Dati cate o Guerrilla la fiecare, sa ajunga la toata lumea

Dati cate o Guerrilla la fiecare, sa ajunga la toata lumea

A venit toamna, temperaturile s-au sincronizat cu verisoarele lor de la Cercul Polar, Consiliul National al Audiovizualului a anuntat scoaterea licentelor la concurs si oamenii au inceput sa faca petitii.

Toate au o legatura, mai putin frigul: oamenii din spatele radio Guerrilla isi vor licentele inapoi, asa ca au initiat o petitie pe care vor sa o duca la CNA cu cat mai multe semnaturi. Momentan, au strans 14.353 si vreo 35 de pagini de comentarii care sustin cauza.

Pe pagina de Facebook au postat si o serie de logo-uri, colectia toamna-iarna 2015, ceea ce va dorim si dumneavoastra.

Tot acolo strang si testimoniale ale unor artisti care vor Guerrilla inapoi, cum ar fi:

 

Byron

 

Byron, Dan Byron vrea #guerrillainapoi, ceea ce va dorim si dumneavoastra :) Multumim. Semneaza, petitia conteaza! http://www.petitieonline.com/vreau_guerrilla_inapoi

Posted by RADIO GUERRILLA on Tuesday, October 27, 2015

 

Dan Perjovschi

 

Perjovschi Dan vrea #guerrillainapoi, ceea ce va dorim si dumneavoastra :)Semneaza, petitia conteaza! http://www.petitieonline.com/vreau_guerrilla_inapoi

Posted by RADIO GUERRILLA on Tuesday, October 27, 2015

 

Artan

 

Artan atrage atentia tuturor ascultatorilor si iubitorilor si adoratorilor de Radio #Guerrilla ca e bine sa punem mana cu totii! Sign&Share #guerrillainapoihttp://www.petitieonline.com/vreau_guerrilla_inapoi

Posted by RADIO GUERRILLA on Monday, October 26, 2015

 

Mai sprijina cauza radioului de gherila cei de la Metropotam si ZOB.

 

Ce spune petitia

Suntem oamenii care au facut Guerrilla. 11 ani.  Si ne place Radioul. Rau, rau de tot.

Acum, dupa doi ani fara aer in urma unui razboi care nu era al nostru, avem sansa sa ne recapatam suflul: in noiembrie, CNA scoate la concurs licentele de emisie pentru frecventele care ne-au fost tuturor suflet, casa si masa ani de zile.

O sa ne prezentam la CNA cu cel mai frumos si mai potrivit proiect pentru ele: Radio Guerrilla. Un radio al independentei editoriale si muzicale, al atitudinii civice si al culturii urbane. Stim ce vrem, o sa-l sustinem din tot sufletul, dar credem ca am fi mai convingatori daca v-am avea alaturi si pe voi, Grupul Consumatorilor de Radio Guerrilla.

Semnati petitia „Vrem Guerrilla inapoi!” si va vom lua cu noi la sedinta: o sa prezentam membrilor CNA semnaturile voastre.

Multumim si nu uitati: binili invinge! Trebuie.

 

Campania a inceput din vara, cand o fotografie mai veche cu campania radioului din fata Teatrului National avea urmatorul caption:

“Draga CNA, daca doresti si ai posibilitatea ne dai si noua frecventele inapoi? Sa moara de ciuda Capatos, Madalin Ionescu, Adelina Pestritu si alti Maruti care, da, timpesc poporu' cu televizoru chiar acum si nimeni nu le ia licentele, ca sa zicem asa”.

 

Si niste background

CNA a retras toate cele 24 de licente Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, pentru ca acestea nu mai erau operate de societatea care le detinea oficial - Realitatea Media SA -, ci de o alta societate - Expresiv SA.

Licentele nu au putut fi scoase pana acum la concurs din cauza unui proces prin care Realitatea Media cerea anularea deciziei CAN, litigiu care s-a incheiat si, drept urmare, din 17 noiembrie, vor putea fi iar disponibile.

Radio Guerrilla a fost infiintat, in 2004, de Academia Catavencu, primul buletin de stiri difuzat fiind prezentat de Adrian Nastase si al doilea de Traian Basescu, amandoi candidati in cursa pentru prezidentiale la acea vreme.

Au urmat doua mandate de presedinte pentru Traian Basescu, inchisoare pentru Adrian Nastase si o criza care a dus presa aproape de faliment, de unde si problemele cu licentele de mai sus.

O parte din echipa Guerrilla este gazduita in prezent de Gold FM, dupa cum povestea Mihai Dobrovolschi aici, iar o alta parte, in frunte cu Vlad Craioveanu, se ocupa de Tananana.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related