Bucuresti devine capitala designului timp de 17 zile | Peste 50 de evenimente dedicate designului vor impanzi orasul

Bucuresti devine capitala designului timp de 17 zile | Peste 50 de evenimente dedicate designului vor impanzi orasul

Editia Romanian Design Week 2016 va avea loc intre 20 mai si 5 iunie si va cuprinde, pe langa expozitia centrala de la Piata Amzei, o serie de spatii conventionale si neconventionale, galerii de arta, studiouri de design, ateliere sau showroom-uri care vor gazdui peste 50 de conferinte, expozitii, proiectii, ateliere, lansari de produse sau petreceri. Astfel, timp de 17 zile, Bucurestiul va fi inundat de creativitate, fie ca vorbim despre arhitectura, design de interior, moda, design de obiect sau de grafica si ilustratie.

La Piata Amzei

Piata Amzei va fi gazda atat a expozitiei centrale Romanian Design Week, cat si a expozitiei semnate de tarile invitate in cadrul noii editii – Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia si Suedia. In plus, piata va fi vizitata si de laboratorul Urboteca si de invitatii petrecerii TASTEmakers by Nuit Sociale.

 

La Institute, The Cafe

Design for Change Center by ING Bank prezinta conferintele Romanian Design Week.
De la subiecte legate de planificare si dezvoltare urbana, de evolutia designerului antreprenor sau de instrumente necesare dezvoltarii unui brand pana la discutii despre game design, conferintele, sustinute de specialisti in domeniu, vor supune atentiei publicului cele mai actuale subiecte din universul designului.

 

A turn for the better 

Conferinta va aborda subiecte legate de planificare si dezvoltare urbana si va propune solutii locale la probleme globale. Aceasta va fi sustinuta de catre reprezentatii celor cinci studiouri de arhitectura si proiecte implicate in expozitia nordica din cadrul Romanian Design Week: Dissing +Weitling architects (Danemarca), Uusi Kaupunki Collective si Studio Puisto (Finlanda), Krads Architects (Islanda), By-Bi, urban beekeepers (Norvegia) si municipalitatea din Helsingborg (Suedia).

 

Routes to market 

O conferinta despre abordari  in design, care va pune accentul pe instumentele necesare dezvoltarii unui brand, dar si pe metode de productie si distributie in aceasta industrie si pe posibilitatile de pozitionare pe piata de design. Aceasta va fi sustinuta de: Kathrine Lonstad & Cosmin Cioroiu -NOIDOI Design Studio, Mihai Gurei - Director de creatie si fondator Intro, Stefan Barutcieff - Director de creatie la Pilotfish, Dragos Motica- fondator si designer Ubikubi.

 

Mapping the change

Invitatii speciali - Marc Andrews & Christian Degen de la andrews:degen, coordonatorii proiectului Mapping the city - vor vorbi despre evolutia designului social, prezentand studii de caz si exemple de proiecte care au reusit sa foloseasca creativitatea si instrumentele specifice designului in scopul dezvoltarii urbane si sociale.

In a doua parte a conferintei, un panel format din specialisi in dezvoltare urbana si comunitara si conservarea patrimoniului prin design contemporan vor dezbate despre rolul creativitatii si al designului in contextul dezvoltarii urbane, sociale si comunitare si vor prezenta proiectele pe care le coordoneaza. Printre vorbitori se numara – Cristi Borcan - Studio Basar, Vera Marin – Asociatia pentru Tranzitie Urbana, coordonatorul proiectului Urboteca, Anamaria Vrabie si Irina Paraschivoiu de la URBAN INC, Andrei Georgescu - Mesteshukar Butiq.

 

The designer’s new skin

Max Fraser, jurnalist, consultant, curator si editor al London Design Guide, alaturi de Lucas Verweij, jurnalist Dezeen.com si Mihai Gurei, Director de creatie si Fondator Intro, vor explora limitele designului intr-o conferinta-spectacol despre puterea si limitarile creativitatii. Discutia va gravita in jurul evolutiei designerului-antreprenor si a creativilor multi-talentati, care activeaza in mai multe domenii, dar si pe importanta mestesugurilor si a aptitudinilor individuale ale specialistilor.

 

Why is design so popular? 

Lucas Verweij de la Dezeen va prezenta provocarile si declinarile designului, cu accent pe conceptul de “gandire specifica designului” si pe expertizele necesare in aceasta industrie, dar si pe dezvoltarea acestui domeniu, care se bucura de o popularitate extraordinara in ultimii ani. Conferinta isi propune sa explice aceasta popularitate fara precedent.

 

How gamedesign is changing your life 

Amber Studio organizeaza conferinta “How Gamedesign is Changing your Life”, sustinuta de Gabriel Stancu, Head of Studio, si Francisc Apostu, Senior Designer, in cadrul careia speakerii vor vorbi despre modul in care jocurile video isi pun zi de zi amprenta asupra vietii noastre.

 

Prin oras

Lista evenimentelor conexe este completata de Adelina Ivan, Ambasada Spaniei la Bucuresti, Ambasada Suediei in Romania, Anda Roman – creator de ambianta, Animaletto Pizza Bar, Asociatia Culturala Noblesse, Asociatia Identitate Culturala Contemporana, Band of Creators Concept Store, Bucharest Fashion Film Festival, Carmen Secareanu, Centrul National al Dansului Bucuresti, COMBIC, Dare to Rug & The FAB Squad, Fashion’s Night Out Parties by BURN&The Urbanist, Fundatia EIDOS, Galeria Galateca, igloo media, IKEA, Latitudine53 by Manasc Isaac, Magazinul Dizainar, Maison V, Manole Zece & Decoworks, Mesteshukar ButiQ, Molecule F, Nasui collection & gallery, NeoGalateca Gallery Shop, Nod makerspace, ROD Carturesti, Simbio Kitchen & Bar, Simplu. MakerShop, Stadio – Restaurant cu Atrium, The Ark – Bursa Marfurilor Creative, The Brewery – Rental Studios, The Brunch Affair, The Morodan Offices and Showroom, TWINS STUDIO, Ubikubi, UrbanEye Film Festival si ZOOT.ro.

UniCredit Design Trail este format din expozitiile Diploma Selected, Romanian Design Week Classics, INSTALART/ OBIECT/ 004, Assamblage/ Project: Found.Lost.Found si Noptile Industriilor Creative. 

Pentru a putea fi cat mai usor de urmarit acest program amplu, organizatorii Romanian Design Week pun la dispozitia vizitatorilor o aplicatie de mobil disponibila in App Store si Google Play.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promoveaza designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural.

Este primul proiect dedicat in intregime designului, care se adreseaza atat publicului, cat si profesionistilor. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul. In 2016, RDW va avea loc in perioada 20 mai – 5 iunie.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related