[NESCAFÉ 3in1 Experiences] Ariel Constantinof e peste tot

[NESCAFÉ 3in1 Experiences] Ariel Constantinof e peste tot

Ce veti afla despre Ariel Constantinof in cele ce urmeaza este ca he's a doer. Si pentru ca mentalitatea lui este de asa natura, nu se poate limita la un singur domeniu. Nu, nu, Ariel se simte bine doar in miscare. As zice browniana, dar pare ca Ariel a gasit secretul ordinii in haos. Fondator al Tribului, curierat super-rapid pe biciclete, vlogger si diseminator de Trei Idei din cartile pe care le citeste, blogger pe Arielu.ro, sustinator al comunitatii de biciclisti si intervievator pe Biciclescu: nu mi-e clar daca numaram acelasi numar de ore intr-o zi sau el traieste pe un fus orar a la Beyonce.

Ariel e exact genul de om pe care l-am vedea in competitia de pe platforma The Creator - NESCAFE 3in1 Experiences: tipul ala pe care il vrei ca prieten, pentru ca stii ca si cele mai banale zile o sa se transforme in niste super amintiri cu gasca. Care nu face planuri, dar ajunge sa-si impinga bicicleta pe munte ca mai apoi sa porneasca la vale, pana-n Brasov (pe bune, s-a intamplat, aveti dovada mai jos). Daca ai si tu un prieten asa, sau esti chiar tu sufletul gastii tale, inscrie-te in competitie si da-ne pe spate.

Pana iti organizezi toate ideile, gaseste un strop de inspiratie si de la Ariel:

Ariel, sef de Trib

Tribul are o poveste complicata... dar, pe scurt, s-a nascut undeva in toamna lui 2010 ca un test si a reinviat dupa iarna dintre 2010 si 2011, undeva prin iunie 2011. De atunci nu m-am oprit niciodata din facut "Tribul" si de atunci sunt "seful de Trib". A luat nastere dupa ce pentru o perioada am facut marsuri pe bicicleta in Bucuresti (unele dintre primele marsuri cu biciclisti adunau periodic 3-4-5 sute de oameni). 

Tribul se adeseaza oricui are o urgenta si vrea sa transporte ceva repede-repede prin Bucuresti. Lucram cu multe magazine online, dar o mare parte din clienti e formata din oameni ce au nevoie de noi spontan.

Cu doua zile inainte de Craciun, in 2014, eram foarte aglomerati si eu am cumparat unei mamici un costul de elf pentru fiul ei, avea serbare la gradinita. Livrarea am dus-o in Pipera undeva pe la ora 16:30. Era super-graba si doar noi am scos-o din situatia nasoala. Asa sentiment fain ai, din postura de curier, cand rezolvi astfel de probleme ce par imposibil de rezolvat la ora 16:30, cu traficul din oras.

Planul de viitor este foarte simplu: sa fim cei mai buni pe ceea ce facem. Atat. Fara cifre, fara planuri concrete... sa fim cei mai buni pe livrari rapide. Asta-i tot. 

Comunitatea biciclistilor din Bucuresti si Ariel

Comunitatea biciclistilor din Bucuresti arata excelent si este intr-o continua crestere. Avem noroc ca OPTAR.ro se misca excelent de niste ani incoace. Avem proteste, marsuri, evenimente de toate felurile si, mai nou, multe asocieri cu branduri. Observ ca in ultimii 2-3 ani foarte multe magazine isi pun biciclete in vitrine. De la magazine de haine ca H&M pana la banci. Toata lumea vrea sa fie asociat cu bicicletele.

Eu acum sunt foarte concentrat pe zona de bike polo - un sport foarte nou in lume si extrem de tanar in Romania/Bucuresti. Eu l-am descoperit in 2013 si de atunci am devenit super-obsedat. In 2014 am plecat la Europenele din Padova, Italia, in roadtrip.

Nu am niciun plan de contribuire. Este de ajuns sa pedalez si contribui pasiv. Si cand am ceva de zis pe tema asta... zic. Adesea zic bine si biciclistii din Bucuresti raspandesc sau vin si ei cu ale lor contributii. :)

Nevoia unui vlog si cele Trei Idei

Nu-i o nevoie. Sub nicio forma. Este o placere. Ah, stai, acum inteleg: nevoia de a face ceva cu placere? Imi place sa fac video content. Am descoperit asta prin 2012, dar nu m-am tinut ca lumea de treaba niciodata.

