Un designer pentru care marimea conteaza. Dar in sens invers

Un designer pentru care marimea conteaza. Dar in sens invers

Dupa atatea ganduri si idei mari, era si randul unora mici. Si ne bucuram ca cineva a decis sa se opuna curentului maretiei care domina piata designului (ultimele smartphone-uri si plasme spun multe in aceasta privinta).

Michael William Lester este un designer ilustrator din Londra care are curajul sa gandeasca la scara mica. Atat de mica, incat ai nevoie de o lupa ca sa ii vezi portofoliu, pe care l-a numit, de altfel, “Cel mai mic portofoliu din lume”. Acesta masoara 24 de milimetri in latime si 19 milimetri in lungime. Cat un timbru foarte mic.

Proiectul a pornit de la un brief dat de Jelly London la D&AD New Blood Festival. Acesta le cerea studentilor sa ii provoace pe ceilalti sa vorbeasca despre munca lor.

Se spune ca cele mai bune idei incap pe un post-it. Eu am decis sa merg mai departe sis a vad cat de mic e spatial in care pot spune cel mai mult”, spune Lester pentru AdFreak.

El a trecut printr-o suta de teste de printare pentru a ajunge la forma pe care o dorea. “Le-am tiparit pe imprimanta de acasa, pentru ca nu voiam o imagine foarte clara, ci cu textura aceea a cernelii”.

Designerul, care a mai colaborat cu IBM si organizatia Water for Africa, este foarte surprins de reactiile pe care le-a starnit micutul sau portofoliu. “Chiar nu ma asteptam la asta, e un pic incredibil”.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Festivaluri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related