Sibiu Jazz Festival 2016: o saptamana de jazz

Sibiu Jazz Festival 2016: o saptamana de jazz

Cea de-a 46-a editie a Sibiu Jazz Festival, care s-a desfasurat intre 23 si 29 mai, a adus din nou magia jazz-ului la Sibiu.

In cadrul Sibiu Jazz Festival au avut loc concerte sustinute de Modern Art Orchestra (Ungaria), Trio Reijseger – Fraanje – Sylla (Olanda), Sekou Kouyate (Guineea), The Diaspora House (Israel), Dock In Absolute (Belgia, Luxemburg) sau Tangostinato (Italia).

Festivalul a debutat cu Concursul International Sibiu Jazz Festival (23-25 mai), la care au participat 16 concurenti (formatii si solisti), din Austria, Italia, Republica Moldova, Ungaria si Romania. 25.000 de persoane au urmarit competitia si momente din festival pe livestream sau pe paginile oficiale ale evenimentului. De asemenea, concursul a fost urmarit online din 59 de tari.

Cele sapte seri de jazz au fost prelungite intreaga saptamana in Music Pub cu Jam Sessions si improvizatiile artistilor invitati in cadrul festivalului. Programul a mai inclus parade ale jazului - Fanfara "CHINDIA BRASS Targoviste” a incantat mii de sibieni si turisti -, expozitii de fotografie – Focus Jazz, dar si concerte educative si ateliere de creatie pentru copii.

Pentru prima data in cadrul evenimentului a fost organizat Jazz for Kids, un proiect inedit prin care muzicienii au provocat audienta la interactiune prin ingenioase dialoguri cu instrumentele muzicale.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related