume si veselie.

Daca primele zile dupa difuzarea episodului sangeros din Game of Thrones au fost pline de manie la adresa scriitorului sadic si a celor care nu s-au abtinut de la spoilere in acest sens, acum lumea s-a relaxat si asteapta o pomana clasic romaneasca.

Enumeram cateva din dilemele celor care il comemoreaza pe Jon Snow: de ce purta acelasi cojoc de cateva sezoane, “n-ai suba, nu existi”, cum s-ar traduce numele lui in romana: Nelu Omat sau Ion Zapada, ce se va manca la pomana: bataie de la jandarmi sau coliva?, cine va canta: Arsenie Boca, Hodor sau Phoenix.

Pe pagina evenimentului, exista, insa, si voci contrariate si serioase: “Uite asa se pierde importanta unui loc, unei miscari.... Piata Revolutiei e loc de istorie, nu bataie de joc pt rahaturile voastre cu personajul asta penibil!”.

Ele sunt ingropate repede de meme-uri ca acestea:

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related