Monoloagele vaginului confuz

Monoloagele vaginului confuz

Pe 28 septembrie, a aparut printre noi prima platforma dedicata sanatatii intime feminine: Iubeste-ti V-ul, realizata de agentia de PR si evenimente enTourage. Si, cand IQads-ul l-a descoperit, cel putin o ora lucratoare (nu ne parati) a fost petrecuta rasfoind la comun perlele pe care le continea acesta.  

Un pic de context: platforma are mai multi parteneri, intre care Vavian Pharma, importator si distribuitor farmaceutic. Printre produsele importate si distribuite de Vavian Pharma, se numara si gama de ingrijire intima Multi-Gyn.

Despre care am mai scris aici (pentru ca, nu-i asa, trimisese un vagin enorm si sanatos pe plaja din Mamaia) si ale carei produse sunt promovate in unele dintre articole.

Ce sa va mai spunem? Content-ul pare sa fie preluat si tradus de pe un blog international ce apartine de acelasi brand. Si ca platforma exista si pe Facebook, unde a strans un numar de 1.024 de like-uri. 

Gata. Urmeaza, scuzati-ne indrazneala, vaginele IQads in formula extinsa:

 

Alexandra Badicioiu-Matei

Unele teme pot parea amuzante, cum ar fi: cat de adanc este vaginul sau alimente pentru un miros vaginal placut. Ca si prezentarea idilica a site-ului, venita parca din Tanar si nelinistit, unde femei cu zambete inghetate si chilotei roz acopera baritai elefantul din incapere.

Dar daca ati intrat vreodata pe TPU - aici, de exemplu - sau ati ramas blocat pe sugestii de cautare Google ca “gravida la 13 ani” sau “avort la 16 ani fara parinti”, zambetul dispare treptat. Fete si baieti de toate varstele care nu au nici o idee despre sex sau contraceptive si cu atat mai putin despre cum functioneaza V-ul. Sau P-ul.

Asa ca sunt necesare cat mai multe informatii despre “elefant”. Ca fetele sa nu se mai intrebe daca pot ramane insarcinata de la colacul de la WC. Ar fi si mai bine daca i-am spune pe nume. Sex. Daca am trimite V-ul inapoi in alfabet si am porni o discutie pe bune despre vagin. Pana atunci, insa, e bun si un pas intermediar.

 

"Valeleu si Victoria Vaginului – schita" de Sandra Cristu 

Drumul spre un Vagin Sanatos e pavat cu intentii admirabile si scapari vaginale. Plus o doza mare de informatii trunchiate, trimiteri la studii care nu se materializeaza din surse verificabile sau omisiuni grosolane, de parca un pic de teasing al unui vaccin anti-HPV e fix ce ai nevoie cand tocmai ai fost anuntata pe un ton apocaliptic ca „HPV poate provoca, de asemenea, cancer de col uterin, dar si alte tipuri de cancer la nivelul organelor genitale, cap si gat”.

Apoi si pozele, toate o alegorie: o floare in dreptul florei vaginale, popcorn cand vine vorba de scurgeri vaginale la tinerele femei, un cuplu zambitor cand intra HPV-ul in scena.


Sa nu uitam de exprimarile si ideile indoielnice:

- “Nu este deloc amuzant faptul ca multe femei nu stiu care este adancimea vaginului lor.”  Cineva sa ma lumineze: folosim informatia asta ca party trick? Fun Fact la Trivia? Carlig pentru potentiali parteneri?

- “O problema destul de intalnita, dar despre care femeile nu vorbesc, o reprezinta scaparile vaginale.”

- Stiai ca “facand genuflexiuni in mod regulat vei recastiga etanseitatea vaginului si vei evita scurgerile neplacute?” Am una si mai buna: stiai ca daca iti injectezi Botox in axila nu mai transpiri?

 

Mihaela Craciunescu

Ma astept in curand la titluri precum: "Cum sa-ti pastrezi barbatul langa tine in 4 pasi simpli. 4 miscari cu care sa-l lasi mut"; "4 pozitii sexuale care sa-l ajute pe barbatul matur"; "Credeai ca o are mica? Uite 3 lucruri care sa va ajute". As adauga si "5 alimente pentru un miros vaginal placut". Ah, pardon, asta exista deja.

Totusi, oare de ce e nevoie de un site dedicat pentru articole care se gasesc pe tot internetul? La un search pe Google gasesc articole mult mai documentate precum: 10 curiozitati despre vagin, vagin vs. penis: conteaza marimea?, PE FATA: Cum poti recunoaste DIMENSIUNILE unui vagin? Sau, de ce nu, 5 tipuri de vagin. Cel din urma mi s-a parut cel mai util.

Ce-mi place cel mai tare, insa, e ca pot sa relationez cu femeile care ma tot lovesc vizual pe site.

 

Andreea Badoiu

Dupa ce te amuzi in legatura cu numele platformei, observi ca articolele au o multime de expresii care nu se potrivesc cu subiectul abordat, iar pe alocuri explicatiile devin hilare. Continutul pare produs de un redactor pentru care scrisul/tradusul/adaptatul e o traversare a intreg purgatoriului lui Dante.

Imaginile care ilustreaza articolele se potrivesc ca un elefant in magazinul de sticlarie. Un articol care vorbeste de prima secretie vaginala este ilustrat de o fotografie cu trei tipe vesele care mananca popcorn pe o canapea si se uita la TV. Nici titlurile nu sunt prea inspirate. In loc de „cat de adanc este vaginul?”, cel care a scris articolul putea sa gaseasca altceva, ca doar nu vorbim despre Groapa Marianelor.

Site-ul, insa, are mai multe sectiuni care vor sa ofere femeilor cat mai multe detalii prin materiale video, sfaturi pentru tratament si alimentatie. De apreciat tentativa, insa mi-ar fi placut sa nu chicotesc aproape la fiecare postare. Site-ul vrea sa exprime feminitate, dar rateaza si bate spre penibil. Nu, desi sunt femeie, deci in target, nu imi doresc sa vad o fotografie cu un brau de femeie care poarta chiloti facuti din spuma.

 

Miruna Spataru

Eu o sa insir niste elemente care m-au miscat intr-un fel sau altul: - vizualul de teasing care ma anunta ca voi afla exact cat de mult imi iubesc V-ul din 28 septembrie;

- imaginile de stock foarte bine asociate cu textele; mai stiti cand ne intalneam asa, ca intre vagine, sa discutam despre scaparile noastre la un popcorn?

- aceasta formulare: Din gura direct in sange;

- multe alte formulari deja mentionate si nementionate; la "Nu este deloc amuzant faptul ca multe femei nu stiu care este adancimea vaginului lor" am descoperit ca editorul raspundea hotarat intrebarii retorice de aici, in loc sa o traduca;

- nu sunt experta in anatomie, dar parca informatia asta nu e cea mai corecta: "Tesutul sensibil al clitorisului imbraca vaginul. In timpul actului sexual, acest tesut este excitat si se produce orgasmul vaginal".

- faptul ca site-ul pare sa se regaseasca intr-un univers paralel cu preview-urile unora dintre articole;


Cam atat. O revizie a intregului proiect ar fi indicata, ca toata lumea sa-si poata iubi V-urile cu mai putine remuscari.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related