Dislike si alte butoane necesare pentru exprimarea speciei umane

Dislike si alte butoane necesare pentru exprimarea speciei umane

Pentru ca, nu e asa?, cuvintele sunt complicate, iar emoji-urile nu sunt suficiente, din 2009, de la introducerea Like-ului, oamenii nu au mai fost la fel. Dintr-o data, au reusit sa se exprime: simplu, eficient si in masa. Like-ul a devenit, apoi, un simbol. Al succesului si al popularitatii, o confirmare a existentei pentru ceilalti.

Si apoi, specia umana a vrut mai mult si a inceput sa se tanguiasca pentru contrapondere. Mai voia un buton. Utilizatorii i-au cerut in mai multe randuri lui Mark Zuckerberg un buton de Dislike.

Marti, Facebook a anuntat ca va introduce butonul de Dislike, dar nu pentru a inlocui injuraturile, asa cum credeau multi, ci pentru a incuraja empatia.

Intr-o sesiune de Q & A, parintele Facebookului a declarat ca se lucreaza la un astfel de buton si sunt foarte aproape de a-l lansa. Nu ar vrea, insa, ca dislike-ul sa demotiveze oamenii. Din contra, noul buton ar putea fi folosit la acele statusuri (despartiri, catastrofe) in care like-ul pare insensibil.

“Cred ca va fi folosit pentru indignarea medie”, spune Andrea Forte, expert social media la Drexel University. Oamenii nu vor incepe sa dea dislike la poze cu cainii si copiii prietenilor, mai crede Andrea, potrivit BBC.

Pe Facebook, scriitoarea Ana Barton comenteaza:

“Vazui ca Facebook va da in folosinta butonul „Nu-mi place“. Ar trebui sa aiba si sunet, sa se-auda-njuraturile. Oricum, din buton in buton, o sa facem butonita – inflamatie la articulatiile degetului cu care apasam butoanele. Ce atatea cuvinte, frate? Ne tampim cu ele, problematizam, ne risipim naibii energiile vitale. Fiat butoane!”

Asa cum se intampla in mod ironic, cand Facebookul schimba lucruri (sau pica), oamenii se duc sa isi spuna nemultumirile pe Twitter.

Am adunat cateva reactii de sub hashtagul #dislikebutton.

Cei mai multi au argumentat ca Dislike-ul nu va face decat sa mareasca abuzul obisnuit al trolingului:

Thomas Rooney ‏@Thomas_Rooney: A #dislikebutton is a stupid idea that will give mindless idiots the chance to bully at the click of a button. Don't make it easier Facebook

Bianca Cebuc ‏@biancacebuc: Because there wasn't enough online bullying already

Brett Chapman ‏@brettinthecity: Facebook introducing a #dislikebutton seems like a really really bad idea. Do we need to introduce another weapon for trolls and bullies?

Altii au venit cu idei pentru alte butoane necesare pe Facebook:

@PulledHorses: Hey @facebook lovely new #dislikebutton idea. Maybe try a 'Kill Yourself' button and even a random abuse generator for all the #Trolls !£$£!

Cupid or Cats ‏@janey_b_good: What Facebook really needs is a "wow, I never knew you were racist" button. #dislikebutton #facebook

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related