In Memoriam Monica Tanasoiu

In Memoriam Monica Tanasoiu

In urma tragediei de vineri, HIPPOS a pierdut un om foarte drag. Era colega noastra, care in trecut a insufletit Saatchi & Saatchi, Scala JWT, Mercury360, Men in Black si Brandient. Aceasta zi de luni este una in care nu avem nici cuvintele la noi, nici nu putem pune la cale planuri marete. Pentru ca azi inghitim in sec si ne este deja dor de Monica. Suntem cu totii alaturi de familia si prietenii ei in aceste momente foarte grele.

O fata cu un zambet luminos, cu un ras cristalin, cu o inima mare cat sa incapa toti cei dragi in ea, a plecat dintre noi.

Ne-a lasat cumva confuzi, nu stim cum sa mergem mai departe fara ea, pentru ca ea dadea tonul in agentie. Ea avea disponibilitati pentru toata lumea, ea asculta orice problema si gasea orice solutie, ea ne mangaia, ea era si desteapta si frumoasa si vesela.

Stia cand e momentul sa fie profesionist sobru sau colega nostima si copilaroasa.

Monica, pe noi cine ne mai invata strategie de comunicare si cine ne explica despre parfumuri si pisici?

 

Emanuel Clonda, HIPPOS:

Monica este un inger. A aparut in viata mea exact cand o cautam si mi-a aratat ca mereu merita sa lupti, sa zambesti, sa mergi mai departe, sa ai incredere in tine, in echipa si in tot ceea ce faci. Este un exemplu extraordinar de profesionalism, indreptat catre a schimba lumea in mai bine. Iti multumesc! Dumnezeu sa te ocroteasca in armonie!

 

Dana Tocu, HIPPOS:

Sunt prietena cu Monica din prima zi cand ne-am cunoscut, undeva in septembrie 2009. Din prima secunda, am avut ce sa ne spunem. De la pisici si muzica rock la advertising si beletristica.

Impartaseam multe pasiuni cu Monica si putine ne diferentiau. O intrebam zilele trecute daca vreodata crede ca nu vom mai avea ce sa ne spunem. Ne-a pufnit rasul pe amandoua. Doamne, erau atatea de ras pe lume: literatura fantasy, muzica, pisici, filme, fashion, pantofii mei, parfumurile ei… Eu cui ii mai trimit de-acum toate pozele cu pisici de pe fata netului?!

Monica a ramas de o  candoare dezarmanta, desi lucreaza in industria asta de atatia ani. Nimic nu a putut s-o intineze. Oamenii ei erau oamenii ei pana la capat, se punea dinaintea trenului pentru ei. In viata ei nu a sapat pe cineva, intotdeauna acorda credit si avea un cuvant de incurajare pentru cei care lucrau cu ea.

A fost de o generozitate neasemuita, ii placea sa le faca oamenilor dragi bucurii, daruri coplesitoare. Avea disponibilitati empatice nemasurate, intotdeauna era gata sa asculte povesti sentimentale si sa mangaie cu o vorba buna.

Daca n-ar fi fost ambitia Monicai, nu as fi putut scoate cartea Iubirrre. Dar ea s-a dus la Miu si la Purina si i-a tinut de nasture pana i-a convins sa se implice in proiect.

Apoi a ramas un suporter fidel al proiectului Iubirrre, cu donatii si implicare activa permanenta. Unul dintre visele pe care n-am apucat sa i le implinesc a fost sa scoatem volumul II al cartii.

Monica, iti promit ca fac eu cumva si voi scoate aceasta carte, dedicata unei fete fara seaman pe pamant.

 

Ilinca Munteanu, HIPPOS:

Aveam enorm de mult de invatat de la ea. Despre rabdare, umor, gandire strategica, muzica rock si o gramada de alte lucruri. Intr-o zi, cand  ne intorceam de la o intalnire pe un trafic infernal, mi-a povestit istoria naming-ului tuturor pisicilor familiei –  am ras mult si am sa ma tin de acea amintire, pentru ca Monica pe care am cunoscut-o eu infrumuseta si umplea de rasete si cel mai banal drum spre birou.

