Tehnici absurde de comunicare: Castiga 4 zile cu vicepremierul la Venetia!

Tehnici absurde de comunicare: Castiga 4 zile cu vicepremierul la Venetia!

Nu ne-am dat seama inca daca este o gluma, un hoax sau daca vreun extraterestru a hackuit site-ul UNPR, desi toate componentele ei arata inclinatii inspre absurdul pedant si ironia subversiva.

Pe scurt, oamenii de la UNPR au initiat un concurs simpatic in social media: daca vrei sa castigi 4 zile la Venetia, distribuie mesajele UNPR, cum ar fi declaratia viceprim-ministrului, Gabriel Oprea, in legatura cu accidentul in urma caruia a murit un politist sau comunicate de presa cu alte detalii despre cu moartea lui.

Exista si premiile 2, 3 si mentiuni (audiobook-uri cu Mari Poeti Romani).


Au aparut in scurt timp printscreen-uri cu aceasta cascadorie creativa de comunicare pe Facebook, oamenii rostogolind amuzati bulgarele de zapada, care a pornit de la George Popescu (Radio Romania). Jurnalistii si oamenii de media au comentat, apoi. Redam cateva reactii mai jos.

Euractiv:

Ai visat dintotdeauna o cariera de postac? UNPR iti promite o cina romantica sau chiar o excursie la Venetia.

 

Oana Dobre Dimofte (DIGI24):

“am salvat aceasta captura sub titlul "bai nene"! Pentru ca asa ceva chiar nu am mai vazut, mintea mea refuza sa cuprinda faptul ca asa ceva poate exista. UNPR face concurs de postaci in social media, pe seama mortii lui Bogdan Gigina! Cei mai eficienti distribuitori ai mesajelor lui Gabriel Oprea despre accidentul mortal pot castiga o excursie la Venetia, un weekend pe Valea Prahovei sau o cina. Cum ziceam: BAI NENE!!!”

 

Laurentiu Colintineanu (HotNews):

Teleshopping: Ai visat intotdeauna sa fii postac, dar ti-a lipsit motivatia? UNPR are solutia! Fa-i propaganda vicepremierului Gabriel Oprea si poti castiga o cina romantica sau chiar o excursie la Venetia. Nu mai astepta, oferta e valabila pana cand reusim sa ingropam subiectul politistului mort.

 

Andrei Aronet (PR &MORE);

Moartea unui om nu opreste UNPR din a continua concursurile pentru postaci. Premiul: excursii in locuri faine, o cina in oras... adica semne de trai bun, cum e si sa ai girofar cand mergi la baie.

Nu, nu cred ca Oprea e direct vinovat decat pentru propria nesimtire, dar toata situatia devine un studiu de caz ‪#‎asanu a comunicarii.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related