Sebastian Mihailescu, regizor: Cred ca tehnica regizorala a fiecaruia se bazeaza pe modul in care acesta percepe viata

Sebastian Mihailescu, regizor: Cred ca tehnica regizorala a fiecaruia se bazeaza pe modul in care acesta percepe viata

Sebastian Mihailescu lucreaza in prezent la lungmetrajul sau de debut. Sa nu va ganditi ca doar asta face, ca nu-i closca pe oua. Lucreaza si-n publicitate, desi s-a axat pe film. Pana acum, a regizat trei scurtmetraje - Pavilionul B, Titza si Fitting. Ah, si Duran Duran l-au cam placut, devreme ce a castigat, in 2011, o competitie de videoclipuri desfasurata de trupa. Seb e scurt si la obiect, si ne povesteste despre regie si amprenta personala in propozitii concentrate, ceva mai jos. 

Le-a dat si cateva sfaturi potentialilor participanti in competitia de creatie NESCAFE 3in1 Experiences, de pe platforma TheCreator. Si, spune el, important e instinctul. Mai putin - spre deloc - sunt "efectele si schemele", in care Sebastian nu crede catusi de putin.

Asa ca fiti spontani, luati-va prietenii la un brainstorming mic-mic, cititi brief-ul si aventurati-va impreuna intr-o experienta faina, din care sa rezulte garantat amintirile alea care va incheaga gasca. Aveti timp pana pe 5 noiembrie.

Autobiografie comprimata in 3 fraze

Sunt pasionat de ceea ce fac si pasiunea e singura care te tine aproape de ceeea ce ti-ai propus cand ai apucat acest drum.

Sunt atent la forma si incerc sa fiu curajos, sa imi dau seama daca si cum pot duce mai departe acest mediu, daca pot aduce o contributie minima.

In acelasi timp, ma definesc ca un observator, imi place sa fiu atent la ce se petrece in jurul meu in fiecare moment. Sa gasesc frumusetea in lucrurile simple.

Nisa aleasa

Inca de la inceput m-am axat pe film. Partea de advertising a venit ca o provocare ulterioara, un mod de a incerca tehnici noi, de a ma scoate dintr-o zona confortabila.

Background

Initial am terminat Calculatoare la Politehnica din Bucuresti si am lucrat in Romania si afara. In 2010, am fost admis la Facultatea de Regie Film din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala Bucuresti si apoi am continuat cu un masterat in regia de film.

Amprenta personala

Cred ca tehnica fiecarui regizor se bazeaza pe modul in care acesta percepe viata. Pana in acest moment, am abordat un stil destul de observational, bazat pe cadre lungi si pe o camera statica. De fiecare data incerc sa explorez mediul cinematografic, sa gasesc directii noi si sa subminez asteptarile.

Proiecte si satisfactii

Primul proiect important imediat dupa scoala si totodata cel mai complex este un proiect de scurtmetraj cu care am castigat finantare CNC. Este un proiect la care lucrez de ceva timp si care acum este aproape finalizat. Am mers intr-o directie destul de curajoasa ca forma si continut. Sunt curios cum va fi receptat.

Cele mai mari satisfactii le-am avut cu proiecte de la care nu am avut asteptari si care au evoluat in ceva total neasteptat, proiectele in care m-am eliberat de presiunile inevitabile din jur.

The Dream Team

Nu cred in dream teams, cred in echipe motivate. Daca e sa aleg pe cineva pentru un dream team (influentat de proiectia de aseara, The Assassin :D) ar fi actrita taiwaneza Shu Qi. Imi place foarte mult si Robby Muller, legendarul DP.

Solutii pentru blocajele creative

Daca am un blocaj creativ, ma opresc din proiectul respectiv pentru moment, las niste lucruri neterminate si pentru a doua zi chiar daca le-as fi putut termina in ziua respectiva. Astfel, pot incepe a doua zi dintr-un punct sigur, poate dintr-o noua perspectiva.

Proiecte actuale

In acest moment, sunt in post-productie cu doua scurt-metraje si lucrez la spot-urile care apar. De curand, m-am apucat sa scriu si la lungmetrajul de debut.

Synopsis-ul tau, inspirat de competitie

Experiente neplanificate, impartasite cu prietenii, 3 in 1, nu ma pot abtine… e clar un Idea“menage a trois” - cele mai tari experiente in gasca. Hahaha

Ce obstacole crezi ca ar putea intampina participantii? 

Fiind foarte tineri, participantii s-ar putea sa expedieze ce si-au propus si sa nu aiba rabdare. Unele probleme pot sa apara si la nivel tehnic, mai ales pe partea de sunet.

Un sfat pentru participantii in competitia NESCAFE 3in1 Experiences

Sa-si acorde timp si sa aiba incredere in instinctul lor. Sa nu recicleze idei pe care le-au vazut la altii si sa nu se complice aiurea. Nu cred in efecte si in scheme.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related