 

Andreea Ionescu, HIPPOS:

Avea asa multa energie, veselie si ganduri bune pentru toata lumea incat era imposibil sa nu te molipseasca cu asta. Intotdeauna sfaturi care veneau din suflet si iti aduceau optimism. Toti am simtit asta si am fost transformati de gandurile ei bune asa ca va ramane mereu cu noi. E sufletul care transforma orice in bucurie.

 

Mihaela Radulescu, Innerout Personal Branding:

Am cunoscut-o pe Monica la un interviu acum 10 ani. Am angajat-o si mi-am angajat-o pe viata, ca prietena.  De atunci ne leaga cateva concedii, nenumarate weekend-uri la mare, munca cot la cot, vesti bune si vesti proaste, barfe saptamanale absolut insuportabile de cat de mult radeam, mult cappuccino si Zoe.

O iubesc pe Monica (nu, nu pot vorbi despre ea la trecut) pentru sclipirea vie din ea, pentru inteligenta ca argintul viu, pentru emotia din ea si cunoasterea profunda a lucrurilor si oamenilor,  pentru party pris-urile ei pasionale si asumate, pentru autoironia ei devastatoare si mantuitoare.

Faptul ca Monica nu mai este e o fractura logica si metafizica. Cum adica …viata, "a fi"-ul sa nu mai fie?

Odihneste-te in raiul tau, fata mea, noi cei ramasi pe aici mai avem putin de munca sa intelegem cate ceva. Tu acum, probabil, stii.

PS: Si iarta-ma si pe mine, daca mai poti, pentru picatura mea de contributie personala, de cetatean, la oceanul de bale infecte ale coruptiei, nepasarii, lipsei de civism si tristetii umane din tara asta.

 

Simona Mincu, HIPPOS:

“Acum, Monica ar fi scris cele mai emotionante cuvinte din toata media. Pentru ca atunci cand incepea sa vorbeasca, toti taceau si o ascultau cuminti si cu admiratie.

Fiecare cuvant era plin de energie, inteligenta emotionala si empatie.

Si chiar daca vorbeam despre lucrurile banale pentru care trebuie sa fim recunoscatori in fiecare zi, ea avea intotdeauna ceva memorabil si remarcabil de impartasit cu cei din jur.”

 

Simona Simon, HIPPOS:

Cuvintele imi par reci si de prisos. Sa incerc sa-ti surprind licarirea cu care ne-ai molipsit pe toti, e ca si cum as incerca sa prind un fulger intr-o plasa de licurici. Inghit in sec mahnirea si gandurile care-mi spun ca nu mai esti.

Te aud undeva in spatele meu, cum imi spui, in stilul tau caracteristic, "Sim, nu te mai stresa, pune cu bullets si da-o din copy. O ciufulim noi dupa.” Ma astept sa te vad iesind de dupa colt, joviala si sprintena, sa ne intrebi ‘’Da’ ce sunteti asa plouati toti?’’.

Mi-ai aratat ca inca mai exista oameni cu principii si valori in industria aceasta, ca liderii adevarati cresc lideri, nu subalterni subjugati, ca "eu sunt" nu precede cuvantul “noi", ca tot ce ramane in urma e construit in timp, cu drag si multa munca. Iar cand ai incercat tot, cu nervii intinsi si cu batista pe tambal, le spui senin tuturor: "Zambeste pis, ca oricum n-ai ce sa-i faci. O dregem maine cu sare si parfum".

 

Andreea Gurban, HIPPOS:

Chiar si dupa 2 minute de conversatie puteai sa iti dai seama ca e una dintre persoanele, putine si speciale, cu care toti vrem sa semanam mai mult. Sa fim mai energici, sa fim mai destepti, sa zambim mai mult.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Mercury360

Cu o istorie de peste 25 de ani in Romania si, in continuare independenti, full-service, suntem una dintre putinele agentii care au capabilitatile necesare pentru a deveni partener pe intreaga durata a unei campanii,... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related