Doi romani participa la Creative Express 2015

Doi romani participa la Creative Express 2015

Ruxandra Papuc (Copywriter, McCann Erickson Bucharest) si Vlad Tataru (Junior Copywriter, Kubis Interactive) vor reprezenta Romania la cea de-a patra editie ADCE Creative Express, care va avea loc intre 24 si 26 iulie in Austria.

Creative Express este un workshop organizat de Art Directors Club of Europe, prin care se incurajeaza colaborarea intre tinerii creativi din Europa si se promoveaza interdisciplinaritatea si dialogul.

Anul acesta, 27 de tineri creativi selectati de catre cluburile locale ADC din 16 tari europene se vor reuni pentru a lua parte la acest eveniment. Cei mai buni tineri artisti graficieni, art directori, copywriteri sau designeri din Europa vor petrece doua zile dezvoltand idei creative in frumosul oras aplin Fieberbrunn, din landul Tirol.

Noua editie Creative Express va incepe cu o serie speciala de conferinte sustinute de mai multi creativi si artisti, printre care se numara compozitorul Tom Batoy, regizorul Michael Stiebel si expertul digital de la Lurzer's Archive Sue Keogh.

Participantii au fost selectati de catre cluburile locale din Anglia, Austria, Cehia, Elvetia, Estonia, Finlanda, Germania, Italia, Olanda, Portugalia, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania si Ucraina. Acestia vor lucra in echipa pentru a rezolva un brief dat de catre Brenner Base Tunnel, un proiect sustenabil al carui obiectiv este constructia celei mai lungi linii feroviare subterane.

Ruxandra Papuc, reprezentanta Romaniei de anul acesta, spune despre Creative Express ca este “inainte de orice, inca un moment bun sa demonstram puterea creativa a industriei de la noi. Dupa succesul pe care l-a avut Romania la Cannes anul asta, cred ca toti ar trebui sa ne simtim responsabili sa tinem standardul cat mai sus si sa dovedim ca ne meritam locul printre cei mai buni, cu fiecare ocazie.

Participarea la Creative Express este in sine o dovada in sensul acesta. Romania are doi reprezentanti printre cei mai buni tineri creativi ai Europei. Deja suna bine.

Ca experienta, cred ca avem ce invata din tot ce presupune Creative Express. Sunt curioasa de tot ce-o sa se intample, de drum, de oamenii noi si de ideile care o sa iasa. O sa fie o experienta tare. La asta ma astept si sa ne intoarcem acasa cu si mai multe de zis”.

Iar pentru Vlad Tataru, cel de-al doilea participant, Creative Express #4 reprezinta cel mai important moment din cariera de pana acum si totodata o confirmare a faptului ca ii este apreciata munca.

”Sunt sigur ca voi invata si voi lucra alaturi de oameni faini ce-mi vor redimensiona orizonturile creative”.

Cea de-a patra editie Creative Express reprezinta, de asemenea, si al patrulea an cand Art Directors Club Romania trimite reprezentanti la evenimente organizate la nivel european, dupa cele doua editii de Creative Express, la care au participat Mihnea Gheorghiu (Publicis Bucharest) & Sebastian Olar (atunci la McCann Erickson), respectiv Alecsandra Popa (Propaganda) si o editie de Summer Camp Munich 2014, la care a participat Ruxandra Drilea (atunci la McCann Erickson, acum la Publicis).

"A vedea cum lucreaza altii, care sunt exigentele in alte parti, a face parte dintr-o comunitate multicultarala chiar si pentru scurt timp sunt lucruri foarte pretioase, care te ajuta sa-ti deschizi mintea si sa-ti largesti perspectiva. Noi, ADC Romania, care am facut din educatie o prioritate a asociatiei noastre, colaboram intens cu asociatia mama - ADC Europe, ca sa putem implementa toate programele cu componente de educatie si inspiratie. Opt oameni tineri de creatie au participat in ultimii ani in diferite proiecte europe si sunt convinsa ca pentru ei a fost o experienta greu de egalat de oferta interna. Le doresc Ruxandrei si lui Vlad sa aiba ce ne povesti cand se intorc", declara Ema Prisca (presedinte Art Directors Club (ADC) Romania).

Art Directors Club of Europe (ADC*E) este o asociatie non-profit, fondata in 1990, al carei principal obiectiv este acela de a oferi o voce industriei creative din Europa. ADC*E este o interfata a comunitatii de comunicare si design si continua sa caute si sa promoveze talente din industria de advertising, dar si sa organizeze ADC*E Awards - una dintre cele mai prestigioase competitii de Advertising si Design din Europa.

Art Directors Club Romania s-a infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate, punand in legatura profesionistii din industria de comunicare vizuala din Romania. Misiunea Asociatiei Art Directors Club Romania este de a imbunatati standardele de calitate si integritate in domeniul comunicarii vizuale si de a promova la nivelul industriei si al opiniei publice importanta acestor standarde.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Kubis

KUBIS is a creative agency led by curiosity. Vigilant and open-minded, we feed our minds with science and our hearts with fiction. We like to go bold, we want to go big, and we like to go first. Our ideas are... vezi detalii »

Propaganda

Vrem. Vrem mai mult. Vrem mereu mai mult, mereu mai inteligent, mereu mai nefacut, mereu mai special, mereu mai simplu si mai firesc. Vrem cu o incapatanare si o insistenta sacaitoare sa facem lucrurile cu cap si... vezi detalii »

Festivaluri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related