Platforma Bold by Lowe Group se lanseaza cu un studiu iSense Solutions: Cele mai noi tendinte ale romanilor in ceea ce priveste un stil de viata sanatos

Platforma Bold by Lowe Group se lanseaza cu un studiu iSense Solutions: Cele mai noi tendinte ale romanilor in ceea ce priveste un stil de viata sanatos

Noua din zece romani au luat masuri in ultimele 12 luni pentru a avea un stil de viata mai sanatos, arata un studiu realizat de compania iSense Solutions pentru grupul de comunicare Lowe. Opt din zece asociaza acest lucru cu alimentatia, in vreme ce aproape toti consumatorii romani considera ca acasa este locul in care mananca cel mai sanatos.

Acesta este primul studiu din cadrul initiativei Bold by Lowe Group, o platforma lansata recent de grupul de comunicare Lowe cu scopul de a analiza principalele tendinte din industrii cheie din Romania.

 

"Grupul nostru este o compilatie eclectica de branduri, personalitati si personaje, insa ceea ce ne uneste este curajul de a face lucrurile diferit si, mai ales, in felul nostru. Asa se numeste si platforma noastra – Bold by Lowe Group, care isi propune sa se uite la procesul de marketing, la industrii si la romani dintr-o alta perspectiva. Prima industrie pentru care furnizam un serial de insight-uri care ajuta brandurile sa se pozitioneze si sa vanda mai bine este FMCG, probabil cea mai dinamica si competitiva industrie din Romania", afirma Hortensia Nastase (Vicepresedinte Creative Services, Grupul Lowe Romania).


Hortensia Nastase (Vicepresedinte Creative Services, Grupul Lowe Romania)

 

Potrivit studiului, pe langa alimentatie (indicata de 83% dintre romani), alti factori asociati cu un stil de viata sanatos sunt miscarea (79%), eliminarea stresului si odihna (60%), precum si consumul de apa (50%).

 

"Comparativ cu ce au facut in ultimul an, semnificativ mai multi romani (56% vs 26%) isi propun pentru anul urmator sa reduca nivelul de stres la care sunt supusi, cu scopul de a-si imbunatati stilul de viata. De aceea, recomandarea noastra este ca brandurile, pe langa asocierea cu o alimentatie sanatoasa si miscare, sa se concentreze si pe relaxarea consumatorilor", explica Traian Nastase (Managing Partner, iSense Solutions).

 

In schimb, principalele bariere pe care romanii le sesizeaza in a avea un stil de viata sanatos sunt lipsa timpului (54%), serviciul (40%) si lipsa banilor (35%), urmate de oboseala (32%) si de stres (29%).

 

"Pentru a ajuta consumatorul modern sa economiseasca timp, brandurile trebuie sa puna accent pe produse sanatoase ce pot fi consumate in mers, cu ambalaje practice si cu gramaj adecvat. De asemenea, sunt incurajate serviciile care faciliteaza consumul de alimente sanatoase la birou, cum ar fi livrarea directa sau instalarea unor automate cu astfel de produse", adauga Andrei Canda (Managing Partner iSense Solutions).

 

Aproape 60% dintre romani sunt atenti cu ceea ce mananca, 40% dintre consumatori acordand chiar o mare importanta alimentatiei. Astfel, romanii sunt dispusi sa plateasca cu pana la 10% pentru un produs mai sanatos. Printr-un produs alimentar sanatos, acestia inteleg: sa nu contina E-uri sau conservanti (87%), sa fie bio/eco/organic (55%), sa aiba continut ridicat de vitamine (54%) sau sa aiba un termen de valabilitate redus (43%).

De asemenea, mai mult de jumatate dintre consumatori (53%) considera ca mesele in oras sunt nesanatoase (53%), 40% dintre angajati sustin ca mananca nesanatos la serviciu, in timp ce 34% dintre romani asociaza alimentatia nesanatoasa cu perioada de concediu.

Drept urmare, romanii gatesc acasa cel putin saptamanal (96%), doar 15% mananca in restaurante (excluzandu-le pe cele fast-food) sau cumpara mancare gatita din hipermarket/supermarket, iar 13% mananca la restaurante de tip fast-food.

In ceea ce priveste regimurile alimentare, studiul releva ca 40% dintre romani sunt preocupati de dietele de slabire, in timp ce 2% sunt vegetarieni.

O tendinta care influenteaza puternic industria FMCG este orientarea catre produsele bio/eco. Astfel, 70% dintre consumatori au afirmat ca, in comparatie cu acum doi ani, consuma mai multe produse de acest tip, pe care le cumpara direct de la micii producatori (62%), din hipermarket/supermarket (56%), din piata (41%) sau de la targuri cu specific (34%).

Un alt aspect analizat in cadrul studiului il constituie obiceiurile romanilor in materie de miscare fizica. Astfel, 7 din 10 romani sustin ca fac miscare saptamanal si 2 din 10 zilnic, iar principalele activitati fizice preferate sunt mersul pe jos cel putin 30 de minute (practicat de 76%), mersul pe bicicleta (31%), fitnessul (17%) si sporturile de echipa (12%). Studiul remarca rolul tot mai mare pe care il are tehnologia in imbunatatirea stilului de viata – 21% dintre romani isi masoara activitatile fizice cu ajutorul smartphone-ului, 14% folosesc cantarul inteligent, 7% pedometrul, 6% ceasurile inteligente si 5% bratarile de fitness.

Studiul a fost realizat de compania iSense Solutions special pentru Grupul Lowe, online pe un esantion de 1.011 respondenti, membri ai Panelului ResearchRomania.ro, si prin intermediul a trei focus group-uri. Datele sunt reprezentative pentru utilizatorii de internet cu varsta de peste 15 ani, din mediul urban din Romania. Rezultatele au un grad de eroare de +/-3.08%, la un nivel de incredere de 95%.

Studiul poate fi pus la dispozitia doritorilor printr-un mail la dana.marinescu @mullenlowe.com.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


MullenLowe

De 29 de ani in Romania, MullenLowe este o agentie de creatie, marketing si brand strategy, care isi propune sa isi pastreze mentalitatea de creativitate antreprenoriala si spiritul dinamic. Agentia se pozitioneaza... vezi detalii »

Branduri

Sectiune



Branded


Related