[O zi din viata] Cand Laura Nedelschi se pune pe povestit, asculti

[O zi din viata] Cand Laura Nedelschi se pune pe povestit, asculti

Continuam incursiunea in vietile private ale oamenilor creativi cu Laura Nedelschi (Senior Copywriter, DDB Romania) care nu ne-a respectat brieful de zi-din-viata-de-publicitar, dar nici ca ne-am suparat. Uneori faci bine daca-ti provoci brieful ca s-ajungi deasupra lui.

Laura a pictat in stilul personal o zi delicios de tumultoasa care incepe cu o micuta Vera, blugi azvarliti in aer urmati de carti de lectura, face o oprire scolareasca si se continua intr-o agentie care roieste de strategii, idei si prezentari in timp ce pe fundal se aude un work song jovial, ca-n desene animate.  In consecinta, Laura si momentele de respiro nu se intalnesc intotdeauna, dar cand o fac, se intampla mai pe la amiaza, la un pit stop binevenit.


Investigam zilele nebune ale oamenilor creativi pana la momentele de pauza pe care le petrec cu ei insisi, demers 
inspirat de Doncafepartener al festivalului de creativitate Premiile FIBRA, desfasurat intre 3 si 6 mai la Bucuresti.

 

Instagramul de la 6.40 e interesant. Scroll-scroll-scroll, f&@k! "Veraaaaaa, e 7 si 20!

Zboara prin casa random un tricou si o pereche de blugi per cap de fata grabita.

"Cartea de lectura, Vera!" "Ups", zice ea. O ia sub brat si se rezeama iar de usa de la intrare, privindu-ma lung cum alerg prin casa. Mai am asa: o soseta de tras pe un picior, sosonii de pus, o jacheta de luat pe mana (ca deja am transpirat, naibii...), caserola cu pranzul de aruncat in geanta, dus gunoiul, scris lista de apometre, platit intretinerea... Nu, hai sa ramanem la esentiale.

Supravietuire: cel mai mic mic dejun, haine si pa-ciao!

E opt si doua minute. Trebuie sa fim la scoala pana la si un sfert si depindem de coada de la semaforul de pe Decebal.

28 de minute mai tarziu, trag portiera dupa mine. Ce spinning... n-aaaaare treaba... Si e abia opt si jumatate. Eu sunt gata sa ma culc, dar ziua abia incepe! Yey.

Ajung, iau un ceai, dau un telefon. Nu prea e nimeni inca la ora asta, asa ca mai rezolv niste plati, niste mailuri, niste documentari. Imi bag nasul intr-un studiu despre millennials (meh, prea generala treaba, nu prea mai cred ca asta e un singur target...).

Primul proiect de care trebuie sa ma ocup e unul de branding. Lucrez cu Leje pe niste ambalaje. Ma pune sa-i scriu cu scrisul meu misto "sa-l ia dracu' pe Leje". Vezi pe Facebook, ca a postat-o. Ma rog, asta e, I was praaaaaaanked.

Citesc brieful de la strategie, s-au documentat ca nebunele fetele astea! E minunat.

Vorbim cateva minute, timp in care niste etichete imaginare se construiesc in aer, ca in Matrix, si stiu instantaneu ca ne inchipuim amandoi FIX acelasi lucru. Ce tare! (intre timp s-a vandut, se face! yey, team!)

Aproape pranz. Am mai revizuit o prezentare, intru intr-un phone call. Explic si dau din maini, ca de obicei. Nu ma vede clientul de la celalalt capat al firului, peste cateva mari si tari, dar eu am invatat la un moment dat ca aia e, asa vorbesc eu + hands.

Pare ca am fost convingatoare. Au zis ok, ramane ca voi. Pai chiar e pentru brand, asa ca ma bucur mult. Inchidem telefonul si facem un meeting intern ad-hoc pe next steps, ca sa batem fierul cat e cald.

Revin in birou. E aproape patru, la naiba! Bud face glume proaste. Ma alatur. Iata si Cea Mai Proasta idee a zilei. Miruna rade si da muzica mai tare, sa ne acopere un pic. 

Daca era si Ioana la birou, s-ar fi prins ca am obosit si am nevoie de o cafea sau putina ciocolata, ca sa termin cu glumele si hahaiala.

Intra Cos, ne intreaba daca suntem ok cu prezentarea aia de pitch. Suntem bine, deja executam ca nebunii, lui George ii iese fum din degete, pai nu?!

Ma striga Rox de dincolo sa ma uit pe mail si sa vad feedback-ul. Maine am studio, sa nu uit. Pai clar ca nu.

Hai ca s-a facut cam 10.00, ajung acasa. Un telefon, cateva mesaje. Sunt bine, mor de somn. Pe bufetul din bucatarie sta lunch-ul uitat de dimineata.

Heh! Imi vine o idee si o scriu repede in caiet. Maine o discut si cu baietii, vedem cum o executam. Dring. Cea mai buna idee a zilei.

Cofeina de la ora patru si-a facut efectul acum. Nu-i nimic, o sa treaca in curand...

Casc. Citesc ceva. Tare cartea asta, mi-a ales-o Vera de ziua mea, ca ii place sa ii citesc cu voce tare din cartile mele.

Asta e despre zzzz lasa alta data zzz maine m-as duce maine cu metroul la studio, mai trag cu urechea la oameni zzz reality check zzzzz. Pa, pe maine zzz.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


DDB Romania

DDB Romania este agentia de creatie membra The Group. The Group este lider al industriei de comunicare din Romania si include agentii specializate in servicii de creatie, media, digital, branding, relatii publice,... vezi detalii »

Dosare editoriale

Companii

Festivaluri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related