Publicitarii de top se muta in Silicon Valley

Publicitarii de top se muta in Silicon Valley

Inainte de a porni sa colonizeze cine stie ce planete fara oxigen si internet, gigantii internetului isi construiesc flote spatiale in house, dar si agentii de creatie, unde aduna cei mai buni publicitari ai lumii.

Google are The Zoo, iar Facebook Creative Shop, doua hub-uri creative care tin legatura intre retelele complicate si interne ale companiilor cu agentiile de afara.

Ultima informatie pe acest front este angajarea fostului CEO CP&B, Andrew Keller, ca director de creatie global al shopului creativ Facebook.

Keller va lucra direct Mark D'Arcy, CCO-ul agentiei creative a Facebookului, fost executiv Time Warner, sedus de Facebook in 2011 sa ii conduca armatele creative.

Ce constituie, insa, Creative Shop-ul Facebook? Un fel de forte speciale reunite care ajuta brandurile si agentiile sa inteleaga si sa foloseasca Facebook-ul si Instagramul in campaniile lor.

Departamentul are 150 de angajati, iar acestia colaboreaza cu companii din intreaga lume, precum Budweiser, Ford, Sprint, Toyota, Newcastle, Amnesty International, agentii ca Droga5, 360i, DigitasLBi, Colenso BBDO/AIM Proximity si Blue Hive sau outleturi media ca Vice, Funny or Die si The Onion.

Aici e departamentul de creatie Facebook, la o baie cu gheata:

 

In ultima perioada, aceasta divizie, ca si celelalte ale Facebookului (si ale lumii intregi), s-au axat pe mobil.

Mostenirea lui Andrew la CP&P coincide cu perioada in care agentia a lansat cele mai creative si, de multe ori, bizare campanii, cu accente pe tehnologie mult deasupra peisajului obisnuit.

Dintre acestea, amintim Burger King sau lansarea Mini in SUA.

 

Si nu putem uita de proiectul Red Bull Stratos:

 

Migratia creativilor in Silicon Valley este un fenomen deja. In decembrie, Tor Myhren, CCO-ul Grey Worldwide a venit la Apple, ca VP-marketing communications, iar in martie, Lars Bastholm, CCO Rosetta a fost numit chief creative officer la Google Zoo.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related