Un arhitect roman reinventeaza zarul

Un arhitect roman reinventeaza zarul

Dan Farcas are 32 de ani, a terminat Facultatea de Arhitectura si este din Cluj Napoca. Este pasionat de probabilitati si de cuburi. Mai pe scurt, ca sa mondenizam conceptul, de zaruri. Asa ca, timp de sase luni, a lucrat alaturi de sotia lui la un proiect ambitios: un nou tip de zar. Unul metalic, perfect balansat si calibrat. A trecut prin mai multe variante pana a reusit sa rezolve problemele cu centrul masei sau volumul centroidului. 

Dupa ce a ajuns la CUBBLE, Dan si-a inscris proiectul pe Kickstarter, iar licitatia se va incheia pe 22 decembrie. El povesteste pentru IQads despre probabilitati, natura aleatorie a vietii si jocurile care o interpreteaza.

 

Ideea

Ideea de CUBBLE s-a nascut din pasiunea mea pentru zaruri si rezultate aleatorii. Nimic nu e mai fascinant intr-un joc decat sa arunci zarurile si sa astepti cu nerabdare sa vezi rezultatul. Ideea de un nou zar a luat nastere prin aprilie anul asta, cand jucam Catan cu prietenii.

E partea cea mai mica a unui joc si, cu siguranta, cea mai importanta, deoarece pe baza rezultatelor date de zar iti construiesti strategia mai departe. E ceva asupra caruia poti spune ca nu ai niciun control.

 

Ce aduce nou

Acest zar a fost un proiect pornit ca hobby si am investit timp, efort si resurse serioase sa-l dezvolt. Imi doream un zar metalic echilibrat, frumos si nou. Asa ca am inceput sa schitez diverse variante prin care sa pot rezolva probleme precum centrul de masa, volumul centroidului si altele care sunt descrise destul de bine pe pagina de Kickstarter.

Profesia de arhitect m-a ajutat sa construiesc un produs care sa ofere atat un aspect placut vizual, dar sa fie si corect balansat si calibrat.

 

Echipa

Am lucrat pe acest proiect eu si sotia mea, asa ca echipa e "doar cat trebuie". Eu m-am ocupat de partea artistica si tehnica, ea de partea organizatorica si administrativa. Ne-am cunoscut cu 3 ani in urma si colaborarea pe acest proiect a fost o activitate distractiva, de experimentare si auto-educare.

 

Proiectul

Am lucrat 6 luni pana am ajuns la produsul finit. A fost greu sa gasim un furnizor de materiale, si un atelier de prelucrare si debitare a diverse metale.

 

Functiile cubului-zar

CUBBLE este gandit ca inlocuitor pentru zarurile traditionale al jocurilor Tabletop, si este destinat pasionatilor de acest tip de joc social. Boardgamerii se ataseaza emotional de piesele jocurilor si cu siguranta vor gasi acest nou design cel putin interesant.

 

Primul joc cu zaruri

Primul joc a fost, cu mult timp in urma, Nu Te Supara Frate. Stiu ca imi placeau zarurile inca de pe atunci si testam mereu care sunt combinatiile cele mai frecvente prin aruncari repetate.

 

Norocul si probabilitatile

Nu am o pasiune pentru noroc, doar pentru rezultate aleatorii. M-a fascinat cat de aleatorie e natura si viata si in ce mod se pot schimba de la o zi la alta.

Mi se pare ca zarul intr-o oarecare masura, este ceva incontrolabil (evident, atunci cand e calibrat bine, si fiecare fateta are sanse egale). Arunci zarul si astepti oricare din numere.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related