Invazia traditiei in modern

De prima data cand am vazut ultima reclama pentru Biborteni m-a izbit un lucru evident: traim intr-o epoca a spoturilor ce pun pe primul loc traditia. Sa fie sau nu un trend? Mie mi se pare din ce in ce mai evident ca am cazut cu totii intr-o manie a spoturilor “de la anul X”. De cate ori nu am vazut in ultima vreme acest final? Poate un pic cam des. Sa vedem: Rom, Biborteni, Borsec, Avon. Si lista ar putea continua.

Totul a inceput cu “Senzatii tari din 1964” si seria de spoturi pentru Rom Tricolor care au adus agentiei McCann Erickson atat premii de creativitate, cat si de eficienta. Stiu ca sunt multi care spun ca aceasta campanie nu s-ar baza pe o strategie clara si ca insight-ul nu ar fi valabil, insa eu i-as contrazice. Cred ca este o consecinta extrema, dar asta nu diminueaza cu nimic din caracterul foarte reusit al spotului. E important sa stii sa readuci momente, clipe, imagini din trecut, carora sa le dai o noua turnura, un unghi de abordare diferit. Pe langa faptul ca ciocolata s–a vandut bine, eu as spune ca a starnit valuri, ceea ce nu face decat sa ii creasca notorietatea. Mai mult chiar. Desi la ceva vreme dupa lansarea, a reusit sa impuna acest trend pe piata romaneasca: invocarea anului de lansare a produsului sau al anului cu care relationeaza produsul respectiv.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune

Dictionar



Branded


Related