Un mesaj mai neobisnuit de la Apple, pentru clientii sai. Si FBI

Un mesaj mai neobisnuit de la Apple, pentru clientii sai. Si FBI

Pe 16 februarie, Tim Cook, CEO-ul Apple, publica acest mesaj pe site-ul companiei, lasand pe toata lumea cu gura cascata.

Pe scurt, compania refuza cererea FBI de a crea un sistem de deblocare a iPhone-ului care a apartinut unuia dintre autorii atacului de la San Bernardino.

Asta, spune Tim Cook, ar crea un precedent periculos, iar implicatiile unui astfel de sistem ar pune in pericol chiar libertatile fundamentale ale individului.

Mesajul face din Tim Cook un ultim aparator al dreptului la intimitate sau un sustinator al teroristilor. Depinde de opiniile celor care il citesc. Cateva dintre acestea pe reddit si pe Quora.

Wired scrie ca pozitia nobila a companiei este, de asemenea, si un business bun.

In mod previzibil, Edward Snowden a atacat FBI-ul pe Twitter, The Electronic Frontier Foundation promite companiei ca o sa o sustina in lupta legala, CEO-ul Google, Sundar Pichai, si-a aratat sustinerea fata de Apple, iar Donald Trump i-a rugat sa ajute FBI-ul.  

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related