[Zilele Culturale ADfel 2015] Episodul 1: Cum sa-ti incepi bine toamna la ADfel, cu idei de la primele 10 organizatii

[Zilele Culturale ADfel 2015] Episodul 1: Cum sa-ti incepi bine toamna la ADfel, cu idei de la primele 10 organizatii

Toamna asta incepe bine. Nu ne-o spune prognoza meteo, ci ne asigura de asta cele 24 de organizatii si institutii care vor face lumea mai buna prin cele 54 de activitati la care va invita in cadrul Zilelor Culturale ADfel21, 22 si 23 septembrie sunt zilele-prilej de bucurat mintile pe terasa Fabrica. De fapt, toata saptamana in cauza, caci avem cate ceva care sa atraga pe fiecare.

Incepem serialul Zilelor Culturale ADfel cu primele 10 organizatii, intr-o ordine total aleatoare. Si trecem direct la ceva care o sa va mai domoleasca nostalgia lasata in urma pe bancile scolii.

Cu Anonimov, serviciul de corectat texte bun pentru agentii, clienti si in general pentru oricine scrie sau vorbeste in public, chiar se simte ca a-nceput scoala. Dar apropiati-va chiar daca va sperie extemporalele si dictarile - Anonimov e intelept si bland! Inarmati-va cu pampoane, caiete si pixuri pentru ca puteti participa la Ora de Dictare, puteti da Extemporalul de Publicitate Corecta sau puteti face parte din Experimentul cu Omu Gnom. Anonimov va pune sa scrieti dupa dictare si corecteaza pe loc si va da extemporal cu greseli din ad-uri, ba va mai face si-o poza asezati in banci, alaturi de cuvintele voastre preferate.

Mai departe, tot la scoala ramanem. Poate-ti mai amintesti de care erai in liceu: Silitorus Supremus, Inteleptus Clasae sau, dimpotriva, Nedumeritus Maximus, sau Scutitus Sportus? Scoala de Valori te fotografiaza la Panoul Rusinii sau la Panoul Onoarei, tu alegi care te reprezinta. Stim ca poti sa trisezi, dar de ce ai face-o? Si, daca simti ca te pricepi si la predat, poti propune o materie pe care ti-ar fi placut sa o faci in scoala si la care crezi ca te-ai pricepe: poate ajungi sa incluzi in programa Game of Thrones sau filtre VSCO.

Poftiti, poftiti, scufundati-va in fotoliul docuART: sunteti aici ca sa va relaxati si sa ne povestiti despre o carte care v-a impresionat. Bineinteles ca recomandarea va fi rasplatita, cu orice carte din biblioteca docuART.

Vi se pare greu sa nu vorbiti jumatate de ora? Suntem de acord cu voi, dar baietii de la Nefiresc par sa fie de alta parere. Iti propunem o provocare asa de simpla incat nu ai cum sa pierzi, daca nu vrei sa pierzi. Si stim ca nu vrei sa pierzi. Deci nu o sa pierzi. Accepta pariul, nu vorbi o jumatate de ora decat cu doua dintre cuvintele permise si ai castigat o bere. Daca pierzi pariul, ii dai tu o bere lui Nefiresc. Nu incerca sa trisezi, cineva te vegheaza.

Iti place feedbackul constructiv, nu-i asa? Mhm, si noua. Dar uite care-i treaba: nu te ajuta sa iti irosesti creativitatea si talentul din cauza unor feedbackuri nepotrivite, de la oameni nepotriviti. O sa vezi cum vine asta la activarea Revista de Povestiri. Hai, nu te sfii, trage biletelul, toti avem de invatat o lectie de aici.

Sau poate ai visat sa-ti vezi fata pe o coperta de revista sau sa-ti ia cineva un interviu? Nimic mai simplu: gaseste-ti drumul spre Carevasazica si o sa iti arate ei cat de usor e sa faci asta.

Institutul pentru Fericire ne vrea fericiti, asta e clar: trei activitati garanteaza cresterea endorfinelor si dupa incheierea evenimentului, caci ecourile lor se vor simti mult si bine. Ca-ti faci prieteni pe loc, te ajuti de mesaje sa faci ziua mai buna unui om din terasa sau ii multumesti cuiva drag stie-el-pentru-ce. Garantam zambete late si poate o lacrima, doua, de bucurie.

Treci si pe la Creative Arts pentru photo corner-ul celor de la Ia-ti o poza la portofel: cu recuzita, masti si rasete, obtii poza with a twist. Si, ca sa fim siguri ca iti amintesti momentul, Creative Arts iti da si o amintire. Nu stim daca incape in portofel, dar vom vedea.

Un urs, doi ursi, trei ursi: numaram tatuajele temporare, cati ursuleti putem sa botezam, selfie-urile cu ursii panda, mascotele WWF: prinde toti ursii din terasa si contribuie la bunastarea celor care spun padurii "acasa", la ADfel.

Iar in ultima dintre Zilele Culturale, pe 23 septembrie, bijuteria contemporana va fi disecata creativ impreuna cu tine de tutorii scolii de bijuterie Assamblage, printr-un workshop demonstrativ de turnare in pamant de Delft si os de sepie.

Continuam maine cu urmatorul episod al Zilelor Culturale si alte idei, de la alte 10 organizatii.

Cea de-a zecea editie ADfel va avea loc intre 21 si 27 septembrie, pe terasa Fabrica (Str. 11 Iunie, nr. 50, Bucuresti). Programul incepe in fiecare seara la ora 18.00, iar intrarea este libera.

Despre ADfel
De zece ani, copilul neconventional al IQads intretine setea de publicitate altfel a publicului bucurestean. Singurul eveniment de branded entertainment din Romania, ADfel creeaza un playground in care brandurile si agentiile creative interactioneaza cu publicul. In 9 editii, peste 100 de branduri si organizatii au venit cu peste 400 de idei implementate pentru mai mult de 7.000 de participanti pe an.

ADfel este un eveniment IQads, cu solutii de la AdProduction, spectacol tehnic de la Five's, photo booth nonconformist de la Smybox si tiparituri creative de la Grafica si Tipar.

Acest articol este garantat fara erori, fiind scanat de Anonimov.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Grafica si Tipar

Grafică şi Tipar este poziţionată ca o agenţie de producţie creativă, cu expertiză în conceperea şi producerea de materiale pentru campanii de marketing şi comunicare. Activitatea noastră se desfăşoară... vezi detalii »

Oameni

Sectiune



Branded


Related