Povesti de viata spuse intr-un tablou - Prima expozitie de pictura si arta a persoanelor adulte fara adapost

Povesti de viata spuse intr-un tablou - Prima expozitie de pictura si arta a persoanelor adulte fara adapost

Samusocial din Romania organizeaza prima expozitie de pictura si grafica a persoanelor adulte fara adapost din Bucuresti. Intitulata Cine suntem?, expozitia se va desfasura la Galeria Romana intre 8-13 februarie 2016.

Cine Suntem? este o provocare atat pentru expozanti, cat si pentru public. Prin acest proiect, Samusocial lanseaza tuturor invitatia de a-i cunoaste mai bine pe cei de langa noi, de a-i descoperi din perspectiva calitatii lor de creatori de frumos. Dincolo de haine sunt oamenii, cu talentele si calitatile lor ascunse, lucruri care se vor vedea si in lucrarile expuse.

Expozitia prezinta lucrari realizate de participantii la proiectul „Oameni prin arta”, organizat anul trecut de Samusocial. Acestia vor impartasi ce a insemnat pentru ei proiectul, pe 8 februarie 2016, de la ora 18:30, in cadrul vernisajului care deschide expozitia.

 

"Am auzit de mai mult timp de acest atelier, insa nu am indraznit sa particip decat o singura data. Am vazut ca participantii picteaza pe diverse teme si mi-a placut mult pentru ca mi-a permis sa fiu creativ. Mi-a placut atelierul si pentru ca m-a lasat sa-mi pictez viitorul asa cum vreau eu. Cand am tinut pensula in mana mi-am adus aminte de copilarie."
Dumitru I. – Participant la proiectul „Oameni prin arta”

 

Proiectul „Oameni prin arta” s-a derulat in perioada octombrie - decembrie 2015 si a constituit un atelier de arte vizuale cu valente terapeutice si educationale, prin intermediul caruia oamenii fara adapost au avut ocazia sa invete sa-si dezvolte sentimentul de valoare personala si de apartenenta la un grup.

In cadrul atelierului, adultii au fost invatati, prin metode pedagogice nonformale, sa foloseasca diferite tehnici de pictura si desen pentru a reusi sa povestesca in imagini aspecte ale vietii personale, ganduri, idei, dorinte.

 

" « Cine suntem? » reprezinta o provocare atat pentru expozanti – persoanele adulte fara adapost care au participat la orele de atelier - , cat si pentru public. Expozitia ne provoaca sa-i cunoastem pe ceilalti, sa-i descoperim din perspectiva calitatii lor de creatori de frumos. Dincolo de haine sunt oamenii. Ceea ce cautam in noi si in ceilalti, ceea ce ne face unici si valorosi este interiorul, felul cum vedem viata si cum ii privim pe cei din jurul nostru, felul cum alegem sa exprimam ceea ce traim. Privind aceste lucrari nu putem sa nu ne intrebam: cine suntem noi si ce calitati ascunse adapostim in interior?"
Anca Florea, coordonatorul proiectului „Oameni prin arta”, Voluntar al Samusocial din Romania

 

Expozitia Cine suntem? este deschisa intre 8-13 februarie la Galeria Romana din Bd. Lascar Catargiu nr. 1, de luni pana vineri intre orele 10:00-18:00 si sambata intre orele 10:00-14:00.

 

Partenerii media ai evenimentului: Adevarul, Prima TV, Europa FM, Evenimentul Zilei, RFI, Radio Romania Cultural.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related