Leo Burnett Romania si BRD te invita in labirintul culturii si al emotiilor la Targul International Gaudeamus 2015

Leo Burnett Romania si BRD te invita in labirintul culturii si al emotiilor la Targul International Gaudeamus 2015

BRD si Leo Burnett Romania aduc cultura si emotiile pe care le provoaca ea la un nivel experiential inedit, in cadrul editiei de anul acesta a Targului International Gaudeamus. Pornind de la ideea ca fiecare carte este o harta diferita care te ajuta sa te regasesti pe tine si pe cei din jurul tau, iar povestile te fac sa traiesti mii de vieti in paralel, BRD te ajuta sa decoperi toate emotiile acestora chiar cu mainile tale, in cadrul unei experiente sinestezice unice.

Standul BRD din cadrul Targului Gaudeamus te provoaca la o transformare culturala sub influenta experientei directe, la renuntarea gadgeturilor performante in detrimentul unor emotii accentuate si vii, totul conturat in conceptul de Bildungsroman.

BRD promoveaza si in acest an povestile adevarate, pure, care te fac sa fii prezent si sa nu mai permiti timpului sa o ia la vale fara consistenta. Toata aceasta experienta culturala este posibila cu ajutorul unui mix de oglinzi infinite, alaturi de emotii obiectificate.

"In ultima vreme simtim putin si gandim monstruos. Atingem numai display-uri care sunt mai degraba scuturi de auto-aparare emotionala. Ironic, trimitem si “n” hug-uri cand noi poate avem mana in ghips. Si atunci am zis: mai, dar cum ar fi sa isi poata atinge oamenii sentimentele? Sa le dam o forma, o textura, o culoare. Poate asa chiar inteleg cat de tare zgarie furia. S-apoi sa mai simta si amprentele noastre ceva special, ca d-aia venim la Gaudeamus sa mangaiem foi de hartie. Si aia a fost!"
Ada Musat - Copywriter, Leo Burnett Romania

Prin tehnica „face-to-face mirror”, ca intr-un Bildungsroman, la standul BRD vizitatorii Gaudeamus sunt invitati intr-un labirint de oglinzi in care se pot vedea la infinit, descoperind cum devin tot mai mult cu fiecare carte citita si inteleasa. 

Oglinzile, dispuse paralel, prezinta fraze iconice din povestile Superscrieri. Fiecare poveste isi are emotia corespunzatoare materializata intr-o cutie. Vizitatorii sunt invitati sa introduca mainile in aceste cutii, unde vor regasi frica, disperarea, furia, iubirea, etc., pentru le simti pe pielea lor. 

"Cu ajutorul oglinzilor am vrut sa trezim putin la realitate sufletele noastre tehnologizate. Sa oglindim la propriu cum devii infinit mai mult, cum adopti noi “eu”-uri cu fiecare carte citita. Numai carte sa fie! Nu cum sarim noi azi ca panselutele, din link in link, si la final de zi nu stim nimic consistent. Zici ca suntem enciclopedisti de buzunar. Speram macar sa ii facem pe oameni sa nu mai aiba privirile lipite de asfalt la iesirea din stand."
Alex Nimurad - Art Director, Leo Burnett Romania

Fiecare fraza trezeste emotii acute intr-un loc nepoluat de emoticoane si abtibilduri digitale. Doritorii vor putea rasfoi si cartea Superscrieri in format fizic, aceasta fiind expusa in casete transparente de-a lungul labirintului.

In week-end, spatiul expozitional BRD va fi scena mai multor workshop-uri culturale. Sambata, de la ora 11.00, jurnalistii “Decat o revista” Adrian Lungu si Oana Sandu vor vorbi despre empatie si jurnalism narativ, iar de la ora 14.00, echipa redactionala Treizecizero.ro va vorbi despre noua generatie de jurnalisti sportivi.

Duminica, de la ora 12.30, va avea loc o discutie libera cu jurnalistii publicati in “Superscrieri. Drumul generatiei noastre”, moderata de Marius Chivu.

Pe toata perioada festivalului, la stand sunt expuse fotografiile lui Alex Galmeanu, iar vizitatorii sunt invitati in lumea cartilor BRD de catre ghizii de la Ideo Ideis.

Echipa Leo Burnett Romania: Razvan Capanescu - Chief Creative Officer, Ada Musat – Copywriter,  Alexandru Nimurad – Art Director, Codrina Ciubotaru – Brand Communication Director, Ioana Carp – Brand Communication Manager, Razvan Pricop – Print Production Manager 

Echipa BRD: Luiza Vrinceanu – Brand Communication Manager, Cosmina Frincu – CSR & Sponsorship Manager, Claudia Munteanu – Events Coordinator, Cristina Marinescu – Sponsorship Coordinator, Ioana Ghilerdea – Brand Manager, Ovidiu Durigu – Product Manager

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related