[123RF: Opriti distrugerea padurilor] Cand meseriasii se arata, se cade sa ii salutam

[123RF: Opriti distrugerea padurilor] Cand meseriasii se arata, se cade sa ii salutam

Am dat anunt la mica publicitate TheCreator pentru meseriasi la inceputul lunii august. Nu pentru ca suntem noi in renovari, ci pentru ca planeta sufera prea multe renovari din partea noastra. Prin competitia Meseriasii sunt pe 123RF, lansata de 123RF Romania si IQads, am vrut sa dam de meseriasi in arte vizuale care sa inspire la revolutii ecologice: tema noastra, n-ati uitat, a fost si este "Opriti distrugerea padurilor".

Va asteptam propunerile in continuare pana pe 30 septembrie. Mai multe detalii se afla in regulament. Dupa ce cititi cu mare atentie brief-ul, va puteti folosi de kit-ul de inscriere si porniti catre realizarea layout-ului. Impreuna cu publicul care voteaza pe TheCreator si juriul profesionist (detalii aici), vom alege apoi 7 lucrari castigatoare.

Iar pana pe 30 septembrie, ne-am propus sa facem cunostinta cititorilor de IQads cu meseriasii 123RF si IQads. Ca asa e frumos. Mai jos ii avem pe Andi Grigore, Robert Ghita si Ovidiu Protopopescu, care ne zic una-alta despre ei si lucrarile inscrise de ei.

 

Andi Grigore - "They go, we go!"

 

Eu sunt Andi si deocamdata lucrez in domeniul IT ca web designer, am studiat electronica si informatica iar pasiunea mea a fost pentru inceput fotografia, ulterior devenind pasionat si de Photoshop si minunile lui, deocamdata inca ma consider amator.


Competitia 123RF

Am aflat de la o prietena care este grafician si m-a impins sa particip la concurs, initial am zis ca mi-e lene, dar ulterior am aflat de premiul 2, anume bicicleta, si mi-a starnit interesul.

Tema "Opriti distrugerea padurilor"
Mi se pare cea mai buna alegere dat fiind ce se intampla abuziv la noi in tara, si probabil in lume, si cred ca ar trebui ca mai multi oameni sa fie constienti de ceea ce se intampla in jur.

Interpretarea lucrarii
Nu stiu cum sa o explic, fotografia spune totul. Mesajul meu este ca planeta nu este numai a oamenilor, daca distrugem padurea lasam animalele fara casa, si mai departe pe noi. Nu prea ma pricep la cuvinte.

Voteaza pentru mine. Spus altfel.

Daca nu ma votati, undeva in lume, un iepuras o sa isi piarda morcovul. Salvati iepurasii!

 

Robert Ghita - "Atmosfera, atmosfera, regatul meu pentru niste atmosfera"

 

Sunt Art de profesie, student de placere si orice altceva la nevoie, ca sa rezum ideea fara trimiteri. Pasiunea mea pentru design n-are niciun izvor, ca sa zic asa, ci e mai degraba o subsidiara a preferintelor mele legate de arta in general, sub toate formele in care o poti intalni.


Participarea ta in competitia 123RF
Imaginatia m-a determinat sa particip. Petrec destul de mult timp in capul meu, in lumea mea, lucru care mi-a dezvoltat reflexul de a-mi imagina constant diverse chestii si cum as aborda diverse probleme. Cand citesti un brief si ti-a venit in minte ideea, e imposibil sa o scoti de-acolo pana nu o pui pe hartie sau monitor. Deci aici in motivatie e implicata in mod direct si linistea mea sufleteasca.

Despre tema "Opriti distrugerea padurilor"|
Relevanta, adjectiv pe care am incercat sa il proiectez si in lucrare, nu doar pentru fidelitate in relatie cu tema, ci si pentru a-l incorpora in mesaj.

Interpretarea ta
Am mizat pe un atribut de immediacy ca sa pun in relatie receptorul cu mesajul, sa se simta implicat sau chiar responsabil. In momentul in care construiesti un context, fie el cat de SF, si il pui in perspectiva de posibil viitor sau what if, atunci are loc conexiunea.

Aerul este imaginat drept un produs de lux, dintr-un viitor in care se persista defrisarile, care se gaseste numai sub forma catorva copaci ’de lux’. Am renuntat la orice entertainment value pentru a inspira o reflectare intensa asupra problemei.

Voteaza pentru mine. Spus altfel.

Publicul n-ar trebui neaparat sa-mi voteze lucrarea, ar trebui sa inteleaga mesajul comunicat in vizual, pentru ca mesajul este tot scopul. Daca este perceput corect si inspira gandirea asupra problemei, inseamna ca mi-am facut si eu treaba bine.

 

Ovidiu Protopopescu - "Stone deer"

 

Ma numesc Ovidiu Protopopescu si sunt artist (pictor si sculptor) autodidact.

Pasiunea pentru desen o am de foarte mult timp si in urma cu aproximativ 3 ani am decis sa trec la urmatorul pas, pictura. Acum 2 ani am devenit membru al Asociatiei Artistilor Plastici din Cluj. In prezent, lucrez la compania NE&RO INVEST ca artist plastic. Pasiunea pentru design a venit din dorinta de a experimenta si alte branse cum ar fi arta digitala.


Interpretarea brief-ului
Una dintre principalele cauze ale incalzirii globale este distrugerea padurilor. Am ales sa folosesc ca simbol un cerb pietrificat cu coarnele in flacari, stand pe un teren semi arid. Acesta semnifica efectul pe termen lung a distrugerii padurilor asupra tuturor vietatilor.

Voteaza pentru mine. Spus altfel.

Lucrarea mea este foarte sugestiva, plecand de la titlul concursului, „Opriti distrugerea padurilor”, si arata unde se poate ajunge daca nu se iau masuri urgente de stopare a taierii padurilor. Mesajul meu pentru public este: Votati-ma si impreuna putem schimba ceva in viitorul acestei planete.

 

123RF Ltd. este o banca digitala ce pune la dispozitia profesionistilor peste 41 de milioane de productii Royalty Free precum fotografii, ilustratii vectoriale, video footage, clipuri audio si logo-uri, toate la un click distanta de a fi descarcate si incluse in campanii publicitare, materiale tiparite sau montaje audio-video.  Mai mult de 35.000 de productii noi  sunt incarcate zilnic pe 123RF.com, ceeea ce confera  contributorilor nostri o sansa importanta de a-si promova si valorifica creatiile la scara  globala.

In schimbul platii unui simplu abonament, clientii pot avea acces imediat la milioane de imagini hi-res, sau alternativ, clientii pot achizitiona pachete de credite pre-platite cu care pot descarca materiale  in concordanta cu  bugetele alocate.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related