CeRe lanseaza campania “Il cautam pe celalalt”, o campanie de strangere de fonduri pentru cauze civice

CeRe lanseaza campania “Il cautam pe celalalt”, o campanie de strangere de fonduri pentru cauze civice

Campania de strangere de fonduri lansata de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publica ii aduce in fata pe oamenii din grupurile civice care schimba lucruri in bine in jurul lor prin interventii in decizii publice.

Sunt oamenii care, prin consecventa si determinare, isi rup din timpul liber pentru a convinge primarii si ministere sa indrepte decizii ale administratiei care nu corespund nevoilor si dorintelor cetatenilor. 

Conceptul campaniei este construit in jurul povestii unui “ALTUL”, care actioneaza atunci cand administratia intarzie sa rezolve diversele probleme ale comunitatii.

 

Si, totodata, povestea unui “CELALALT”, care crede cu tarie in puterea cetatenilor de a schimba lucrurile de la firul ierbii si doneaza pentru ca CeRe sa poata lucra cu cat mai multi “ALTUL”. “ALTUL” a schimbat multe lucruri in bine pentru noi toti.

CeRe ii cauta acum pe “CEILALTI”, donatorii individuali care, pe termen lung, doresc sa investeasca in schimbarea pe care acum grupurile cetatenesti si organizatiile neguvernamentale au inceput-o: o voce a cetatenilor mult mai puternica in fata guvernantilor, decizii publice care sa respecte nevoile si dorintele oamenilor pe care ii vizeaza direct. Afla cine sunt cativa dintre “CEILALTI” care s-au alaturat pana acum.

 

Donatiile colectate in urma campaniei vor ajuta CeRe sa asigure asistenta gratuita unui numar mai mare de grupuri civice si organizatii care isi propun interventii in decizii publice, in beneficiul comunitatilor pe care le reprezinta.

Cu o donatie mica, dar sustinuta, donatorii individuali au un impact mare in transformarea locuitorilor in cetateni. Campania de strangere de fonduri ofera contextul in care un numar cat mai mare de oameni pot crea resursele independente necesare pentru ca cetatenii cu initiativa sa poata sta drepti in fata autoritatilor si sa ceara deciziile corecte pentru comunitatile lor.

De aproape 10 ani CeRe lucreaza cu cetateni, grupuri civice si organizatii care au contribuit la schimbari concrete, cu impact benefic asupra comunitatilor pe care le reprezinta. Daca in 2009, anul in care CeRe a contribuit la coagularea primelor grupuri civice in 4 cartiere bucurestene, nu existau initiative cetatenesti coagulate in Bucuresti, in prezent organizatia acorda asistenta gratuita unui numar de peste 20 de grupuri civice si organizatii din Romania.

 

"In prezent exista oameni, grupuri si organizatii pentru care civismul nu este un concept abstract, ci un amalgam de atitudini si actiuni cu impact benefic imediat pentru comunitate: oameni care impiedica defrisarea abuziva a parcurilor, oameni cu voce puternica in fata administratiei locale atunci cand li se construieste un bloc in fata geamului de la sufragerie, oameni care lupta pentru legi mai bune in educatie si sanatate etc. Toti acesti oameni isi doresc decizii mult mai responsabile din partea autoritatilor si o atentie mult mai mare pentru consultarea cetatenilor inainte de a lua decizii in numele lor."
Oana Preda (Director Executiv CeRe)

 

Ce informatii gasesti pe web site-ul campaniei

  • Testimonialele cetatenilor sustinuti de CeRe in campanii de advocacy
  • Testimonialele donatorilor individuali care sustin CeRe
  • Pagina dedicata pentru donatii
  • Detalii despre fiecare membru al echipei CeRe
  • Pagina cu resurse multimedia (se pot descarca diverse materiale de comunicare ale campaniei)

CeRe ii multumeste artistului George Rosu pentru realizarea pro bono a ilustratiei “ALTUL”.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related