Campanie prezidentiala in SUA: comunitatea gay, Biblia si rudele celebre

Campanie prezidentiala in SUA: comunitatea gay, Biblia si rudele celebre

2016 aduce una dintre cele mai colorate campanii prezidentiale in Statele Unite. Daca, acum patru ani, ne-am multumit doar cu show-ul republicanilor, Obama fiind din start cadidatul democrat, acum lupta este la cote maxime in ambele tabere si nici o arma nu este lasata nefolosita.

Hillary si Jeb s-au folosit de membrii familiei care au condus inainte tara, iar ceilalti de ce au mai gasit disponibil prin valorile partidului: Dumnezeu, gay si critici.

 

Bernie: Gay, proteste si fermieri

Dupa victoria din New Hampshire, sustinatorii lui Bernie Sanders au lansat o noua reclama cu mesajul “sa votam impreuna”. Targetul ei sunt comunitatea gay si grupurile minoritare, iar campania a fost realizata de agentia Human din New York.

Nu se stie daca spotul este sustinut de Sanders si nu apare pe site-ul sau oficial de campanie.

 

Un alt spot de-al lui Sanders, oficial de data asta, o are in centru pe Erica Garner, militanta pentru drepturile omului, al carei tata a fost omorit de politie in 2014. Erica spune in spot: “Cred ca Bernie Sanders este un protestatar”.

 

Campania lui Bernie nu ocoleste nici America profunda. Mai jos, o reclama cu case albe, vaci, copii blonzi, fan si zapada:

 

Campaign spune, de altfel, ca reclamele lui Bernie Sanders sunt cele mai eficiente in lupta prezidentiala din 2016.

Cel mai bine primit, potrivit analizelor, este acesta:

 

Hillary se bazeaza pe ea insasi

Popularitatea lui Sanders a crescut exponential in ultima perioada, in contextul in care Hillary Clinton era favorita democratilor in cursa prezidentiala. Campania ei, la care a pus umarul si Droga5, militeaza, de asemenea, pentru drepturile minoritatilor.

 

Cel mai recent spot realizat de Droga 5 se bazeaza pe propriile cuvinte ale candidatei, adunate in 40 de ani de cariera politica. Morala: Hillary nu si-a schimbat mesajul pentru care lupta.

 

Cei de la Agency Spy nu sunt foarte impresionati: un mesaj ca acela despre viitorul copiilor nici nu are de ce sa fie schimbat prea des.

Aici, un spot care se adreseaza lor:

 

Bineinteles, nu putem uita de ajutorul mediatic pe care i l-a adus sotul, care ar putea deveni, pentru prima data in istorie, prima doamna de sex barbatesc de la Casa Alba:

 

Parul lui Donald Trump si rudele lui Jeb

In partea cealalta, a republicanilor, se stie ca Donald Trump a fost vedeta media, si nu neaparat in sens pozitiv. Spoturile palesc in fata declaratiile colorate, a tweet-urilor efervescente si a aparitiilor sale live.

Prima reclama pentru TV bifeaza clasicele must-uri: sustinatori efervescenti de toate culorile, un candidat care vrea sa faca iar America mareata si cateva critici la adresa contracandidatilor. A, si interzicerea musulmanilor pe teritoriul American.

New Yorker scrie simplu ca e “urata”.

 

Multe din spoturile care il sprijina pe Donald Trump o critica pe Hillary Clinton, amintindu-i acesteia si restului tarii, de sotul ei si Monica Lewinsky.

 

Campania lui constituie, de asemenea, sursa celor mai suprarealiste parodii pe care le poate inchipui netul. Preferata noastra este aceasta.

 

De la Jeb Bush ne-a atras atentia spotul acesta. Poate si pentru ca se numeste First Job si este narat de un fost presedinte American, oarecum ruda cu candidatul:

Ceea ce l-a inspirat pe Jimmy Kimmel (gazda emisiunii late-night Jimmy Kimmel Live!) sa faca asta:

 

Dumnezeu si un chip frumos

Marco Rubio a cerut ajutorul lui Dumnezeu in aceasta campanie. E timpul, spune el, ca presedintele SUA sa tina mana pe Biblie si nu s-a mai intamplat asta de 8 ani:

 

Candidatul a lansat, doar in ultima saptamana, 7 spoturi noi.

Iar Ted Cruz a dedicate cateva spoturi doar ca sa il atace pe Rubio, un centru mare de interes al intregii sale campanii. Cel mai recent spot il ironizeaza pe contracandidatul republican si sugereaza, cu ajutorul unui grup de conservatori anonimi, ca este doar un “chip frumos”:

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related