CIRCUIT da startul inscrierilor destinate tinerilor artisti!

CIRCUIT da startul inscrierilor destinate tinerilor artisti!

Intre 2 si 20 martie 2016, Circuit lanseaza etapa de inscrieri deschisa studentilor Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti si scriitorilor debutanti. 19 cei mai buni artisti vor fi selectati pentru a construi impreuna elementele universului Circuit, imbinate intr-o expozitie originala menita sa promoveze participantii la nivel national si sa creeze o experienta unica publicului.

De-a lungul a trei luni, intr-un proces creativ puternic interactiv, desfasurat in mai multe etape, acestia vor construi de la zero o lume complexa, care isi spune povestea folosindu-se de mai multe limbaje artistice. Aceasta se va concretiza intr-o expozitie site-specific un spatiu-experienta ce va fi vernisata initial in capitala si itinerata apoi in alte 4 orase principale ale tarii ClujNapoca, Timisoara, Sibiu si Brasov (iunie-iulie).

Firul circuitului este initiat de 8 designeri vestimentari, iar fiecare va primi provocarea de a contura cate un personaj. Acestia se vor intalni in mai multe sesiuni comune de creatie si vor trasa impreuna o prima directie a povestii. Odata ce personajele povestii sunt conturate, un grup de 2 scriitori va creea, sub orice forma literara gasesc oportuna, povestea care leaga aceste 8 personaje.

Mai departe in circuit, 2 graphic designeri vor gasi impreuna expresia vizuala pentru expunerea textului povestii in spatiul final, in timp ce un alt grup de 3 participanti va transpune povestea in ilustratii.

Circuitul se inchide cu un ultim grup de 4 artisti, care va completa povestea cu decoruri-instalatii.

Inscrierea se face pe baza de CV si portofoliu la adresa circuit.hello @gmail.com pana pe 20 martie 2016. Aplicatiile vor fi selectate de catre un juriu format din: Stela Lie, Sergiu Chihaia, Adrian Saveanu, Mihaela Michailov.

Intreg procesul creativ de constructie a universului Circuit si a evenimentelor adiacente va fi documentat foto/video, publicul putand urmari indeaproape evolutia artistilor si lucrarilor, precum si transformarea spatiilor gazda pe site-ul proiectului.

Circuit este un proiect al Asociatiei Culturale DU-NE, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National si sustinut de BCR.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Parteneri Media: Zeppelin, Modernism, IQads, We Art, Artclue, urban.ro, designist.ro, feeder.ro, Veioza Arte, COOPerativa URBANA, Revista de Povestiri.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related