Ce nota i-ai da mamei tale? Dar iubitului?

Ce nota i-ai da mamei tale? Dar iubitului?

“Parca nu s-au sinucis suficient de multi adolescenti din cauza abuzului online!”. “Cyber-bulling la un alt nivel”. “Sinistru”. Groaznic.

Asta a fost reactia generala din social media la anuntul aparitiei Peeple, o aplicatie in care oamenii pot fi evaluati si notati, cu un sistem de cinci stele, ca la filme si melodii, fie ca isi doresc sau nu. Aplicatia se va lansa in noiembrie si a fost creata de doua tinere canadience.

Titlurile din media au mentinut directia generala: “Super, hai sa ne dam in cap unii, altora!”, scrie The Guardian.

“De la judecatul businessurilor la cel al oamenilor, nu a fost decat un pas. Suna sinistru, pentru ca e!”, continua publicatia britanica.

Aplicatia “distopiana”, dupa cum o numeste media, “acest yelp pentru oameni”, te lasa sa evaluezi orice om cu un sistem de cinci stele.

Creatoarele spun ca este o aplicatie pozitiva, pentru oameni pozitivi. De altfel, tagline-ul aplicatiei suna asa: Character is Destiny.

Daca nu ne impiedicam de istoria internetului care a aratat, pana acum, altceva.

Controversa iscata de aplicatia lor poate fi urmarita si pe Twitter, la #peeple. Cateva reactii:

@MikeDrucker: #Peeple: Because everyday life should be a horrifying minefield.
@LeahRaeder: After witnessing the incredible accuracy, reliability, and integrity of Amazon reviews, we decided to bring you reviews of people! #Peeple

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related