PIFF 2016 | Emotii intense in sala de cinema, la Festivalul International de Film Ploiesti

PIFF 2016 | Emotii intense in sala de cinema, la Festivalul International de Film Ploiesti

Festivalul International de Film Ploiesti aniverseaza anul acesta cea de-a 5-a editie si va avea loc in perioada 16-19 iunie, la Cinema City din AFI Palace Ploiesti. PIFF 2016 aduce, ca in fiecare an, cele mai noi si captivante scurtmetraje din intreaga lume, iar Ploiestiul se transforma pentru cateva zile intr-un hub cultural, datorita programului divers, original si consistent.

Cele trei sectiuni din cadrul festivalului, COMPETITIA INTERNATIONALA DE SCURTMETRAJE, FILMELE DIN AFARA COMPETITIEI si EVENIMENTELE CONEXE se vor imbina intr-un eveniment perfect pentru cei dornici sa traiasca emotii intense in sala de cinema.

In cadrul Competitiei Oficiale de scurtmetraje vor rula 15 scurtmetraje de gen, din 11 tari diferite.  FANTASY, THRILLER, HORROR si SCIENCE-FICTION sunt cele patru genuri ale competitiei, care ii vor face pe spectatori sa treaca de la un tip de emotie la altul, cu viteza si precizia unui carusel. Competitia va oferi spectatorilor 10 premiere romanesti, 1 premiera europeana, 1 premiera internationala si 1 premiera mondiala. Aceasta va fi jurizata de nume importante din domeniul cinematografiei, care vor acorda la final Trofeul PIFF 2016.

Filmele care sunt selectionate in afara competitiei vor fi impartite in patru programe speciale, in functie de genurile carora le apartin: DARK COMEDY NIGHT (comedie neagra), LOVESTORY SPECIAL (sectiune dedicata povestilor de dragoste neobisnuite), EXPERIMENTAL (filme experimentale) si WAR ZONE (sectiune noua, dedicata filmelor ce trateaza subiecte legate de razboi si de revolutie).

„Ne bucuram ca PIFF a ajuns la cea de-a cincea editie si ca este foarte bine primit de cinefili. Am dat start inscrierilor de filme in noiembrie anul trecut si am incheiat in martie anul acesta. Comisia de selectie a cautat cele mai bune scurtmetraje dintre cele 708 inscrise. Nu ne-a fost deloc usor, dar am ales 15 filme care cu siguranta le vor oferi spectatorilor o experienta completa si complexa, din punct de vedere emotional. In procesul de selectie am tinut cont in primul rand de originalitatea povestilor, de conceptia regizorala si de interpretare.” Emilian Floares, Director al Festivalului International de Film Ploiesti.

Evenimentele conexe cuprind concerte cu artisti locali, masterclass-uri, intalniri cu regizorii veniti din toata lumea, proiectii si evenimente speciale. In deschiderea si in incheierea festivalului, vor rula, in premiera, doua lungmetraje de gen. Dupa proiectia filmelor din cadrul PIFF 2016 se vor organiza sesiuni de Q&A, unde spectatorii vor putea interactiona cu realizatorii filmelor vazute si vor putea afla detalii despre productia lor.

PIFF 2016 isi asteapta cei peste 3.000 de vizitatori, in perioada 16-19 iunie.

Valoarea totala a premiilor acordate in cadrul celei de-a cincea editii a Festivalului International de Film Ploiesti este de 1.500 de euro.  Vor fi acordate Trofeul PIFF pentru cel mai bun film, in valoare de 1.000 euro si Premiul publicului in valoare de  500 euro.

Festivalul este organizat de Helen Film si Parcfilm, in parteneriat cu AFI Palace Ploiesti, Cut & Play Media si Fundatia Comunitara Prahova, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related