Droga se lupta cu Bogusky in ograda Romaniei. Stai, ce?

Droga se lupta cu Bogusky in ograda Romaniei. Stai, ce?

Ati imblanzit Lei la Cannes. Ati batut la Tobe in Portoroz. Ati plecat cu Clio-uri din orasul ala care nu doarme niciodata. Le-ati dat peste nas cu ospitalitate britanicilor ce aveau prejudecatile la purtator. Gratie voua, lumea si-a cunoscut primul cioban fluent in digital si Bucharest nu mai e sinonim cu Budapest. Recent, v-ati apucat de scos culoarea rosu din televizoarele tuturor romanilor. 

Si, totusi, deseori sunteti nevoiti sa va manifestati profunzimea in postari personale pe Facebook in loc s-o puteti plasa in campanii. Cu clientii aproape, lipseste posibilitatea sa-i lasati masca cu potenta creativitatii. Credibilitatea proiectelor creative stagneaza, iar curajul publicitatii este intr-un loop din care nu mai vrea sa iasa.

Se cere o resuscitare. Treceti acolo, in agenda: luna mai, la inceput. Mergeti la FIBRA Awards, festivalul de creativitate organizat de IQads si sustinut de IAA si UAPR. Asta dupa ce v-ati inscris lucrarile.

Si, ca provocarea sa fie strasnica, il vrem in capul juriului FIBRA pe cel mai tare creativ din lume. Asa am ajuns intre ciocanul si nicovala publicitatii: Alex Bogusky si David Droga

Adweek zicea in editia Best of the 2000s ca cel mai bun CD al deceniului e Bogusky, dar AdAge l-a pus pe David Droga in scaunul de World's Best Creative Director. Ambii sunt intrati in Hall of Achievement-ul publicitatii americane, ambii sunt in Hall of Fame-ul ADC-ului. Na, poftim. 

Cum vedem care-i cel mai tare cand masuratorile publicitare nu ajuta? Raspuns: un set de provocari cu specific local, extrase din viata reala, evaluate de romani.

Fara alte introduceri, bun venit la meciul prezidential Droga versus Bogusky, runda gratarului:

Ati vazut ce-aproape a fost Bogusky cu "Subservient Chicken"? Da' ce roman adevarat ar refuza o Newcastle Brown Ale care sa insoteasca proteina? Droga a luat runda pe sus - de data asta. Avem 1-0 in batalia prezidentiala.

Asta e doar inceputul. Dupa ce au terminat cu micii, mai au de parcurs un drum de 11 runde pana la final. Fiecare zi inseamna inca o runda, iar serialul se difuzeaza pe site-ul campaniei. In weekend e pauza si ne tragem sufletul.

Si, acum, iata-va intre doi posibili presedinti. Cine sa fie - Droga sau Bogusky?

Premiile FIBRA
Premiile FIBRA reprezinta un demers necesar pietei de comunicare pentru a seta nivelul profesionalismului si pentru a sustine dezvoltarea industriei de comunicare. Fesivalul recunoaste si incurajeaza creativitatea locala.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Branduri

Festivaluri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related