Hai sa dezbati si Schimba Romania

Hai sa dezbati si Schimba Romania

Dupa ce ieri vorbeam despre grupurile de discutii initiate de TOTB si Coruptia ucide pe platforma islandeza Your Priorities, azi revenim la cei responsabili de Google Doc-ul unde apareau nume din ce in ce mai pestrite si de grupul Schimbam Romania - lista de nominalizari.

Adelei Parvu (blogger) si lui Marius Gustea (Presedinte, Fundatia Pentru Ambulanta) li s-au alaturat Eric Nastase, Valentin Popa (web developeri) si, ulterior, Sebastian Olar. Impreuna au pus pe picioare un site unde sa se poata centraliza toate propunerile si discutiile din jurul lor: Schimba Romania


Cele doua platforme urmeaza sa se uneasca in viitorul apropiat, cum arata o postare de pe profilul lui Sebastian Olar care a luat legatura cu Camelia Jula si Andra Matzal de la Think Outside The Box.

Pe Schimba Romania se poate contribui cu propuneri de oameni si revendicari, voturi si pareri, totul pe baza de cont. Site-ul cuprinde 3 mari sectiuni: o lista de revendicari - aranjate de la cele mai populare la cele mai putin agreate prin vot - propuneri de oameni pentru Parlamentul Romaniei si, respectiv, pentru Guvern. Cea mai aglomerata pana acum e, usor de intuit, partea dedicata viitorilor ministri.

Propunerile sunt organizate in functie de ministere, iar fiecaruia dintre oamenii sugerati pentru functia de Ministru ii revine cate un profil unde se gasesc, de cele mai multe ori, resurse informative. Tot aici, userii pot oferi argumente pro si argumente contra.

La Sanatate si Sport, de pilda, printre propunerile de pana acum se numara Catalin Tolontan, Vlad Mixich sau Raed Arafat:

 

Finantele il au in frunte pe Moise Guran:

 

Florian Colceag este, momentan, cea mai votata propunere pentru Ministerul Educatiei:

 

Business, Tehnologie si Inovatie - iata un minister de care nu am auzit pana acum, dar de care ne place. Moise Guran se arata si aici, desi preferat in acest moment este antreprenorul roman Lorand Soares Szasz.

 

Oana Pellea, Tudor Chirila si Mihaela Mihai sunt primele 3 propuneri pentru Ministerul Culturii:

 

Razvan Pascu e pe primul loc pe pagina propunerilor la Turism:

 

Monica Macovei e una dintre cele 3 propuneri pentru Ministrul de Justitie:

 

Revenim cu mai multe informatii despre modul in care se vor uni cele doua spatii de "e-dezbateri" care au rasarit ieri si astazi. Pana atunci, haideti sa testam.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related