Am tot cautat o nisa care sa-mi placa si care sa prinda cu usurinta ... si asa a venit ideea de a scoate 3 idei faine din cartile pe care le citesc. Si sa le povestesc cu oleaca de umor. Target? Oricine vrea sa auda chestii smart cu putin umor.

Imi place sa cred ca ma distantez de publicul Zmenta si Tequila, cel de 10-15 ani. Prefer sa ma adresez oamenilor care au si putere de cumparare astfel incat sa-mi pot monetiza proiectul si, pe termen lung, sa ajung sa recomand carti. 

Cartile nu-s "alese" in mod special. Prezint ce citesc eu de obicei. Despre antreprenoriat, sociologie, psihologie - zone de genul. Nu beletristica.

Feedback-ul este pozitiv. Am fost oprit pe strada si felicitat de oameni pe care nu-i stiu. Lucru care mi s-a parut absolut genial. Ultima intamplare a fost acum vreo 2-3 saptamani in Vama Veche. Eram la bar si un tip m-a salutat. A zis ca-i place Trei Idei. Pfoai ... am venit cu un chef de facut videouri de nedescris. :) 

Ariel si nudurile de biciclisti

Sunt foarte mandru de Biciclescu - un proiect prin care dezbrac, alaturi de Radu Badoiu, biciclistii din Capitala. Radu le face fotografii nud, eu ii iau la povesti si le intru, pe cat pot, in suflet. Apoi zic ce-am gasit inauntru. Scopul proiectului este sa atragem atentia asupra bicicletelor si biciclistilor, desigur. E modul meu "neconformist" de a promova pedalatul, pe scurt. Desigur ca apar si guri rele, care spun ca nu-i ok sa ne promovam prin nud. Dar eu cred ca nu facem ceva gresit, ci facem ceva tare fain, in care eu si Radu credem cu tarie. Avem deja 10 biciclisti dezbracati si urmeaza sa continuam seria dupa vacanta de vara. (care se va termina candva la finele lui septembrie, haha!) 

Ariel si prietenii lui

Eu nu prea am "o gasca" fixa de prieteni. Am multi prieteni cu care ma vad. Adesea sunt omul care se trezeste cu un mix de prieteni langa el, cu oameni pe care-i stie din zone total diferite. Este amuzant cum prietenii mei se cunosc intre ei, prin mine, dar eu ii stiu din zone foarte diferite... 

In 2010 am avut cea mai faina experienta cand cu un grup de prieteni (asa cum zicea, mixati maxim!) am plecat spre Brasov cu trenul, am inchiriat biciclete, am urcat pana in Poiana pe jos (pe super caldura), mai mult impingand la biciclete decat calarindu-le, ca sa ne ne dam pe ele pana in Brasov cu super-viteza.

Dovada, in urcare spre Poiana

Pentru mine, in 2010, a fost ca un "drum initiatic". Am intampinat tot felul de probleme organizatorice si eram cel responsabil din grup. A fost super-fun si din 2010 tot spun ca tre' sa refacem treaba cu aceeasi oameni. Din pacate, fiecare e cu jobul lui sau este plecat din tara. Dar, intr-o buna zi, refacem! 

Cele mai fun bucurii mici

Nu prea stiu ce sa raspund, dar uite la ce m-am gandit citind intrebarea: mie-mi place la nebunie sa fac poze cu telefonul si sa le urc pe Instagram. Si adesea in pozele mele intra oamenii din jurul meu, adica prietenii.

Am descoperit ca am o arhiva imensa cu fotografii facute prietenilor. Si culmea, uneori ei imi apreciaza pozele. Stii cum iti dai seama? Unii si le pun la poza de profil de pe Facebook. Haha! Ei bine, am inceput recent sa printez pozele si sa scriu ceva pe spate si sa le dau cadou. Sentimentul este superb. Imi place la nebunie sa fac acest dar. E o bucurie mica. Dar faina de tot. 

Ariel nu sta pe ganduri

I hate planning. I love doing. Sometimes I also DO the PLAN. :) Eu sunt genul care se misca repede, pac-pac. Ma enervez repede cand ceva nu-i organizat calumea si uneori trec la carma. 

Un sfat pentru participantii la competitia NESCAFE 3in1 Experiences:

Be so good they can't ignore you. :) E unul dintre citatele mele favorite. Merge? Sper ca da.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related