MORA Emerging 2016 – Sesiune de seminarii si conferinte despre arta, artist, public si spatiul lor de intalnire

MORA Emerging 2016 – Sesiune de seminarii si conferinte despre arta, artist, public si spatiul lor de intalnire

Centrul de Arta MORA invita artisti vizuali, actori culturali si publicul larg sa participe la Seminariile din cadrul programului MORA Emerging 2016, desfasurate in perioada 9-12 mai la Clubul Taranului din Bucuresti, intre orele 18:00 si 22:00.

Ce rol are arta in dezvoltarea locala? Cum poate arta influenta nivelul calitatii vietii sau participa la inchegarea comunitatii in context urban? Care este relatia dintre arta, spatiu public si public? Ce posibile directii de dezvoltare ale artei publice se intrevad in contextul specific al Bucurestiului? Ce are specific ilustratia de carte romaneasca? Ce inseamna o carte frumoasa sau ce tendinte si mode se arata in ilustratia contemporana? Ce a insemnat aparitia galeriilor private in istoria recenta a artelor vizuale si cine au fost principalii actori in sincronizarea artei contemporane romanesti cu dinamica internationala?

La acestea si inca alte multe intrebari legate de artisti, arta si public (in spatii de tip clasic, in spatiu public urban sau intr-un spatiu aparte: cartea) se va raspunde in cele 4 zile de intrevederi cvasi(in)formale cu actori culturali care joaca un rol determinant in dinamica artistic-culturala bucuresteana si nationala, cu relevanta si la nivel international.

Aceasta a treia editie a MORA Emerging concentreaza discutiile de tip seminar pe studii de caz, modele de practica culturala si practici artistice specifice, prezentate de: Cristian Neagoe – co-fondator si curator Street Delivery, Judit Balko – artist/ presedinte Asociatia Volum Art, Cristiana Radu – ilustrator freelancer, Stela Ilie – conferentiar la UNA Bucuresti, dept. Grafica, fondator al Asociatiei Clubul Ilustratorilor, Dan Popescu – proprietar si galerist al H'art Gallery – si invitatii lor: Daniel Voinea – brand manager, Marilena Preda-Sanc – artist, Madalina Andronic – ilustrator/ fondator The Awesome Project, Ciprian Isac – grafician, cofondator Atelierul de grafica si Dumitru Gorzo – artist.

Toate seminariile sunt gratuite, datorita sprijinului oferit de catre finantatori si partenerii proiectului.

MORA Emerging este organizat de Asociatia din Pod in cadrul Centrului de Arta MORA, cu sprijinul: Modernism, IQADS, Orasul Meu, Zeppelin, 438 Play House Production, Concerte-azi.ro, Pe Lipscani.ro, Clubul Taranului

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National si nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Adresate artistilor tineri si aflati la debut, operatorilor culturali in domeniul artelor vizuale, ca si iubitorilor de arta in general si unui public mai putin specializat, seminariile si conferintele propuse de coordonatorii Centrului de Arta MORA reprezinta o oportunitate de educatie non-formala, de completare si aprofundare a informatiilor academice cu notiuni din viata practica de artist, notiuni si experiente legate de provocarile si contextul specific real.

Prima etapa in programul anual MORA Emerging, sesiunea de seminarii si conferinte va fi urmata de un apel de concepte artistice, un atelier de creatie si productie, incluzand un atelier de redactare texte - "De la idee la proiect sau cum se scrie despre arta"- si se va finaliza cu prezentarea unei expozitii de grup cu lucrarile castigatorilor apelului, lucrari create pe baza conceptelor selectate si dezvoltate in cadrul proiectului.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related