[O zi din viata] RobertObert: Imi structurez programul pe baza unui plan diabolic elaborat de catre vocile din capul meu

[O zi din viata] RobertObert: Imi structurez programul pe baza unui plan diabolic elaborat de catre vocile din capul meu

In vechea polemica a superputerilor zbor si invizibilitate, noi mergem pe a doua. Stim ca empatizezi, te poti gandi usor la cel putin doi oameni pe care i-ai urmari toata ziulica. Pana se inventeaza app-ul pentru asta, ne folosim de alta putere, nu mai putin super: lansarea de intrebari. Am luat o serie de oameni creativi de toate felurile - publicitari, designeri, oameni de radio, ilustratori, comedianti, caci nu discriminam, ii iubim pe toti - si i-am rugat sa ne duca printr-o zi de la deschiderea pravaliei si pana la tragerea obloanelor.

Primul ne-a raspuns RobertObert, artist vizual multitalentat. Domnul Obert e genul de om cu tabieturi matinale: ii trebuie niste timp pus deoparte dimineata ca ziua sa-i surada larg si productivitatea sa-i rasune. Implica scrollat pe Facebook si pe Behance cu perfuzia de cafea alaturi, ca sa i se invioreze pulsul. Dar fara prea multe spoilere, hai sa-l vedem pe el cum si ce ne-a scris.


Investigam zilele nebune ale oamenilor creativi pana la momentele de pauza pe care le petrec cu ei insisi, demers inspirat de Doncafe, partener al festivalului de creativitate Premiile FIBRA, desfasurat intre 3 si 6 mai la Bucuresti.

 

Imediat ce deschid ochii, ma gandesc ca tre' sa ies cu fiara, care deja se prostitueaza prin lins picioare si fata. Ma urnesc si trec la baie sa incerc sa miros a om. De regula imi iese.

Micul dejun imi e esential. Ma trezesc flamand asa ca ma asigur ca am combustibil pentru toata ziua.

Lucrez fie de acasa, fie de la studio (n.r. HaHaHa Production). Aleg una sau alta in functie de timp si urgente. De acasa oricum lucrez oricand si in special la proiectele personale.

Daca plec, mi-e greu sa ma urnesc pentru ca am tot felul de tabieturi, cum ar fi cafeaua intravenoasa (mai ales acum, ca a venit caldura si se serveste la soare pe terasa), stiri imbecile, scroll pe Facebook sau Behance la cafea si lista poate continua.

Mi-am structurat programul de azi pe baza unui plan diabolic elaborat de catre vocile din capul meu.

Niciodata n-ai cum sa stii cand vine inspiratia.

Uite o poza cu mine la spatiul de lucru, in timp ce eu ma bucur de volumul de munca si mai ales de PC-ul inca nepornit.

Cea mai grea etapa cand lucrez e sa fac o schita coerenta si sa imi iasa compozitia asa cum simt eu ca trebuie. De obicei, stadiul asta dureaza cel mai mult, sterg schite de vreo 3-4 ori pana cand sunt multumit.

A patra cafea din zi e cea mai buna pentru ca in sfarsit am puls.

In afara de asta, imi mai iau energia din muzica, plimbari cu bicicleta, carti si albume de arta sau comics, filme si natura. As vrea mai des natura, sincer, acolo ma incarc cel mai bine.

Separ jobul de viata personala cu...rabdare, dar as vrea sa reusesc sa fiu mai bun, sa incerc sa evoluez.

Oamenii pe care o sa-i vad azi sunt ingropati in gandurile lor si ma bucur pentru ca, pentru cateva clipe, prezenta mea colorata le atrage atentia si le schimba filmul.

Cea mai buna replica a unui client de azi...nu exista. Azi n-am primit replici de la clienti.

Inspiratia ma ocoleste cand trag de mine sa imi vina o idee, dar n-o vanez, imi iau time out. Atunci cand nu fortez lucrurile, mintea se elibereaza de constrangeri si presiuni si ma ia prin surprindere.

Momentul meu cu mine din zi se intampla dupa 8 seara si arata asa:

De obicei, imi petrec serile cu dumnealui:

Un obicei pe care as vrea sa mi-l schimb e somnul. You can sleep enough when you're dead.

Daca n-as fi freelancer, m-as angaja la Miyazaki. Bucuros as spala si vase, numai sa fiu pe-acolo.

Mi se face somn pe la Dumnezeu stie cat si capitulez ani lumina mai tarziu. Inainte sa ma culc, beau cateva guri de apa. E neplacut sa te trezesti deshidratat dimineata.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Oameni

Festivaluri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related